به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در کشمیر، منطقه کشمیر یکی از مناطق مهم تولیدکننده زعفران در جهان میباشد.
شواهد تاریخی حکایت از آن دارد که زعفران حدود سال 500 قبل از میلاد توسط پادشاهان ایرانی به این منطقه آورده شده است.
با این حال، طبق افسانههای محلی، 2 صوفی به نامهای «خواجه مسعود ولی» و «شیخ شریفالدین ولی» که در قرن 11 و 12 میلادی برای تبلیغ دین اسلام به کشمیر آمده بودند، پیاز زعفران را نیز به عنوان هدیه مردم این منطقه پیشکش کردند.
در حال حاضر نیز 2 مقبره با گنبدهای طلایی بر روی مزار این 2 صوفی در منطقه «پامپور» کشمیر (که از مهمترین مناطق کاشت زعفران در این منطقه است) ساخته شده است و مردم در زمان برداشت محصول خود برای روح آنها دعا میکنند.
مردم کشمیر اواخر فصل پاییز به سراغ گلهای زعفران میروند و آنها را در سبدهایی که از شاخههای درخت بید ساختهاند جمعآوری میکنند.
آنان سپس زعفرانها را به منازل خود برده و با دقت خاصی پاک میکنند. در این مرحله تلاش میشود تا چیزی از این محصول به هدر نرود.
کشمیریها پس از جدا کردن کلالههای گل، از گلبرگهای آن به عنوان سبزی و یا داروی سرماخوردگی استفاده کرده و ساقههای آن را نیز برای خوراک دام استفاده میکنند.