رئیسجمهور در ابتدای سخنان خود با تقدیر از مردم خونگرم، دلاور، قهرمان، وطندوست و عاشقان خاندان رسالت در استان چهارمحال و بختیاری، اظهار کرد: استقبال مردم در خیابانها و ورزشگاه نشانه لطف و محبت و پیوستگی مردم با دولت تدبیر و امید است، این را به این علامت میگیریم که مردم هم به آینده کار دولت امید دارند و هم به گذشته دولت رضایت نسبی دارند.
وی افزود: البته حل معضلات جامعه و پاسخ به مطالبات مردم هرگز به نقطه نهایی نمیرسد و کامل نمیشود. اگر روزی برسد که بگوییم امروز تمام مشکلات حل شده است این به معنای مرگ و نابودی مردم است هر روزی که هر فرد فکر کند به بالاترین مقامش رسیده است مرحله نابودی اوست.
حجتالاسلام روحانی با بیان اینکه ما راه بسیار زیادی و فرصتهای فراوانی پیش رو داریم، خاطرنشان کرد: شاید یکی از فلسفههایی که خداوند آخرت را پیش روی ما قرار داده و دنیای کوتاه را برای مدتی در پیش روی ما گذاشته برای آن بوده که بدانیم دارآلاخرت حیات مطلقه است، آنگاه حرکت مطلقه است؛ این برای آن بوده که مردم جهان هیچگاه از حرکت بازنایستند، حرکت هیچ وقت پایانپذیر نیست هم در علم هم دریادگیری از دیگران، هم در تعالی اخلاق و در بالاتر خدمت به مردم؛ اگر آدم در خدمت به مردم سیری نداشته باشد، محدودیت نداشته ذوق و شوق دائم داشته باشد این وسیلهای است که میتواند دنیا و آخرت او را آباد کند.
وی تصریح کرد: این گونه نباید باشد که ما بگوییم در یک سفر استانی مشکلات مردم حل و در سفر بعدی افتتاح میشود و با مردم خداحافظی کنیم و مردم بگویند بارکالله دولت کارش را تمام کرد، ما هم دیگر مطالبهای نداریم و مشکلی نداریم، بدانید اگر 79 طرحی که آقای نوبخت مطرح کرد تمام آنها امسال و سال آینده به افتتاح میرسد، 790 طرح دیگر هم در این استان مطالبه میشود که البته باید بشود چراکه حق مردم است، مردم باید به پیش حرکت کنند، تقاضا و مطالباتشان را مطرح کنند، دولت باید گوش شنوایی را برای سخن مردم، مطالبات مردم، نقد مردم و هدایت مردم داشته باشد.
رئیسجمهور با بیان اینکه دولت منتخب مردم است و کارهایی هم که دولت انجام میدهد معنایش این نیست که دولت مدعی باشد رئیس جمهور دارد این کارها را انجام میدهد یا هیئت وزیران یا تنها بخش اجرایی انجام میدهد، تاکید کرد: زمانی ما موفق هستیم و خواهیم بود که همه دست به دست هم دهیم قوای سهگانه، سایر مسئولان، نیروهای مسلح با هدایتهای مقام معظم رهبری، همه در کنار هم هستیم.
وی افزود: بنده تصور میکنم این نکته را باید از گوشمان و هم از ذهنمان برای همیشه دور کنیم که مسائل کشور را دولت باید حل کند؛ باید بدانیم و باید این بار را بر دوش بگیریم که کشور باید توسط مردم اداره شود.
حجتالاسلام روحانی ادامه داد: بخش فرهنگ همواره یکی از حائزاهمیت ترین بخشهای انقلاب اسلامی بوده و بخش فرهنگی انگیزه دینی، حرکت و قیام مردم بود، مگر ما در آن انقلاب از بودجه دولتی استفاده میکردیم؛ چگونه توانستیم یک ملت بزرگ را در برابر استبداد و همزمان در برابر استعمار بسیج کنیم، امام (ره) چطور توانست این قیام را رهبری کند، نوارهای امام چطور از پاریس به سراسر کشور و به مساجد و روستاها میرسید.
وی گفت: آن وقت که وسایل امروزی مانند موبایل و اینترنت نبود، یک ضبط صوت بود از نوع قدیمی ریلی بعد هم که مدرن شد یک ضبط صوت و یک تلفن بود، امام راحل آنجا سخنرانی میکرد و از طریق یک تلفن تهران ضبط و تکثیر به سراسر کشور میشد؛ امام (ره) سخنی که میگفت نه تلفن نه رادیو، نه روزنامه و نه مجله در اختیار بود، شبکه مساجد، مردم، علما، دانشگاهیان، روحانیون همه و همه در صحنه بودند.
رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه کشور را فرهنگ انقلاب فرا گرفته بود و همه هزینهها را هم مردم از جیب خودشان خرج میکردند، افزود: چطور طلبهها در ماه محرم و سفر اعزام میشدند، این تشکیلات امروزی که البته من با آنها مخالف نیستم وجود نداشت، چطور معنویت بر مردم و روستاها، عشایر، تهران و بر همه ملت حاکم بود؛ آن موقع که بنده دانشجو بودم اواخر سال 40 در دانشگاه تهران هر موقع به مسجد دانشگاه میرفتم کمتر یا بیشتر از 50 تا 60 نفر در مسجد مشغول نماز بودند البته ما حجاب به معنای چادری در دانشگاه اصلا نداشتیم، باروسری هم فقط 2 نفر بود، صدها دختر میآمدند نماز میخواندند از چادر استفاده میکردند و میرفتند. ماه رمضان بسیاری از جوانان اهل روزه و نماز در دانشگاه بودند.
وی ادامه داد: چه شده که ما امروز همه چیز را وصل به بودجه دولت کردهایم؛ کار باید در بخشهای مختلف به مردم واگذار شود، البته قدم به قدم ما باید کار را به مردم واگذار کنیم، دولت هم کمک کند، در بخش زیربنایی باید هنوز هم سرمایهگذاری کنند اما اصل کار دولت این است که زمینه لازم را برای فعالیت در زمینه اقتصادی، علمی و فرهنگی برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.
حجتالاسلام روحانی ضمن بیان مطلب فوق اظهار کرد: اگر بخش خصوصی آب را از منابع به بخش مصرف هدایت کند ما آب را از آنها خریداری میکنیم یعنی دولت آب را از بخش خصوصی خریداری کرده و تعهد خرید ایجاد میکند، به این صورت سیاست بهتر انجام میگیرد تا اینکه دولت خود این کار را انجام دهد؛ بخش خصوصی فرودگاهی را بسازد و آن را تجهیز کند ما تعهد میکنیم که در طول سال چه تعداد مسافر از این فرودگاه بهرهبرداری میکنند.
وی با تاکید بر اینکه نخبگان جامعه باید راه حل درست را پیشبینی کنند، تاکید کرد: اینکه مافکر میکنیم نفتی داریم آن را میفروشیم و پولش را در خزانه میگذاریم و بخشی از آن را در استانها توزیع میکنیم، آخرش همه ناراضیاند، چرا ناراضی برای اینکه منابع درآمدی ما با هزینههای ما فاصلهای بسیار زیاد است.
رئیسجمهور ادامه داد: در 4 ماه گذشته درآمد ما با بودجه مصوب فاصله زیادی داشته است، کمتر از 70 درصد پس ما کسر داریم و وقتی ماکسر داریم جایی کم میگذاریم، حال که کمبود داریم اعتراض و داد و بیداد بلند میشود به هر استانی ندهیم به هر بخشی ندهیم میگویند بیعدالتی است؛ ممکن است راست هم بگویند که البته بنده اینجا نمیخواهم وارد بحث شوم.
وی با بیان اینکه باید بخش کشاورزی متحول شود چراکه اداره آن با شیوه سابق آبیاری سبب خشک شدن بخش کشاورزی میشود، خاطرنشان کرد: این درحالی است که کشور نیاز توسعه دارد، نهتنها کشاورزی بلکه همه بخشها همچون دامپروری، آبزیان، باغات، کشت، مزارع، باید توسعه پیدا کند؛ اگر توسعه پیدا نکند یعنی نیاز به خارج پیدا میکنیم.