به گزارش598 به نقل از خبرگزاری مهر، "آدام کراوس" اخترشناس موسسه نجوم دانشگاه هاوایی می گوید این ستاره به دور از حلقه غبار و گاز ستاره ای دو میلیون ساله در حال شکل گیری بوده و در حدود 450 سال نوری از زمین فاصله دارد.
بر اساس مدلهای شکل گیری سیاره ها، این سیاره به صورت تخمینی در حدود 50 هزار تا 100 هزار سال پیش آغاز به شکل گرفتن کرده است. سیاره LKCa15b جوانترین سیاره ای است که تا کنون رصد شده است و سیاره هایی که در گذشته رکورد این رتبه را داشتند پنج برابر مسن تر بوده اند.
اخترشناسان با استفاده از تلسکوپ کک واقع در "مائوناکی" هاوایی موفق به رصد این سیاره جوان شده اند. به گفته اخترشناسان این جرم در حال شکل گیری در بهترین زمان ممکن رصد شده است. رصد سیاره ها در زمان شکل گیری می تواند به دانشمندان در یافتن پاسخ سوالاتی از قبیل اینکه آیا سیاره ها در دوران جوانی ستاره ها به وجود می آیند و اینکه آیا در نزدیکی ستاره ها متولد می شوند، کمک کند.
سیاره ها پس از تکامل، مدار خود را تغییر می دهند از این رو یافتن پاسخ این سئوالات حین مطالعه بر روی سیاره های سالخورده بسیار دشوار است. دانشمندان تا کنون موفق به رصد چنین سیاره جوانی نشده بودند زیرا معمولا نور ستاره ای که سیاره در مدار آنها شکل می گیرد آنها را از دید خارج می کند.
بر اساس گزارش AP، اخترشناسان برای برطرف کردن این مشکل از دو شیوه مختلف استفاده کردند، در شیوه اول در شکل آینه های تلسکوپ برای زدودن نورهای مزاحم اتمسفر زمین تغییر شکل داده شد و در شیوه دوم فیلترهایی بر روی بیشترین بخشهای آینه تلسکوپ قرار داده شد. ترکیب این دو شیوه به اخترشناسان امکان داد تصویری با وضوح بالا را از لحظات متولد شدن این ستاره به ثبت برسانند.