کد خبر: ۲۰۱۱۵
زمان انتشار: ۱۷:۳۶     ۲۲ شهريور ۱۳۹۰
هفتمين جلسه گروه موسوم به 8+7 كه با حضور نيافتن نمايندگان جبهه پايداري عملاً به 7+6 تبديل شده است،‌ در حالي بر اساس اعلام رسانه‌ها قرار است امروز برگزار شود كه هنوز در مورد منطق سهم ويژه رئيس مجلس و شهردار تهران در اين كميته توضيحي داده نشده و ابهام‌هاي مهم در اين زمينه بي‌پاسخ مانده است.

به گزارش رجانيوز، اگرچه علاوه بر اعضاي جبهه پايداري، برخي ديگر از اصولگرايان حاضر در كميته وحدت نيز معتقد به سهم ويژه لاريجاني و قاليباف نيستند اما در شرايط فعلي از انتقاد خود صرف‌نظر كرده‌اند.

در عين حال، عليرضا زاكاني رئيس ستاد انتخاباتي محمد باقر قاليباف در انتخابات سال 84 و دبيركل جمعيت رهپويان انقلاب در شانزدهمين نشست سياسي جمعيت رهپويان گفت: دوستان قاليباف پس از شرايط انتخابات 88 و آمدن وي به شهرداري به فعاليت‌ در ستاد‌هاي انتخاباتي ادامه دادند و ظرفيت‌سازي كردند كه به استناد اين ستاد‌ها، قاليباف امروز داراي اقبال است لذا در كميته وحدت نيز نماينده دارد.

البته وي در مورد مشخصات افرادي كه از آن‌ها با عنوان "دوستان قاليباف" ياد مي‌كرد، توضيح نداد؛ همچنين اينكه چگونه "اين دوستان" شش سال ستاد انتخاباتي قاليباف را فعال نگه داشته اند. همچنين اصولاً "اين دوستان" چه كساني هستند و آيا آقاي زاكاني و اصولگرايان تحول‌خواه هنوز در اين مجموعه قرار دارند يا ستادها مركب از افراد ديگري هستند.

در عين حال، زاكاني برخلاف قاليباف معتقد است كه علي لاريجاني نبايد نماينده داشته باشد. اين نماينده مجلس هفتم و هشتم در اين زمينهه مي گويد: «اما درباره لاريجاني بايد گفت به دليل اينكه او رئيس مجلس بوده و انتخابات آتي نيز مربوط به مجلس است، او نيز در كميته وحدت نماينده دارد، هرچند كه برخي افراد به اين امر اعتراض داشتند و مي‌گفتند اگر بنا به فرد‌گرايي باشد، افرادي همچون توكلي و رضايي نيز به دليل فعاليت‌هاي برجسته و داشتن عقبه سياسي بايد نماينده داشته باشند.» او در نهايت اين‌گونه توجيه مي كند: «ما نيز اين نقد را وارد مي‌دانيم اما اگر ساز و كار وحدت و تفاهم‌ صورت گيرد، از بن‌بست‌ها خارج مي‌شويم!»

كاظم جلالي از حاميان آقاي هاشمي رفسنجاني در انتخابات نهم رياست جمهوري هم كه اكنون به‌عنوان نماينده لاريجاني در كميته وحدت حضور دارد، در مورد منطق سهم ويژه مي گويد: «اگر لاریجانی و قالیباف به 8+7 ورود نمی کردند، چه بسا تفاسیر دیگری ایجاد می شد که آنها می خواهند در جریان اصولگرایایی انشقاق ایجاد کنند.»

او همچنين اين استدلال كه قاليباف و لاريجاني داراي عقبه اجتماعي هستند را رد مي كند و مي گويد:‌ «این حرف درستی نیست، همه عقبه ها مربوط به نظام جمهوری اسلامی است. آقایان لاریجانی، قالیباف و سایر احزاب هم سربازان نظام جمهوری اسلامی هستند.»

دكتر علي اكبر ولايتي عضو گروه سه نفره نيز كه اكنون عضو كميته حكميت و داوري اصولگرايان است، در مورد دليل حضور نمايندگان آقايان قاليباف و لاريجاني توضيحي نمي‌دهد، بلكه به ريشه اين حضور مي پردازد و مي گويد: «نظر برخی از بزرگان این بود كه افرادی كه به دلیل شخصیت حقوقی‌شان نفوذی در بین اصولگرایان دارند و نفوذشان هم بالاست، نادیده گرفته نشوند. آقای دكتر لاریجانی رئیس مجلس و آقای دكتر قالیباف شهردار در بین اصولگرایان نفوذ بالایی دارند. هیچ كدام از اینها گروه نیستند و یك نفرند و همین نشان می‌دهد كه بزرگانی كه این مورد را پیشنهاد كردند، به این موضوع عنایت داشتند كه فقط اضلاع و گروه‌ها نیستند كه در اینجا هستند و به هر حال رئیس مجلس رأی بالای 200 نفر را بین نمایندگان مجلس دارد كه این میزان نفوذ و محبوبیت را می‌رساند. همین‌طور هم در مورد آقای قالیباف. اتفاقاً حضور این دو نماینده به جامع بودن كار كمك می‌كند.»

در عين حال، دبيركل حزب مؤتلفه در گفت‌وگو با رجانيوز با اظهار بي‌اطلاعي از توجيه سهم ويژه لاريجاني و قاليباف مي‌گويد، اين سؤال را از جامعتين بپرسيد.

پاسخ‌هاي متفاوت و توجيه‌هاي بعضاً بدون ارتباط در مورد سهم ويژه آقايان لاريجاني و قاليباف در كميته وحدت نشان مي‌دهد كه در اين زمينه حتي ميان اعضا نيز اتفاق نظر ندارد و براي رسيدن به اين تركيب بحث منظم و مورد اجماعي در كميته نشده است كه نظرات اعضا در مورد آن جمع‌بندي و يكپارچه شده باشد. اين در حالي است كه جبهه پايداري ابهام‌هايش را در اين زمينه به‌طور مكتوب به آيت‌الله مهدوي‌كني ارائه كرده و بعضاً‌ به‌طور تفصيلي‌تر نيز در جلسات و رسانه‌ها به نقل از اعضايش منتشر شده است.

با اين حال، اگرچه به نظر مي‌رسد عزمي براي پاسخگويي به ابهام‌ها وجود ندارد و احتمالاً تصميم‌گيران در اين زمينه نيز انتظار دارند بدنه اجتماعي جريان اصولگرا يعني دلسوزان انقلاب و توده‌هاي مردم هم در اين زمينه چون و چرا نكنند، رجانيوز با وجود احتمال اندك پاسخگويي، ابهام‌هاي موجود در اين زمينه را مروري مي‌كند:

رهبر معظم انقلاب روز هشتم خرداد ماه در ديدار با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي تأكيد كردند كه "من مي‌خواهم سفارش كنم كه مسئولين كشور مراقب باشند احترام انتخابات را نگه دارند. هم مجلس، هم دولت، هم قوه‌ى قضائيه، احترام انتخابات را نگه دارند. اگر كسى به انحاي مختلف دخالت كند، هيچ روا نيست، جايز نيست. بايد مردم بر طبق روال قانونى ببينند، تشخيص بدهند، بشناسند و انتخابات انجام بگيرد.»

آيا حضور نمايندگان آقايان قاليباف و لاريجاني جدا از تبعات خاص سياسي‌اش، دخالت مسئولان كشور در انتخابات نيست؟

مگر رهبر انقلاب در همين ديدار از نزديك شدن به كانون‌هاي قدرت و ثروت نهي نكردند؟ بدعت سهم دادن به افراد صاحب منصب به‌طور مجزا از اضلاع اصولگرايي،‌ آيا مصداق صريح اين نهي نيست؟

اگر حضور نماینده شهردار تهران در این جمع بلامانع است، باید دوستان نسبت به حرف های گذشته‌اشان که دخالت کرباسچی (شهردار وقت تهران) در انتخابات دوم خرداد 76 را نکوهش می کردند، تجدید نظر كنند.

بر فرض این که حضور نماینده شهردار در چنین جمعی بی‌اشکال باشد، پرسش بعدی این است که چرا در دوره قبل (برای انتخابات مجلس هشتم) نماینده شهردار در جبهه متحد اصول گرایی حضور نداشت و برای شهردار چنین حقی قایل نشدید؟

بر فرض که چنین حقی برای شهردار تهران ثابت باشد، باید وی در شورایی شرکت کند که نامزدهای شهر تهران بزرگ را معرفی می کنند نه جمعی که می خواهد برای کل کشور تصمیم بگیرند. اگر قرار است نماینده شهردار در جبهه متحد اصول گرایی حضور داشته باشد که می خواهد برای کل کشور تصمیم بگیرند لااقل باید نماینده شهرداران  کلان شهرها مثل کرج، اصفهان، مشهد، اهواز و... حضور داشته باشد، نه شهردار تهران.

اگر میزان شخصیت حقیقی آقای قالیباف است، این حق را چه كسي برای ایشان اثبات کرده است؟ شخصیت های حقیقی بسیاری در جبهه اصول گرایی وجود دارند که از آقای قالیباف بالاترند و در ویژگی های اصول گرایی که مقام معظم رهبری ذکر فرموده اند، به مراتب از وي برتری دارند، ولی نماینده ای در این جبهه ندارند. همین سوال در مورد رییس مجلس هم مطرح است. اگر به عنوان رئيس یک قوه بايد نماینده ای داشته باشند، چرا رئيس‌جمهور و رئيس قوه قضاییه در این جبهه نماینده ای ندارند؟ اگر ملاک ریاست مجلس است، چرا در دوره قبل این حق را برای آقای حداد عادل قایل نشديد؟ اگر میزان شخصیت حقیقی علی لاریجانی است، بفرمایید که دارای چه ویژگی است که باید در این مجموعه نماینده داشته باشد اما افراد ديگري که در فتنه 88 از خواصی بودند که مواضع شفافی اتخاذ کردند و نقش به‌سزایی در روشنگری داشتند، نباید نماینده ويژه داشته باشند؟

آقايان لاريجاني و قاليباف در انتخابات مجلس هشتم از سازوكار 6+5 حمايت نكردند و بلكه جريان موازي موسوم به ائتلاف فراگير اصولگرايان را حمايت كردند كه در اين زمينه نهي و تذكر نيز دريافت كردند.

گويا پاسخ به اين سوال‌هاي شفاف از سوي اعضاي 7+8 بسيار مشكل مي نمايد. اگرچه احتمالا بايد پاسخ‌ها را در چند ماه آينده و در فهرست انتخاباتي اصولگرايان جست!

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها