به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، غلامرضا کرد افشاری گفت: از دیدگاه طب سوزنی سوزش معده و ترش کردن آن میتواند به دلیل رطوبت زیاد در دهانه معده باشد.
وی ادامه داد: در این صورت احساس سوزش و ناراحتی در معده با گرسنگی بهبود مییابد اما با مصرف غذا تشدید میشود.
این متخصص طب سنتی افزود: علت دیگر سوزش
و ترش کردن معده ریختن زیاد از حد خلط سودای ترش بر دهانه معده است که در
این صورت سوزش با غذا خوردن تسکین مییابد و گرسنگی آن را بیشتر میکند.
کرد افشاری با تأکید بر توصیههای
تغذیهای برای بیمارانی که دچار این عارضه هستند، گفت: پرهیز از غذاهای
غلیظ و نانهایی مثل نان فطیر که هضم خوبی ندارد توصیه میشود.
وی افزود: اگر علت سوزش از رطوبت معده
باشد، بهتر است به عنوان غذا از گوشتهای لطیف و سریعالهضم آن هم به صورت
کباب شده استفاده شود.
این متخصص طب سنتی گفت: اگر دلیل سوزش
به دلیل سودایی شده معده است، مصرف شربت سکنجبین به این افراد توصیه
میشود. همچنین مخلوط کنجد با نبات نیز درد و سوزش معده را برطرف میکند.
وی افزود: استفاده از دم کرده بابونه، نعناع، رازیانه و بادرنجبویه نیز سوزش معده را تسکین میبخشد.
کرد افشاری همچنین به روزهدارانی که در
این ایام دچار درد معده میشود، توصیه کرد: قبل از سحری ترنجبین را به
همراه خاکشیر مصرف کنند، پس از افطار یک لیوان عرق نعناع به همراه عسل یا
نبات مصرف کنند.
وی ادامه داد: همچنین توصیه میشود
انجیر خشک به همراه آلو برای درمان ناراحتیهای معده مصرف شود. همچنین مصرف
شوید و عسل نیز توصیه شده است.
این متخصص طب سنتی گفت: این بیماران
میتوانند از غذاهای آبپز مانند کته شوید یا کته گشنیز به همراه مرغ یا
گوشت گوسفند و آبگوشت استفاده کنند اما در مقابل از غذاهای سرخکردنی،
نفاخ، دیرهضم و غلیظ پرهیز کنند.