به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از صدای آمریکا، کاخ سفید روز چهارشنبه در واکنش به انتقادات «رابرت گیتس» وزیر دفاع سابق آمریکا از دولت این کشور، به شدت از «باراک اوباما» و «جو بایدن» دفاع کرد.
گیتس در کتاب خود با عنوان "خاطرات یک وزیر جنگ" با اشاره به مداخله باراک اوباما در امور پنتاگون مینویسد که اوباما در استراتژی خود در افغانستان دچار ضعف است و اعتقادی به آن ندارد.
کتاب گیتس قرار است هفته آینده منتشر شود اما خلاصه و بخشی از سرفصلهای آن در رسانهها منتشر شده است.
بایدن که احتمالاً یکی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری 2016 است، با انتقاد شدید گیتس روبرو شد و گیتس در کتاب خود نوشت که بایدن در 4 دهه گذشته، گامهای اشتباهی در تقریباً تمامی سیاست خارجی و موضوعات امنیت ملی آمریکا برداشته است.
«جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید در واکنش به این انتقادات گیتس تصریح کرد که «باراک اوباما» اعتماد کاملی به سوابق سیاست خارجی بایدن از جمله نقش وی در بحثهای دولتی در خصوص سیاست عراق و افغانستان دارد.
وی تصریح کرد: رئیسجمهوری بارها گفته است که تا حد بسیار زیادی توصیهها و مشاورههای معاونش را در خصوص موضوعات داخلی و خارجی تحسین میکند و قطعاً همینطور است.
کارنی همچنین در خصوص انتقادات گیس درباره اوباما گفت: کاملاً واضح است که اوباما به رسیدن به اهدافش در افغانستان که شامل افزایش ناگهانی حضور نظامیان آمریکا در این کشور و سپس کاهش نیروها است، متعهد میباشد.
سخنگوی کاخ سفید ادامه داد: رئیسجمهور آمریکا کاملاً به مأموریتش در افغانستان اعتقاد دارد. او به این امر واقف است که این مأموریت دشوار است اما میداند که زنان و مردان نظامی ما و همچنین غیرنظامیان افغان و دیگران که برای تحقق این مأموریت فعالیت میکند، قهرمانانه این مأموریت را تکمیل کردهاند و امروز نیز در حال تکمیل این مأموریت هستند.
وی در خصوص پیام گیتس به نظامیان آمریکایی تصریح کرد که مشخص است که اوباما در صدد تغییر سیاست در هم و برهم افغانستان و ایجاد یک مأموریت روشن و واضح است.
وزیر دفاع سابق آمریکا با اشاره به مشکلات اوباما در افغانستان مینویسد: باراک اوباما از جنگهای عراق و افغانستان که میراث جورج بوش برای او بود ناراحت است.
رابرت گیتس حدود چهار سال و نیم به عنوان وزیر دفاع آمریکا در دوره بوش و اوباما خدمت کرد.
گیتس در کتابش سیاستها و اهداف جورج بوش در عراق و افغانستان را ساده لوحانه و بلندپروازانه میخواند.
در سال 2009 اوباما استراتژی جدیدی را در افغانستان پذیرفت و 30 هزار نیروی نظامی دیگر به افغانستان اعزام کرد و در سال 2010 نیز ژنرال دیوید پترائوس را به عنوان فرمانده نیروهای ائتلاف تعیین کرد.
وی با اشاره به جلسه مارس 2011 در در کاخ سفید مینویسد: همانطور که در جلسه نشسته بودم به این فکر میکردم که رئیس جمهور به فرماندهاش اعتماد ندارد، نمیتواند در کنار کرزی بماند و به استراتژی خود اعتقادی ندارد و جنگ را برای خود نمیداند.
گیتس در کتابش میگوید که باراک اوباما دائماً در امور پنتاگون مداخله میکند حتی باوجود اینکه مشاوران غیرنظامیاش در امور نظامی تخصص ندارند.
با این وجود رابرت گیتس کشته شدن اسامه بن لادن را یکی از پیروزیهای باراک اوباما میداند و میگوید که این یکی از شجاعانهترین تصمیماتی بود که من در کاخ سفید شاهد آن بودم.