به گزارش 598 به نقل از فارس خبرگزاری رویترز در گزارشی با نام «جهادیهای تونسی جنگ در سوریه و همچنین در کشورشان را جهاد می دانند»، نوشت: ایمن السعدی جوان 18 ساله تونسی جهاد را به خیال تشکیل دولت اسلامی در سوریه با سفر به این کشور آغاز کرد اما پس از مدتی به سوریه بازگشت و قصد انجام عملیات انتحاری در وسط جمعیتی از گردشگران در شهر المنستیر تونس گرفت اما نیروهای امنیتی توانستند این فریب خورده تونسی را لحظاتی قبل از منفجر کردن نارنجکی که به کمر بسته بود دستگیر کنند.
این در حالی است که دقایقی قبل از آن یک عامل انتحاری دیگر در حالی که کمربند انفجاری بسته بود خود را در مقابل هتلی در شهر توریستی السوسه که در چند کیلومتری المنستیر واقع است منفجر کرد.
اگرچه السعدی در ماموریت خود ناکام ماند اما عملیات انتحاری جوان دیگری که خود را در نزدیکی هتل ساحلی که گردشگران در آنجا تردد می کنند، منفجر کرد اتفاقی بود که طی دهه های گذشته در اماکن گردشگری تونس روی نداده بود و ضربه سنگینی به این کشور کوچک واقع در شمال آفریقا وارد آورد که در حال جنگ با افراط گرایی است که دروازه های این کشور را می کوبد.
وزارت کشور تونس پس از آن اعلام کرد که جماعت انصار الشریعه در این دو عملیات انتحاری دست داشته است.
رویترز نوشت:جنگ در سوریه زمینه خوبی برای جذب جهادی ها از تونس و دیگر کشورها شده است، اکنون سوریه مثل افغانستان در دهه هشتاد و نود قرن گذشته و عراق در دهه اخیر شده است جوانانی خارجی به صف جنگجویان تندرو درسوریه می پیوندند و چالش و تهدیدی بزرگ برای امنیت کشورشان شده اند زیرا مهارت های بالای جنگی را در جریان درگیری های شدید در جبهه های مختلف با نیروهای دولتی بشار اسد کسب می کنند.
رویترز ادامه داد: السعدی اکنون در زندانی در تونس به سر می برند اما شرایط جوانان جهادی مشابه وی هشدار جدی است جنگجویانی که در اردوگاه هایی در لیبی آموزش می بینند و برای جنگ به حلب و ادلب در سوریه فرستاده می شوند می توانند امنیت شمال آفریقا را نیز نابود کنند.
حیات مادر العسدی می گوید: پسرم فریب گروه های تروریستی را خورده است رهبران این گروه ها از او استفاده کردند او پیشتر از جهاد سخن نمی گفت.
بر اساس گزارش رویترز، تونس تنها کشوری نیست که درگیر جهادی های تونسی بازگشته از سوریه است فهرستی از کشورهایی که از جنگجویان معارض افراط گرا در سوریه حمایت می کنند بالا بلند است جنگجویان کهنه کار در عراق و چچن تا اتباع مهاجر در لندن و استکهلم در این فهرست جای دارند.