کد خبر: ۲۴۲۲۵۴
زمان انتشار: ۱۱:۲۶     ۲۱ مرداد ۱۳۹۳
شیطان قدم به قدم انسان را گمراه و او را به اسراف که مورد مذمت خدا قرار گرفته و امام صادق(ع) نیز فقر را آینده آن دانسته است، تشویق می‌کند؛ در مقابل هم گاهی برخی افراد با وجود زیاد بودن مال از بی‌برکتی آن گله می‌کنند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، حجت‌الاسلام قرائتی که بیش از 30 سال به تدرس علوم و معارف قرآنی می‌پردازد سال گذشته در نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم به عنوان محبوب‌ترین چهره قرآنی انتخاب شد بر همین اساس خبرگزاری فارس نام «معلم دوست داشتنی قرآن» را برای وی برگزید و در طرحی با همین عنوان از سال گذشته به بازخوانی بخشی از مطالب ایراد شده در برنامه درس‌هایی از قرآن حجت‌الاسلام قرائتی می‌پردازد.

در ادامه بخشی از این مطالب با موضوع «مصرف و میانه‌روی» که در تاریخ 31 فروردین‌ماه 1361 در برنامه درس‌هایی از قرآن ایراد شده است تقدیم مخاطبان خبرگزاری فارس می‌شود.

سرنوشت اسراف‌کنندگان چگونه است؟

نکته 1) امام صادق(ع) می‌فرماید: «إِنَّ السَّرَفَ یُورِثُ الْفَقْرَ وَ إِنَّ الْقَصْدَ یُورِثُ الْغِنَى»(کافى، ج‏4، ص‏53) اسراف‌کاری، آینده‌اش فقر است یعنی سرنوشت اسراف‌کنندگان فقر و نیازمندی است.

نکته 2) «کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ وَ اشْکُرُوا لِلَّهِ»(بقره/172) از نعمت‌های پاک خدا استفاده و شکر کنید. البته شکر یعنی اینکه از نیرویی در خط خدا، به مقداری که خدا گفته است، استفاده کنیم چرا که «لَئِنْ شَکَرْتُمْ لَأَزیدَنَّکُمْ»(ابراهیم/7) اگر شکر کنی، زیاد می‌شود.

شیطان چگونه انسان را گمراه می‌کند؟

نکته 3) قرآن می‌گوید: «کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلالاً طَیِّباً وَ لا تَتَّبِعُوا خُطُواتِ الشَّیْطانِ»(بقره/168) بخورید ولی در خط شیطان گام نگذارید. خطوه یعنی گام، چون شیطان نمی‌آید آدم را مستقیم هل دهد. شیطان قدم به قدم و ذره ذره انسان را گمراه می‌کند.

نکته 4) «کُلُوا مِنْ طَیِّباتِ ما رَزَقْناکُمْ وَ لا تَطْغَوْا فیهِ»(طه/81) بخورید اما طغیان نکنید. «وَ کُلُوا مِمَّا رَزَقَکُمُ اللَّهُ حَلالاً طَیِّباً وَ اتَّقُوا اللَّهَ الَّذی أَنْتُمْ بِهِ مُؤْمِنُونَ»(مائده/88) بخورید، تقوا هم داشته باشید بنابراین وقتی برکت خدا را می‌خورید باید علاوه بر رعایت تقوا، از طغیان هم دوری ورزید.

چرا مال برخی افراد برکت ندارد؟

نکته 5) قرآن گفته است بخورید و «قُلْ مَنْ حَرَّمَ زینَةَ اللَّهِ الَّتی‏ أَخْرَجَ لِعِبادِهِ»(اعراف/32) چه کسی آن حلال‌ها را حرام کرده است؟ حلال خدا را کسی حرام نمی‌کند.

نکته 6)گاهی مال زیاد است اما برکت ندارد. امام کاظم(ع) فرمود: مال حرام رشد نمی‌کند «إِنَّ الْحَرَامَ لَا یَنْمِی وَ إِنْ نَمَى لَا یُبَارَکُ لَهُ فِیهِ وَ مَا أَنْفَقَهُ لَمْ یُؤْجَرْ عَلَیْهِ وَ مَا خَلَّفَهُ کَانَ زَادَهُ إِلَى النَّارِ»(کافى، ج‏5، ص‏125) اگر هم رشد کند، برکت ندارد.

برای مشاهده متن کامل به اینجا مراجعه کنید.


نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها