سیاستمداران ملیگرای ژاپن از دولت توکیو خواستند تا عذرخواهی 1993 خود را از زنان آسیایی که به عنوان برده جنسی در دوران جنگ جهانی دوم مورد استفاده قرار میگرفتند، مورد بررسی مجدد قرار دهد و گفتند که شهادت این زنان "کاملا دروغ" است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، بردگان جنسی که در زمان جنگ جهانی دوم اکثرا از چین و کره جنوبی تامین شدهاند، دولت ژاپن را متهم کردهاند.
دولت شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن اعلام کرده که تیمی را برای بررسی شهادت زنان کره جنوبی قربانی بردهداری جنسی تشکیل میدهد. اما مقامهای دولت توکیو بایستی از بررسی مجدد یا کماهمیت جلوه دادن عذرخواهی از این زنان دقت لازم را به عمل آورند چرا که پیشتر در زمان یوهئی کنو، دبیرکل سابق کابینه ژاپن، بازبینی مجدد درباره این عذرخواهی خشم چین را برانگیخته بود.
نوریاکی ناکایاما، قانونگذار از حزب ناسیونالیست "احیا" که آبه دنبال حمایت آن است، هرگونه عقیده و نیت درباره به خدمت گرفتن این زنان به عنوان برده جنسی در مقیاس بزرگ را رد کرد و گفت: آنچه که کره جنوبی میگوید به کار گرفتن 200 هزار زن به عنوان برده جنسی پیش از جنگ جهانی دوم و در طول جنگ بوده و کاملا دروغ است.
فرمانده سابق نیروی هوایی ژاپن که در سال 2008 به خاطر انکار تهاجم ژاپن در جنگ در یک مقابله از کار خود استعفا کرد، گفت: توکیو باید دیدگاههای خود را به صورت قوی و مستحکم انتقال دهد. چین و کره جنوبی کشورهایی هستند که حتی اگر هم دروغ بگویند در قلب خود احساس گناه نمیکنند اما ما ژاپنیها اگر دروغ بگوییم، احساس گناه میکنیم.
در عذرخواهی 1993 دخالت مقامهای نظامی از یک سیستم سبعانه به رسمیت شناخته شده و دولت ژاپن از زنان قربانی بردهداری جنسی عذرخواهی کرده است. این عذرخواهی بر مبنای شهادت 16 زن تبعه کره جنوبی تنظیم شده که هویتشان بنا به تعهد دولت توکیو ناشناس باقی مانده است.
روابط میان توکیو و سئول در پی اختلافات بر سر جزایری کوچک و تهاجم و اشغال شبه جزیره کره توسط ژاپن در سالهای 1910 تا 1945 متزلزل شده است. رئیسجمهوری کره جنوبی روز شنبه به دولت توکیو تاکید کرد تا گذشتهاش را انکار نکند و تاریخی حقیقی و جدید را به نگارش درآورد. برنامهای برای بازبینی شهادت این 16 زن تبعه کره جنوبی حتی باعث انتقادهایی در داخل ژاپن شده است.