کشور آمریکا باوجود ظاهر فریبنده خود در سطح جهان با بحران ها و آسیب های اجتماعی گسترده ای از جمله جرم و جنایت، تجاوز و ناامنی دست و پنجه نرم می کند که این کشور را هر روز بیشتر به فروپاشی نزدیک می کند.
به گزارش 598 به نقل از مترجم اجتماعی فارس، کشور آمریکا با جمعیتی بیش از 300 میلیون نفر در آمریکای شمالی قرار دارد که سومین کشور پرجمعیت جهان پس از چین و هند محسوب می شود.
آمریکا از تنوع ترکیب جمعیتی برخوردار است به گونهای که ساکنان این کشور را نژادها و قومیتهای مختلف سفید پوست، اسپانیاییتبار، سیاه پوست، آسیاییتبار و سایر اقوام تشکیل میدهند.
اگر مولفههای رشد و توسعه را درخصوص آمریکا مدنظر قرار دهیم درمییابیم که این کشور از لحاظ اقتصادی، فناوری و نظامی در سطح بالایی قرار دارد و در نگاه اول شاید این برداشت بدست آید که کشوری با این شرایط و ویژگیها باید از سطح بالایی از امنیت هم برخوردار باشد و جامعهای سالم و رو به رشد داشته باشد.
اما اگر نگاهی عمیقتر به جامعه آمریکا داشته باشیم و خواسته باشیم مولفهها و آمارهای داخلی را در زمینه های مختلف اجتماعی بررسی کنیم به نتایج بسیار متفاوتی میرسیم که حکایت از فروپاشی جامعه ای دارد که در ظاهر خود را پیشرو در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی می داند.
برای شناخت بیشتر جامعه آمریکا و رسیدن به برداشتی درست و واقعی از درون این جامعه نیاز است که به برخی آماری و اجتماعی آن بپردازیم و آسیبهای اجتماعی این کشور را زیر ذره بین قرار دهیم.
** تعداد زندانیان در آمریکا
کشور آمریکا بیشترین آمار زندانیان را در جهان به خود اختصاص داده است به گونهای که براساس آمارهای رسمی وزارت دادگستری آمریکا، بیش از هفت میلیون نفر از مردم آمریکا محکوم به زندان شده اند.
این درحالی است که بیش از دو میلیون و دویست هزار نفر در آمریکا در شرایط نامناسب در زندان نگهداری میشوند.
بسیاری از زندانیان یاد شده بدون تامین جانی و امنیت در برابر تجاوز جنسی از مشکلات روحی روانی رنج می برند و بهداشت و درمان کافی برای آنها وجود ندارد.
هرچند جمعیت آمریکا کمتر از پنج درصد جمعیت جهان است اما بیش از 25 درصد زندانیان جهان را در زندانهای خود دارد.
گزارش های رسمی در آمریکا حاکی است که تعداد زندانیان در زندانهای آمریکا در سالهای اخیر رشد صعودی داشته است به گونه هر سال بر تعداد این زندانیان افزوده شده است و جمعیت زنان زندانی نیز رو به افزایش نهاده است.
گزارشهای سازمان دیدهبان حقوق بشر حاکی است که تعداد زندانیان آمریکا در 30 سال گذشته پانصد درصد رشد داشته است و نسبت سیاهپوستان زندانی شش برابر سفیدپوستان است.
** جرم و جنایت
آمریکا از جمله کشورهای جرم خیز به شمار می رود به گونه ای که براساس گزارش روزنامه "تایمز" از هر یکصد آمریکایی 60 نفر در 10 ایالت آمریکا، 40 نفر در 9 ایالت آمریکا و بین 40 تا 60 نفر دیگر در سایر ایالتهای این کشور مرتکب جرم میشوند.
گزارش روزنامه "تایمز" حاکی است در آمریکا هر21 دقیقه یک جنایت قتل اتفاق می افتد که 10 درصد آن درون خانواده های آمریکایی است.
این گزارش همچنین نشان می دهد که در هر 16 ثانیه یک خشونت، هر 4 ثانیه یک سرقت، هر 3 ثانیه یک جرم مالی، هر 4 ثانیه یک جرم سرقت از منازل، هر 20 ثانیه یک جرم سرقت ماشین در آمریکا روی می دهد.
در همین حال، "پرفسور مورگان رینولدز" استاد دانشگاه تکزاس آمریکا در پژوهشی درباره سرقت در جامعه آمریکا به این نتایج رسیده است که حدود 500 هزار جرم سرقت ماهانه در آمریکا روی میدهد که از این میزان 250 هزار جرم به آگاهی پلیس می رسد.
پژوهشگران آمریکایی برای مقابله با افزایش میزان جرم در جامعه این کشور مجبور شده اند راهکارهایی را ارایه کنند که از آن جمله افزایش میزان گشتهای پلیس در خیابانها، به زندان انداختن تعداد زیادتری از مجرمان، نظارت بر مجرمان باسابقه است.
دفتر فدرال آمریکا درگزارش های خود اعلام کرده است که جرائم قتل، سرقت و ضرب و شتم در صدر جرایم در این کشور قرار دارد.
"ریچارد هرتلینگ" از مسئولان قضایی آمریکا معتقد است که یکی از علل افزایش جرم در برخی از مناطق این کشور نیز به آزادی زندانیان و بازگشت دوباره آنها به جامعه و ارتکاب جرایم تازه باز می گردد. نتایج تحقیقات و پژوهش ها نشان میدهد که زیان های مالی ناشی از گسترش جرم در جامعه آمریکا سالانه به 675 میلیارد دلار بالغ می شود.
** تجاوز و خشونت علیه زنان
پدیده تجاوز به زنان و دختران به طور وحشتناکی در آمریکا رواج یافته است به گونه ای که بسیاری از نهادهای امور زنان و نهادهای دولتی در زمینه آمارگیری از موارد تجاوز فعالیت میکنند و به زنان و دختران مورد تجاوز قرار گرفته مشاوره روحی و روانی می دهند.
مطبوعات، نهاهای ویژه زنان و نهادهای رسمی آمریکا آمارها و گزارشهای مختلفی را درباره میزان تجاوز به زنان و دختران در این کشور منتشر کرده اند.
روزنامه تایمز در گزارشی نوشت که هر پنج دقیقه یک تجاوز به زنان و دختران در این کشور روی می دهد. در همین حال، مرکز ملی قربانیان در آمریکا اعلام کرده است که از میان هر هشت دختر در آمریکا یکی از آنها درمعرض تجاوز قرار گرفته است.
این مرکز افزوده است که سالانه 683 هزار زن آمریکایی مورد تجاوز قرار می گیرند. این درحالی است که پژوهش آماری یکی از دانشگاههای آمریکا که در کتاب " بودن یا نبود نیایش در آمریکا " نوشته "دیوید بارتون" منتشر شده نشان می دهد که 80 درصد زنان آمریکا حداقل یکبار در زندگی خود مورد تجاوز قرار گرفتهاند.
این پژوهش آماری شمار زنان مورد تجاوز قرار گرفته در روز را 1900 نفر اعلام کرده است. آمارها همچنین نشان می دهد که 20درصد از این میزان تجاوز را پدران آمریکایی مرتکب شدهاند.
تحقیقات در آمریکا تایید کرده است که دختران و زنان 16 تا 24 سال در معرض بیشترین تجاوز قرار دارند. این تحقیقات همچنین تاکید میکند که 90 درصد موارد تجاوز در آمریکا برنامه ریزی شده است و 87 درصد از این تجاوز زیر تهدید سلاح یا تهدید به مرگ در صورت مقاومت او صورت میگیرد.
پژوهشهای یکی از دانشگاههای آمریکا نیز نشان می دهد که 25 نفر از دختران و زنان مورد پرسش قرار گرفته گفتهاند که درمعرض تجاوز یا تلاش برای تجاوز قرار گرفتهاند.
در همین زمینه، پروفسور"میری کاکووس" استاد روانشناسی دانشگاه کالیفورنیا در تحقیقات خود آورده است که از هر پنج دختر دانشجو در دانشگاههای آمریکا یک نفر مورد تجاوز قرار گرفته است.
این آمارها جای شکی باقی نمیگذارد که زنان همواره در معرض تجاوز و تعدی در جامعه آمریکا قرار دارند.
در همین حال، آمارها نشان می دهد که پدیده ضرب و شتم زنان و دخنران نیز در آمریکا رواج دارد به گونه ای که براساس آمارها در هر 15 ثانیه یک زن مورد ضرب و شتم شدید همسر خود قرار می گیرد.
جای شگفتی است که براساس آمار سالانه چهار میلیون زن و دختر آمریکایی مورد ضرب و شتم قرار می گیرند. گزارش مجله تایمز درباره ضرب و شتم زنان آمریکایی نشان می دهد بین 2000 تا 4000 زن مورد ضرب و شتم قرار گرفته جان خود را از دست داده اند. این درحالی است که 90 تا 95 درصد قربانیان خشونت های خانوادگی در آمریکا را نیز زنان تشکیل می هد.
درهمین حال، مرکز مطالعات جمعیتی در نیویورک در پژوهشی اعلام کرده است که 60 درصد موارد ازدواج در آمریکا به طلاق کشیده است. این درحالی است که اداره خدمات سلامت عقلی آمریکا در تحقیقات خود اعلام کرده است میزان دختران بین 10 تا 14 ساله که مشروبات الکلی و مواد مخدر مصرف می کنند، به میزان 31 درصد رسیده است.
** سلاح های شخصی و پدیده ناامنی
آمریکا در زمینه مالکیت سلاحهای شخصی رتبه اول را در جهان دارا است به گونه ای که براساس گزارشهای دفتر تحقیقات فدرال آمریکا و دفتر مشروبات، مواد مخدر، سلاح و مواد منفجره آمریکا حدود 200 میلیون شهروند آمریکایی از مجموع 309 میلیون آمریکایی بیش از 250 میلیون سلاح شخصی اختیار دارند و آمریکایی ها سالانه به طور معمول 9 میلیون گلوله فشنگ خریداری می کنند.
آمارها نشان می دهد که سالانه حدود 30 هزار نفر در حوادث مرتبط با سلاح های گرم از جمله قتل و سرقت جان خود را از دست می دهند.
دانشگاههای آمریکا صحنه بدترین خشونتها است به گونهای که تیراندازی در آن صورت می گیرد که این پدیده رو به افزایش است.
درهمین راستا به طور مثال می توان اشاره کرد که براساس گزارش موسسه میراث آمریکا، 11.3 درصد دانش آموزان دبیرستانی در واشنگتن در معرض تهدید یا آسیب با سلاح در زمان حضور خود در مدرسه در سال 2008 میلادی قرار گرفته اند.
اکثر آمریکایی ها خواهان اعمال حق قانونی خود در حمل کردن سلاح هستند و در این میان عده ای از آنها خواهان ممنوعیت حمل سلاح هستند و می گویند که سلاح ها برای دفاع از خود در اکثر اوقات استفاده نمیشود بلکه در مشاجرههای خانوادگی یا خودکشی و قتل غیر عمد از آن استفاده می شود و بزرگترین خطر برای شهروندان آمریکایی از طریق ساده بودن راههای دستیابی به سلاح است.
این عده به دو گزارش موسسه The New England Journal of Medicine اشاره می کنند که در آنها آمده است وجود سلاح در خانه ها احتمال وقوع جرم را به میزان 2.7 درصد و خودکشی را به میزان 4.8 درصد افزایش می دهد.
گزارشهای مطبوعاتی نشان می دهد که آمریکا شاهد استقبال گسترده برای خرید سلاح به منظور حمایت از آمریکایی ها به خاطر نگرانی آنها از احتمال افزایش میزان جرم مرتبط با افزایش بیکاری درپی بحران اقتصادی است.
روزنامه "لوفیگارو" چاپ فرانسه در این زمینه نوشت که شرکت مشهور آمریکایی سازنده سلاح های گرم به نام Smith and Wesson پیش بینی کرده است که فروش این شرکت در سال های جاری افزایش داشته باشد.
این آمارها و گزارش ها خود گویای وضعیت درونی جامعه آمریکا و بحران ها و آسیب های اجتماعی گسترده ای است که گریبانگیر این کشور شده است.
جامعه ای که در ظاهر خود را جلوه ای از امنیت، آزادی، حقوق بشر و دموکراسی به جهانیان معرفی می کند؛ در درون خود با چنین مشکلات عدیده ای روبرو است که اگر وضعیت آن به همین منوال ادامه یابد، روز به روز به سراشیبی سقوط نزدیکتر خواهد شد و به فروپاشی نهایی خواهد رسید.