کد خبر: ۲۰۹۴۵
زمان انتشار: ۱۰:۵۰     ۳۱ شهريور ۱۳۹۰
یه گزارش سرویس حوزه و مراجع 598، حجت ­الاسلام والمسلمین غلامرضا ساکت، روحانی ایثارگر و جانباز 60 درصد جنگ تحمیلی، همزمان با فرارسیدن هفته پرافتخار دفاع مقدس، در گفتگو با مرکز خبر حوزه، با اشاره به حضور فعال روحانیون در جبهه­ های حق علیه باطل، اظهار داشت: روحانیت غالباً در جبهه حضور فعال داشتند و از آنجایی که می­بایست الگوی عملی برای رزمندگان می­بودند، فعالیت­هایی از قبیل اقامه جماعت، منبر، سخنرانی در سنگرها، انجام فریضه نماز شب­، راز و نیازهای مخفیانه، شستن ظرف­ها و لباس­های رزمندگان و .... را انجام می­دادند.

وی افزود: روحانیون رزمنده با انجام کارهایی نظیر انداختن سفره، بیان احکام بر روی منابر، ترویج صفات پسندیده در میان رزمندگان و عمل به آنچه که بیان می­کردند، معروف به«خادم الحسین» شده و با این نام صدا می­شدند.

* ایثارگران گوی سبقت را ربودند

رییس مجمع طلاب شاهد و ایثارگر حوزه علمیه قم ابراز داشت: در جبهه­های نبرد حق علیه باطل هرکسی سعی می‌کرد در خدمت­رسانی گوی سبقت را از دیگری برباید و در این میان، ایثارگران گوی سبقت را از همگان ربوده بودند؛ به طوری که امروز هرچه داریم از برکت شهداء، جانبازان و ایثارگران است.

این روحانی جانباز با اشاره به نقش روحانیت در مبارزه با دین­زدایی، خاطرنشان ساخت: روحانیون در طول تاریخ نقش به سزایی در حفظ کیان اسلامی داشته و برای مردم راه­گشا و سرنوشت ساز بوده­اند؛ به طوری که در سده‌های اخیر که مستکبران و طاغوتیان تلاش کرده­اند از کشور دین­زدایی کنند، روحانیت، در حفظ دین نقش اساسی و کلیدی را ایفا کرده است.

حجت­الاسلام والمسلمین ساکت اذعان داشت: تاریخ ایران اسلامی نشان­دهنده این موضوع است که هر جا روحانیت در صحنه بوده، مردم نجات پیدا کرده‌اند و حرکت آنان به سمت و سوی فلاح، رستگاری، نجات و پیشرفت کشور به پیش رفته است.

وی با اشاره به حرکت و نهضت امام خمینی(ره) به عنوان یک روحانی، تصریح کرد: نمود عینی و واقعی اهمیت نقش روحانیت را می­توان در حرکت حضرت امام (ره) به عنوان یک روحانی برخاسته از حوزه مشاهده کرد که مقتدرانه با طاغوت مبارزه نمود و اجازه نداد سرنوشت ملت به دست چپاولگران و مستکبران غرب و شرق بیافتد.

رییس مجمع طلاب شاهد و ایثارگر حوزه علمیه قم با اشاره به این­که پیروزی انقلاب اسلامی، ملت­های آزادی­خواه جهان را بیدار کرده است، بیان داشت: از آنجایی که همواره جهانخواران قدرت طلب با آزادی خواهان و دین داران مبارزه می­کردند، با پیروزی انقلاب اسلامی دشمنان نیز از پا ننشسته و همواره با این نظام اسلامی مقابله کردند؛ زیرا پیروزی انقلاب، ملت­های آزادی­خواه جهان را بیدار کرد؛ البته این مسئله برای منافع استکبار جهانی بسیار خطرناک بود؛ بنابراین برای براندازی نظام اسلامی، جنگ تحمیلی را آغاز و با ابزارآلات جنگی پیشرفته به حمله پرداختند.

این روحانی ایثارگر افزود: ایران اسلامی نیز ظرف چند ماه نیروهای خود را سازماندهی و ساماندهی کرد و توانست با رشادت طلبی و ایثارگری غیور مردان خود، دشمن تا بن دندان مسلح را شکست دهد.

حجت­الاسلام والمسلمین ساکت با اشاره به نقش امام خمینی(ره) در پیروزی انقلاب اسلامی و تداوم آن، اظهار داشت: رشادت­طلبی‌ها و ایثارگری‌ها در دوران دفاع مقدس به خاطر هدایت­ها و رهنمودهای امام خمینی‌(ره) به عنوان رهبر انقلاب و یک روحانی و طلبه مبارز برخاسته از دل حوزه که مردم ایشان را قبول داشته و به او ایمان داشتند و با جان و دل به فرامینش گوش می­دادند، اتفاق افتاد.

وی با بیان نقش اساسی روحانیت در پیروزی دفاع مقدس، ابراز داشت: به طور قطع می­توان گفت که روحانیت نقش اساسی در پیروزی دفاع مقدس داشته؛ به گونه‌ای که چه پشت صحنه و چه در دل خط مقدم، همه جا حضور پر شور و فعال داشته و تقریباً همه لشکرها و گردان­ها دارای روحانی بودند.

* حضور روحانیت قوت قلب رزمندگان بود

رییس مجمع طلاب شاهد و ایثارگر حوزه علمیه قم خاطرنشان ساخت: حضور روحانیون در میان رزمندگان، آنان را برای دفاع از دین، خاک و ناموس­شان ترغیب کرده و مایه قوت قلبشان بود.

این روحانی مبارز با اشاره به وظیفه سنگین روحانیت، اذعان داشت: اساس کار روحانیت، تبلیغ و ترویج دین بوده و اسلام نیز دین پویا و زنده‌ای است و برای تمام لحظات برنامه دارد که بیان­گر جامعیت آن است؛ بنابراین روحانیت وظیفه سنگینی در این راستا بر عهده دارد.

حجت­الاسلام والمسلمین ساکت در ادامه با اشاره به نفوذ هجمه­های فرهنگی در جامعه، تصریح کرد: امروز طلاب باید به ابزار و امکانات روز مجهز شده و در هجمه­های فرهنگی و جنگ نرم حضور پیدا کنند و با تلاش مضاعف در برابر آنان بایستند؛ همان­طور که در جنگ تحمیلی روحانیت با تمام وجود حضور یافت و درس و بحث را در یک مقطع کنار گذاشت و به دفاع پرداخت؛ البته بسیاری از طلاب و روحانیون کتاب خود را به زیر بغل گرفته و در یک دست کتاب و در دست دیگر اسلحه داشتند و شاید رسائل و مکاسب را زیر باران گلوله می‌خواندند.

وی با تأکید بر این­که نقش فرهنگ ایثار و شهادت، نقشی کلیدی و اساسی است، بیان داشت: فرهنگ ایثار یک واژه صرف نیست، بلکه در عین ایجاز و اختصار، بار معنوی و علمی فراوانی دارد؛ همه حماسه و افتخاراتی که آفریده شد و امروز شاهد رشد و پیشرفت آن در جامعه هستیم، برگرفته از همین فرهنگ ایثار و شهادت است.

* فرهنگ شهادت؛ بیمه‌کننده نظام اسلامی

رییس مجمع طلاب شاهد و ایثارگر حوزه علمیه قم اظهار داشت: فرهنگ ایثار و شهادت باعث بقای نظام و قوام کشور شده و اساساً این فرهنگ، نظام اسلامی را بیمه کرده است؛ به طوری که در طول سی‌و‌دو سالی که کشور در صحنه­های گوناگون سیاسی، اقتصادی، نظامی، بین المللی و فرهنگی مورد هجمه دشمنان داخلی و خارجی قرار گرفته، این فرهنگ سبب پایداری آن شده است.

*انقلاب خم به ابرو نمی‌آورد

این روحانی جانباز و ایثارگر افزود: امروز دشمنان در حال فشار و طرح نقشه برای رسیدن به اهداف خود هستند، اما آنچه ما امروز شاهد آن هستیم این است که درخت تنومند انقلاب اسلامی خم به ابرو نمی­آورد؛ زیرا خون مقدس شهدا به پای آن ریخته شده و رشد و پیشرفت کشور نیز از همین روحیه ایثارگری ملت سرچشمه می‌گیرد.

حجت­الاسلام والمسلمین ساکت در پایان با اشاره به رشد کشور در سال­های اخیر، ابراز داشت: امروز پیشرفت در عرصه نانو تکنولوژی، هوافضا، تسلیحات نظامی، پرتاب ماهواره، پرتاب موشک­ها و ..... به خاطر وجود طلاب و دانشجویانی است که روحیه ایثارگری داشته و وقت، حقوق، مزایا و امکانات برای آنان معنایی ندارد و خدمت به این نظام، ملت و تلاش برای ارتقای رشد علمی و صنعتی کشور از اهمیت بیشتری برای آنان برخوردار است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها