کد خبر: ۲۱۰۶۹۷
زمان انتشار: ۱۰:۰۴     ۲۰ اسفند ۱۳۹۲
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه از بازگشت 700 زندانی ایرانی از 30 کشور جهان طی سال گذشته در پی رایزنی ها و یا انتقال محکومین قرارداد به کشور خبر داد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از مهر، حسن قشقاوی بعدازظهر دوشنبه در جمع خبرنگاران کرمان گفت: اقتضای همسایگی برادری و مسلمانی و شرایط خاص افغانستان در طول سال هایی که اتفاقا مصادف بود با سالهای پیروزی انقلاب به بعد این بود که مردم کل کشور ما و مردم کرمان که اهل کرامت هستند پذیرای مهمانانی به صورت قانونی باشند، ولی بعضی ها به صورت غیرقانونی با توجه به مرز گسترده ای که بین ایران و افغانستان بود وارد کشور شدند.
 
وی ادامه داد: ما میزبان خوبی برای آن ها بودیم و طرح های مختلفی برای ساماندهی اجرا شد، طرح معروف ساماندهی افاغنه مورد تائید و تصویب مسئولین عادی تصمیم گیر کشور در این خصوص قرار گرفته  است و وزارتخانه هایی مثل وزارت خارجه و وزارت کشور و جاهای دیگر متولی اجرای طرح ساماندهی هستند.
 
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه ادامه داد: این می تواند افتخار ما باشد که به عنوان اولین کشور مهاجرپذیر باشیم و اینکه هر چه در سر سفره داشتیم با همسایگانمان تقسیم کردیم. آنچه که در سال های مرارت برادران و خواهران افغانی و عراقی به آن عمل کردیم به اقتضای وظیفه انسانی و عقلانی و دینی ما بوده است.
 
وی ادامه داد: البته همه افغانی ها اینگونه نیستند ولی آن بخش هایی که  ممکن است به همدیگر با اقدامات غیرقانونی لطمه بزنند طبیعی است که آنجا باید ساماندهی دقیق تری صورت بگیرد.
 
قشقاوی تصریح کرد: ما جلسات متعددی در این خصوص داریم در وزارت کشور به عنوان متولی این کار جلساتی در سطح وزیر کشور  و معاونینش تشکیل شده و خود بنده از وزارت خارجه به عنوان معاون وزیر شرکت می کنم نتایج خوبی بود و بسیاری از این مشکلات حل شده ولی همه مشکلات هنوز حل نشده است و هنوز این اقامت های غیرقانونی مشکلاتی را برای ما ایجاد کرده و ادامه دارد، اما تلاش می کنیم که در همکاری سه جانبه با دولت افغانستان با کمیسیونرهای عالی پناهندگی سازمان ملل و دولت جمهوری اسلامی ایران بتوانیم این طرح ساماندهی را به خوبی پیش ببریم.
 
کرمان جزو استان های بسیار امن کشور است
 
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه در خصوص اینکه در چند سال گذشته کرمان به عنوان شهر ناامن در زمینه گردشگری مطرح شده بود گفت: این حرکت غیرمنطقی و غیرمعمولی بود که بعضی سفارت خانه های خارجی نظریه ارائه داده بودند و نظر وزارت خارجه در اینجا نبود بلکه برعکس وزارت خارجه کاملا مخالف بود.
 
وی ادامه داد: از این قبیل حوادث ممکن است در هر استانی و هر کشوری و حتی کشورهای غربی با شدت بیشتر اتفاق بیافتد ولی گاهی برخی یک حادثه بسیار نادر که خیلی طبیعی بود را سوژه قرار می دادند و در سایت راهنمایشان برای گردشگران، آن استان را به عنوان استان ناامن قلمداد می کردند و این از چند سال قبل است که الان اینگونه نیست و کرمان جزو استان های بسیار امن کشور است.
 
این مسئول با اشاره به جاذبه های استان کرمان گفت: چنانچه سفارت خانه هایی یا وزارت خانه خارجی آمده و می گوید این استان ناامن است حتما ما با سفارتخانه و سفیر آن کشور صحبت کرده و استان کرمان جزو استان های بسیار امن با مردم مهمان نواز و جاذبه های فراوان گردشگری است.
 
برخی به دنبال اشاعه تفکر باطل ایران هراسی هستند/هیئت های خارجی امنیت ایران را مشاهده کرده اند
 
قشقاوی اذعان داشت: بخشی از این فرایندها ناشی از آن فرایند کلی ایران هراسی است و فقط کرمان هراسی نیست که بعضی از رسانه های خاص یا جریانات خاصی که همواره به آن دامن می زدند آن را توسعه داده اند، اما اکنون واقعیت ها در حال روشن شدن است و برای کل کشور که هیئت های خارجی که می آیند این امنیت و نشاط مردمی و فراوانی کالا را می بینند و حداقل تمام هیئت هایی که این روزهای بعد از انتخابات ریاست جمهوری آمدند چه پارلمانی و چه جای دیگر از هیئت آقای جک استراو گرفته تا پارلمانی اروپا این واقعیت را از نزدیک مشاهده کرده اند.
 
وی ادامه داد: شما طبعا اظهار نظر این افراد را در رسانه ها می خوانید که معتقدند تصویر غلطی که از ایران در ذهن ما بوده ریشه در واقعیت نداشته و وزیر فرهنگ ایتالیا که به کرمان آمده بود تحت تاثیر جاذبه های این استان قرار گرفت و گفت" من شخصا مدافع جاذبه های کرمان می شوم" و آنچه که در عمل دید وی را تحت تاثیر قرار داد.
 
قشقاوی اذعان داشت: سفیر چین نیز در چند روز گذشته به کرمان سفر کرده و با استاندار این استان نیز دیدار کرد، امیدواریم این طور سفرها ادامه پیدا کند تا واقعیت استان کرمان به همگان نشان داده شود و آن بخشی که تبلیغات کذب است که ریشه در ایران هراسی دارد نه فقط کرمان هراسی آن از بین برود.
 
تسهیل سفر جوانان ایرانی خارج از کشور به ایران
 
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه همچنین در رابطه با مشمولان خارج از کشور گفت: همواره اداره کل ایرانیان از طریق ستاد کل معاونت زیربط در ستاد کل نیروهای مسلح و در بخش نظام وظیفه ناجا مشغول رایزنی مستمر هستیم و یک مکانیزم خرید خدمتی بود ما فوق العاده معتقدیم که باید آن مکانیزم استمرار پیدا کند گرچه مسئولیت و اختیار آن با ستاد فرماندهی کل قواست و هر تصمیمی که بگیرند ما و ناجا و سفارتخانه های وزارت کشور خودمان را موظف به اجرای آن می دانند.
 
قشقاوی گفت: اما غیر از بحث مشمولیت ما یک مکانیزم سهلی برای سفر جوانان مشمول ایرانی مقیم خارج از کشور به ایران تدارک دیده ایم و سالی یک بار و حتی اگر نیاز باشد بعضا دو بار می توانند در چارچوب یک مکانیزمی سر به سرزمین مادری خود بزنند و برگردند.
 
وی ادامه داد: مجموعا مشمولین چه در قالب این سفرهای یک بار در سال یا دو بار در سال و یا در قالب خرید خدمت مشکل خاصی ندارند و همه هدف ما این است که جوانانی که در آن سوی مرز به دنیا آمدند بتوانند به راحتی با سرزمین مادری ارتباط برقرار کنند.
 
نمایندگی های وزات امور خارجی استانی در واقع آینه کل وزارت خارجه هستند
 
قشقاوی گفت: ما در اداره کل تشریفات وزارت خارجه یک اداره ای داریم تحت عنوان اداره نمایندگی های خارج از کشور که آن در واقع رابط با سفارت خانه ها و سرکنسولگری ها یا مراکز بین المللی مقیم تهران است.
 
وی اذعان داشت: نمایندگی وزارت خارجه در استان جعبه تقسیم و در واقع آینه کل وزارت خارجه است و کل وزارت خارجه را همه معاونت ها از جمله اداره کل تشریفات نمایندگی می کنند و فکر می کنم که حتما به عنوان یک وظیفه اصلی می توانند آن ها را بیاورند و بالاخره باید دعوت شوند و بیایند و ببینند.
 
قشقوای در خصوص راه اندازی سرکنسولگری گفت: یک مکانیز می دارد و بعد از گزارشاتی که استانداری و وزارت کشور می دهد موضوع بررسی موضوع مورد بررسی قرار می گیرد و در نهایت مجموعه شرایط را در نظر گرفته و استان هایی را در این خصوص تعیین می کنند.
 
وی یادآور شد: سرکنسولگری را طرف خارجی درخواست می کند، چون سرکنسولگری یک امتیازی است که کشور متوقف فیه به طرف خارجی می رود.
 
همایش بزرگ کرمانی های خارج از کشور/ امکان اعلام دقیق شمار ایرانی های خارج از کشور وجود ندارد
 
وی ادامه داد: هیچ مکانیزم ریاضی و منطقی برای اخذ آمار دقیق کرمانی های خارج از کشور وجود ندارد و مبنای این آمارها خوداظهاری است مثلا تا یک ایرانی هموطن به بخش کنسولگری سفارت نرود و اظهار نکند من کرمانی ام و خودش پرونده تشکیل ندهد آمار مشخص نمی شود و هیچ مکانیزم دیگری برای اینکه این آمار دقیق را داشته باشیم وجود ندارد.
 
قشقاوی یادآور شد: گاهی رسانه ها گله مندند که چرا وزارت خارجه آمار دقیق ندارد دلیل این است که تا زمانی که خودشان اظهار نکنند ما نمی توانیم بگوییم آمار چقدر است.
 
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: اما آن بخشی از هموطنان که در خارج از کشور به سر می برند حدس می زنیم پنج میلیون نفر باشند که این آماربر مبنای پرونده هایی است که در بخش کنسولی ما تشکیل می شود و الا اگر یک ایرانی پناهنده شود و پرونده تشکیل ندهد ما نمی دانیم چه کسی پناهنده شده و در کدام کشور زندگی می کند. بر مبنای آنچه که پرونده های کنسولی می گوید می توان آمار دقیق کرمانی ها را کشف کرد چون بالاخره مشخص است که متولد کجا هستند.
 
وی ادامه داد: بنابراین می شود وزارت امور خارجه در کرمان یک نامه ای را از کرمان برای سفارت خانه های ما و سرکنسولگری های ایران در سراسر جهان بفرستد و از آنها بخواهد آمار کرمانی ها را برای ما بر مبنای پرونده ای که دارند استخراج کنند .
 
قشقاوی گفت: اما چنانچه شما خود بتوانید سایت های فعالی را داشته باشید به عنوان اصحاب رسانه از همین الان فعالیتتان را شروع کنید و همین شعاری که دادیم همایش کرمانی ها برای کرمان سال آینده تابستان بتوانیم همه مقدماتش را فراهم کنیم و با توجه به اینکه ارتباط ایمیلی آسان و در دسترس است کرمانی های خارج از کشور را شناسایی کنیم و بعد طبقه بندی که چقدر پزشک، دانشمند و رسانه ای کرمانی داریم که در این بین جای سمینار رسانه ای ایرانی های خارج از کشور بسیار خالی است.
 
وی گفت: بعد اطلاعات را متمرکز در اختیار نمایندگی قرار دهید بعد در اختیار استانداری فایل مشخص و پرونده تشکیل و آدرس ایمیلی گرفته شود و برای همایش دعوت شوند، سرمایه گذاری ها را معرفی کنیم مثلا در حال حاضر امکان حداقل10 میلیارد دلار ظرفیت سرمایه گذاری خارجی مستقیم در کرمان وجود دارد و این یک کار همگانی است و هیچ جا این اطلاعات کامل نیست مگر اینکه همگان همکاری کنید .
 
آخرین اخبار از مرزبانان ایرانی
 
قشقاوی در خصوص مرزبانان ایرانی گفت: از اول وقوع این حادثه تلخ همانطور که افکار عمومی داخل کشور حتی ایرانیان خارج از کشور حساس و جریحه دار شدند و مایل هستند که به ویژه این قشری که افتخار ملی ما هستند سربازانی که حافظ مرزهای ما هستند و فرسنگ ها دور از خانواده حفظ حریم امنیت ما را می کنند در واقع قلب افکار عمومی ما می تپد برای این قشر و مایلند که این ها سالم به خانواده خود برگردند.
 
وی ادامه داد: یک فعالیت هماهنگی را وزارت خارجه کشور و بقیه ارگان های دست اندرکار کشور با هم تشکیل دادیم و در حال رایزنی های مستمر بین این ارگان ها و وزارت خانه های مختلف داخل کشور هستیم و این تلاش ها ادامه دارد به طرف خارجی که پاکستانی است اهمیت و حساسیت کار را ابلاغ کردیم.
 
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه اذعان داشت: در حاشیه اجلاس بین المجالس اسلامی که رئیس مجلس پاکستان حضور داشت این موضوع در سطوح عالیه بین مقامات و دیدارهای پارلمانی مطرح شده است و وزارت کشورمان و سفارت ایران و خود ما نیز فعال هستیم و امیدواریم بتوانیم هر چه زودتر شاهد بازگشت این عزیزان به آغوش خانواده خودشان باشیم.
 
وی گفت: اقتضای اینگونه اقدامات این نیست که قبل از حصول نتیجه جزئیات رسانه ای شود، همه امیدواریم همانطور که تجربه موفق جمهوری اسلامی در رهایی بقیه عزیزان در بند خودش در کشورهای مختلف و جاهای مختلف داشت در این قضیه هم بتوانیم موفق اقدام کنیم .
 
قشقاوی یادآور شد: همانطور که قبلا عزیزانمان از لیبی و سوریه و جاهای مختلف جهان برگشتند و ما فقط در سال گذشته حدود  700 یا 800 زندانی از بیش از 30 کشور جهان با تلاش وزارت خارجه و به کمک نمایندگی های وزارت خارجه در قالب انتقال محکومین قرارداد یا رایزنی هایی که صورت گرفته است به ایران برگشتند و همین تلاش ها یک تجربه موفق برای مسئولین جمهوری اسلامی ایران است که این تجربه را برای رهایی عزیزان دربندمان به کار گرفته ایم.
 
ارتباط تنگاتنگ دانشجویان ایرانی خارج از کشور با سفارت خانه ها و بخش های کنسولی
 
قشقاوی اذعان داشت: رایزن های علمی در هفت یا هشت نقطه دنیا با هماهنگی وزارت علوم و وزارت خارجه اعزام می شوند که این ها مجموعه زمینه هایی بود که ارتباط وزارت خارجه و سفارتخانه ها را با قشر دانشجویی بسیار تنگاتنگ کرده است.
 
وی گفت: ما در وزارت خارجه در حوزه معاونت بنده اداره کل ایرانیان را داریم که زیرمجموعه اداره کل ایرانیان ادارات دانشجویی، بورس ها و مدارس خارج از کشور است.
 
وی با بیان اینکه ما یک اداره خاص برای ارتباط با دانشجویان آزاد و بورسیه داریم که اکثر آن ها در سفارت خانه ها و سرکنسولگری ها و یا مرکز پرونده های دانشجویی دارند و این اداره ارتباط تنگاتنگی را با این دانشجویان دارد.
 
قشقاوی گفت: بخشی از مذاکراتی که در کنسولی فیلیپین در یک ماه گذشته با حضور مدیرکل ذیربط اداره درمان و بهداشت دانشجویی داشتیم در همین رابطه بود و فردا صبح نیز با معاون وزیر خارجه فیلیپین در تهران ادامه همان مذاکرات را خواهیم داشت.
 
وی یادآور شد: حدود 60 تا 70 هزار دانشجو اعم از بورسیه و غیربورسیه در کشورهای آسیای مرکزی و کشورهای دیگر دانشجوی ایرانی داریم که اکثر این دانشجویان ارتباط نزدیکی با سفارت خانه ها و بخش های کنسولی ما دارند.
 
قشقاوی با بیان اینکه هفته گذشته جلسه ای در محل وزارت علوم داشتیم گفت: این جلسه با حضور معاونین بین الملل دانشگاه های سراسر کشور که از دانشگاه های استان کرمان نیز حضور داشتند برگزار شد که در این جلسه صحبت مفصلی با دوستان وزارت علوم و همچنین وزارت بهداشت و درمان برای رفع مشکلات دانشجویان داشتیم.
 
معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزارت امور خارجه گفت: یکی از موضوعاتی که بحث شد موضوع انتقال عرض دانشجویی بود که امیدواریم با توافق ژنو این مسئله حل شود چرا که یکی از توافقاتمان رهایی عرض دانشجویی برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور است و موضوع دوم بحث ارزیابی دانشگاه هاست که البته متولیان اصلی آن وزارتین آموزش و تحقیقات و بهداشت و درمان هستند، ولی وزارت خارجه هم به طور متمرکز روی این موضوع حساس است و همواره به همکاران توصیه کرده ایم که ارتباط گرم و تنگاتنگی با دانشجویان ایرانی داشته باشند.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها