وی ادامه داد: اقداماتی را در دست انجام داریم که تدریجا ثبت سفارش حذف میشود.
افخمی با بیان اینکه به دستگاههای اجرایی اعلام می کنیم که باری بر روی ثبت سفارش نگذارند تصریح کرد: دستگاه ها نباید خود را به ثبت سفارش وصل کنند.
افخمی در پاسخ به این سوال که با حذف روند ثبت سفارش آیا اطلاعات صرفا در گمرک ثبت می شود خاطرنشان کرد:گمرک آمار دقیق از میزان واردات و صادرات کشور دارد و این که در جای دیگر فعالین اقتصادی را مجبور کنیم که اطلاعات خود را در جای دیگر ثبت کنند درست نیست.
وی درباره زمان حذف کامل فرآیند ثبت سفارش گفت:تا یک سال آینده این مرحله به طور کامل حذف میشود.
وی درباره پرداخت جوایز صادراتی گفت: قرار است ترتیبی اتخاذ شود که هزینههای تمام شده برخی کالاها در ارتباط صادرات کالا و خدمات کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: طبیعی است که در چنین شرایطی رقابت پذیری بنگاهها بیشتر شود و باید در این زمینه جوایزی برای آنها در نظر گرفته شود.
افخمی در پاسخ به این سوال که آیا جوایز صادراتی به صورت نقدی پرداخت می شود یا خیر؟ خاطرنشان کرد: در سال جاری این امکان وجود نخواهد داشت که جوایز صادراتی به صورت نقدی پرداخت شود اما پیش بینی می کنیم که در سال آینده جوایز را به طرق مختلف پرداخت کنیم که الزاما نقدی نیست.
رییس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه پرداخت جوایز صادراتی با هدف کاهش هزینههای تمام شده است، خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم هزینههای تمام شده صادرکنندگان را کاهش دهیم از نظر ما به نحوی پرداخت جوایز صادراتی به شکل غیر نقدی است.
وی در پاسخ به سوال دیگری که معوقات دولت در پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان مربوط به چه بازه زمانی است بیان کرد: تقریبا دو سال است که پرداخت جوایز نقدی قطع شده و از زمانی که رسما پرداخت جوایز صادراتی به صادرکنندگان متوقف شده است آماری در دست نیست چون قرار نیست جایزهای به آنها تعلق بگیرد اما در بازه زمانی که به صادرکنندگان رسما اعلام نشده که به آن ها جوایز صادراتی تعلق نمی گیرد در حدود ۳۵۰ میلیارد تومان رقم بدهی دولت در پرداخت جوایز صادراتی است.
به گفته افخمی، اگر قرار باشد جوایز صادراتی احیا شود به شکل سابق نخواهد بود و در قالب کاهش هزینهها است و دوما از زمانی این کار صورت خواهد گرفت که اصلاح لازم در قوانین و ضوابط انجام بگیرد.
رییس سازمان توسعه تجارت درباره احیای پایانههای صادراتی گفت: پایانه صادراتی نقش زیادی ندارد و فقط باعث میشود که سرعت فعل و انفعالات مربوط به صادرات افزایش پیدا کند اما این که تصور کنیم اگر پایانه درست شود همه چیز درست میشود صحیح نیست.
وی ادامه داد: برخی اقدامات در بخشهای مختلف باید انجام بگیرد که تسهیل صادرات را به دنبال داشته باشد.
افخمی درباره اختصاص ارز مبادله ای به واردات قطعات خودرو گفت: تولیدکنندگان خودرو در داخل کشور برای تامین قطعات مورد نیاز خود می توانند ارز مبادلهای استفاده کنند و ما این را رسما اعلام کرده و اجرایی می کنیم.