به گزارش پایگاه 598، فارس به نقل از اکسپرس تریبیون، وزارت امور خارجه پاکستان با تبدیل موافقتنامه احداث خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان به یک معاهده دوجانبه به منظور دور زدن تحریمهای احتمالی آمریکا مخالف است.
پیشتر، احمر بلال صوفی کارشناس حقوق بین الملل، تبدیل موافقتنامه گازی دو کشور به یک معاهده دوجانبه را مطرح کرده بود، چرا که وی معتقد است که اقدامات حاکمیتی بر خلاف همکاری تجاری از حیطه تحریمهای دولت آمریکا خارج است.
زمانیکه اسلامآباد به دنبال معاف شدن از تحریمهای آمریکا بود، دولت اوباما از دادن هرگونه تضمینی در این مورد خودداری کرد.
به گفته منابع آگاه، وزارت امور خارجه پاکستان احساس میکند که این کشور به هیچ وجه نمیخواهد، تحریمهای آمریکا را دریافت کند و خواستار طرح این موضوع از سوی ایران با کشورهای غربیهای مورد مذاکره در توافق هستهای است.
این منابع مدعی شدند، به دلیل تنشهای میان ایران و آمریکا، وقفههایی در اجرای توافق احداث این خط لوله ایجاد شده است.
کارشناسان مسائل انرژی معتقدند که پاکستان باید آمریکا را به مستثنی کردن این خط لوله از تحریمها ترغیب کند.
پاکستان پیش از این به ایران اعلام کرده است که به منظور حل موانع اجرای این پروژه و تامین منابع مالی آن، موضوع تحریمهای احتمالی باید هر چه زودتر حل شود اما ایران میگوید که پاکستان باید به تعهدات خود برای اجرای این خط لوله عمل کند چراکه اسلامآباد پیش از امضای این توافق، کاملا از احتمال اعمال تحریمها آگاه بوده است.
اسلامآباد بر این باور است که با توجه به قرار داشتن شرکت ملی نفت ایران در فهرست تحریمهای آمریکا، همکاری در این پروژه ممکن است، تحریمهای آمریکا و اتحادیه اروپا علیه پاکستان را به دنبال داشته باشد.
به گفته مقامات پاکستانی، اسلامآباد همچنین به دنبال تمدید ضربالاجل تکمیل این پروژه که در دسامبر 2014 تعیین شده است تا از پرداخت روزانه 3 میلیون دلار جریمه به ایران معاف شود.
یک مقام پاکستانی در اینباره گفت: در شرایط فعلی، تکمیل بهموقع این پروژه ممکن نیست چراکه پاکستان توانایی واردات کمپرسورها و ژنراتورهای تولیدشده توسط شرکتهای اروپایی و آمریکایی را ندارد.
وی افزود: اگر پاکستان این پروژه را تکمیل نکند، احتمالا ایران به مراجع داوری متوسل خواهد شد.