کد خبر: ۲۱۱۰۶۴
زمان انتشار: ۱۲:۰۹     ۲۱ اسفند ۱۳۹۲
سرانه مطالعه دانش‌آموزان در شبانه‌روز تنها 2 دقیقه بوده که با تلفیق سرانه مطالعه کتاب‌­های درسی به 6 دقیقه افزایش پیدا می‌کند؛ این موضوع ضرورت راه‌اندازی نهضت کتاب‌خوانی و کتابخانه‌سازی را صدچندان می‌کند.

به گزارش پایگاه 598 به نقل از فارس، در اغلب موارد کودکان و دانش آموزان از دوران مدرسه بواسطه عضویت در کتابخانه­‌های مدارس با کتاب و کتابخانه آشنا می­‌شوند اما کارشناسان معتقدند سرانه مطالعه کشور در شبانه‌روز تنها 2 دقیقه بوده که با تلفیق سرانه مطالعه کتاب‌­های درسی به 6 دقیقه افزایش پیدا کرده است.

به علت اهمیت بالای ساخت کتابخانه­‌ها در مدارس در قالب گزارشی به وضعیت کتابخانه­‌ها در مدارس خراسان رضوی پرداختیم.

** رفع کمبود فضای مطالعه نیازمند ساخت کتابخانه‌های جدید است

مدیرکل مشارکت­‌ها و شهرداری­‌های نهاد کتابخانه­‌های عمومی کشور با بیان این مطلب که مدارس و مساجد هم نیاز به کتابخانه دارند، گفت: کتابخانه­‌ها مکمل مدارس هستند و در آموزش دانش آموزان نقش مهمی را ایفا می­‌کنند.

علی غیاثی ندوشن با اشاره به این که نهاد کتابخانه­‌های عمومی کشور انتظار گسترش ساعات مطالعه مردم را دارد، افزود: متاسفانه کشور ما با کمبود فضای مطالعه نسبت به جمعیت آن رو به رو بوده و نیازمند ساخت کتابخانه است.

این مقام مسئول ادامه داد: با وجود اعتبارات و کمک­‌های مالی دولت، ساخت کتابخانه­‌ به حمایت­‌های بیشتری نیازمند است که با کمک خیرین مدرسه­‌ساز و مسجدساز می‌توان به ساخت کتابخانه در کشور رو آورد که باعث کاهش کمبودهای فضای مطالعه در کشور می‌شود.

غیاثی ندوشن با اشاره به این نکته که در بیش از 60 شهر کشور انجمن‌های کتابخانه­‌ها و خیرین کتابخانه‌­ساز وجود دارد، یادآور شد: مشهد می­‌تواند الگوی خوبی برای سایر کلان‌شهرهای کشور در راستای برگزاری جشنواره­‌های خیرین کتابخانه­‌ساز باشد تا این افراد در سراسر کشور به ساخت کتابخانه و فضای مطالعه مبادرت ورزند.

** سیستم مطالعه در خراسان رضوی به سوی تست‌زنی رفته است

معاون پژوهش و برنامه‌­ریزی اداره­‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این باره گفت: یکی از سیاست­‌های اداره­‌کل ساخت کتابخانه‌­های کلاسی است زیرا وجود کتابخانه در هر کلاس برای افزایش سرانه مطالعه دانش آموزان از اهمیت خاصی برخوردار است.

علیرضا کاظمی، وجود انجمن اولیا و مربیان در مدارس و ارتباط آنها را با اداره­‌کل یکی از مهم‌­ترین ظرفیت­‌های آموزش و پرورش در افزایش سرانه مطالعه دانش آموزان دانست و افزود: اداره‌­کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در نظر دارد با همکاری نهاد کتابخانه­‌های عمومی استان از ظرفیت‌های مهم استان در راستای افزایش سرانه مطالعه کتاب در بین  دانش آموزان استفاده کند که امیدواریم به این هدف هر چه زودتر برسیم.

وی ادامه داد: متاسفانه با روش­‌های اشتباه کنکور و جذب بسیاری از دانش آموزان به تست‌زنی، توجه جامعه بیشتر به سمت مطالعات کتاب‌های تست دوحته شده از این رو سرانه مطالعه از کاهش چشمگیری برخوردار شده است.

** 80 درصد مدارس خراسان رضوی کتابخانه دارند

معاون پرورشی و فرهنگی اداره­‌کل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این زمینه اظهار داشت: متولی کتابخانه­‌های مدارس استان، اداره‌کل آموزش و پرورش است که درصدد افزایش آنها در همه مدارس خراسان رضوی است.

علی منصوریان ادامه داد: 80 درصد مدارس خراسان رضوی کتابخانه دارند و این در حالی است که سرانه فضای کتابخانه­‌های مدارس استان 2.5 درصد بوده که در کشور رتبه متوسط به بالا را دارد.

این مقام مسئول بیان داشت: قطعاً خیرین مدرسه‌­ساز می­‌توانند با ساخت کتابخانه یا اهدای کتاب به مدارس، این سرانه را در خراسان رضوی افزایش داده و در ارائه خدمات آموزشی به دانش آموزان به عنوان نسل آینده جامعه نقش موثری را ایفا کنند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۱
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها