کد خبر: ۱۸۰۱۷۲
زمان انتشار: ۱۹:۱۸     ۱۶ آبان ۱۳۹۲
نشست خبري سپ بلاتر از ساعت 13:30 در هتل آزادي آغاز شد.به گزارش تسنيم، رئيس فدراسيون جهاني فوتبال در صحبت‌هاي ابتدايي خود گفت: عصر بخير خانم‌ها و آقايان بسيار خرسندم که امروز در خدمت شما هستم. در ابتدا دوست دارم از تک تک اعضاي هيئت فيفا که در اين سفر مرا همراهي کردند تشکر کنم. در سمت راست من جناب آقاي شيخ سلمان آل خليفه رئيس کنفدراسيون فوتبال آسيا و عضو هيئت رئيسه فيفا حضور دارد و در اين سفر خانم داد از اعضاي استراليايي هيئت رئيسه فيفا مرا همراهي مي‌کرد که جا دارد از ايشان هم تشکر کنم.

رئيس فدراسيون جهاني فوتبال خاطرنشان کرد: اگرچه سفر من به ايران فشرده بود اما در اين سفر مسائل و نظرات مثبتي مطرح شد. روز گذشته پس از ورود به ايران ملاقات خوبي با آقاي روحاني داشتم و بعد از آن در افتتاحيه همايش علم و فوتبال شرکت کرديم. امروز صبح هم پس از تغييري که در برنامه ما به وجود آمد به ملاقات خانم ابتکار رفتيم و از موزه‌اي که ايشان ما را به آنجا بردند بازديد کرديم.

بلاتر با اشاره به حضورش در مراسم افتتاحيه فستيوال مدارس فوتبال عنوان کرد: بعد از حضور در اين مراسم به ملاقات آقاي لاريجاني رئيس مجلس جمهوري اسلامي ايران رفتيم و ملاقات با ايشان در خصوص فوتبال و اهميت اين رشته ورزشي در ايران صحبت کرديم و من صعود تيم ملي به جام جهاني را تبريک گفتم.

رئيس فيفا در ادامه از خبرنگاران خواست به علت کمبود وقت تنها از او سوال کنند و نظرات خود را نگويند.

بلاتر در پاسخ به اين سوال که با توجه به اينکه قاره آسيا کمي از ديگر قاره‌ها در مورد فوتبال عقب است چه برنامه‌اي براي توسعه فوتبال آسيا وجود دارد، گفت: من خيلي کوتاه جواب اين سوال را مي‌گويم. بايد بگويم با نظر شما موافق نيستم. به نظر من آسيا از دنيا عقب نيست و بهتر است شيخ سلمان در اين مورد پاسخ بدهد.

شيخ سلمان رئيس کنفدراسيون فوتبال آسيا در پاسخ به اين سوال اظهار داشت: با توجه به اينکه کنفرانس مطبوعاتي من از ساعت 5 تا 6 بعدازظهر برگزار مي‌شود بهتر است سوالاتي پرسيده شود که پاسخگوي آن آقاي بلاتر باشد اما من جواب اين سوال را مي‌دهم. آسيا بزرگترين قاره روي کره زمين است و توسعه فوتبال در اين قاره بايد از تک تک فدراسيون‌ها آغاز شود. AFC برنامه جديدي براي مسابقات مختلف که در آسيا برگزار مي‌شود داشته و از نظر فني و زيرساخت‌ها نگاه جديدي دارد.

شيخ سلمان ادامه داد:‌ همانطور که مي‌دانيد در جام جهاني 2002 کره جنوبي به نيمه نهايي رسيد و در قسمت زيرساخت‌ها پيشرفت قابل توجهي داشت. همچنين در فوتبال بانوان ژاپن اکنون قهرمان جهان است اما قطعا ما براي توسعه فوتبال در آسيا از متخصصان استفاده خواهيم کرد تا فوتبال بهتري را براي قاره خودمان داشته باشيم.

در ادامه بلاتر در پاسخ به اين سوال که ايران در گذشته تنها يک عضو در فدراسيون جهاني داشته که آن کرسي دايي در کميته جوانان بود و امروز چگونه مي‌تواند کرسي‌هاي بيشتري را در فيفا داشته باشد، گفت: ما در حال حاضر يک نماينده از ايران در فدراسيون جهاني فوتبال داريم. آقاي کفاشيان عضو کميته فوتسال اين فدراسيون است. علت اينکه ديگر دايي در کميته جوانان نيست، اين است که هر کميته در پايان سال تغييرات و اصلاحاتي بر اساس نيازهاي خود در کميته هاي مذکور ايجاد مي‌کند. بعد از اين ديدار و حضور و ملاقات در ايران نماينده ديگري در کميته‌هاي فيفا براي ايران خواهيم داشت.

خبرنگاري با اشاره به اينکه مردم ايران بلاتر را مديري ورزشي که در جهت توسعه فوتبال گام برداشته و تلاش داشته ورزش دور از سياست باشد در خصوص پول‌هاي بلوکه شده فدراسيون فوتبال ايران که پس از تحريم‌هاي سياسي کشورمان به وجود آمده است از او سوال کرد که رئيس فيفا گفت: بله. اين موردي که شما به آن اشاره کرديد مشکلي است که مدتي است توسط قدرت‌‌هاي سياسي دنيا و نه فقط آمريکا به ديگر کشورها تحميل شده است.

بلاتر افزود: نمي‌توانيم اين سياست‌ها را تغيير دهيم اما تنها کاري که مي‌توانيم انجام دهيم تلاش براي برون‌رفت کشورها از مشکلاتي است که به آن دچار شدند به همين خاطر در مذاکراتي که با دولت سوئيس داشته‌ايم قرار شده دفتري به نام سکو تاسيس شود که توسط آن، اين حق به فوتبال ايران بازگردد. دوست دارم در کمترين زمان ممکن اين مشکل حل شود اما نمي‌توانم قول دهم که فردا يا پس‌فردا پول‌هاي بلوکه شده به ايران بازگردد اما بدون شک سعي مي‌کنيم اين مشکل تا کنگره بعدي فيفا برطرف شود.

رئيس فدراسيون جهاني فوتبال در پاسخ به اين سوال که آيا امکان دارد مرکز توسعه فوتبال آسيا به تهران بيايد تاکيد کرد: به اين مسئله آگاه هستيم اما هنوز به طور رسمي درخواستي در اين خصوص به ما ارائه نشده است. امکان دارد دفتر منطقه‌اي فيفا در تهران تاسيس شود مانند کشورهاي ديگر. بايد در پروسه اصلاح ببينيم که چطور مي‌توانيم دفاتر منطقه‌اي توسعه فوتبال را اداره کنيم.

بلاتر در پاسخ به اين سوال که چه زماني حجاب بانوان فوتبال ايران در اساسنامه رسمي فيفا ثبت خواهد شد گفت: مسئله‌اي که مطرح کرديد بايد در برد فوتبال اتخاذ شود. بايد ديد چگونه اين مسئله در برد فيفا حل و فصل مي‌شود. 28 فوريه جلسه آينده برد فوتبال برگزار مي‌شود. دوست دارم يک نکته را اضافه کنم؛ توسعه فوتبال در کشورهاي اسلامي محدود به موضوع حجاب زنان نمي‌شود.

وي تاکيد کرد: بانوان به فوتبال مي‌پردازند و اين به دليل احترام ما به فرهنگ کشورهاست. در عربستان هم با تمام محدوديت‌هايي که زنان دارند فوتبال بازي مي‌کنند اماخيلي روشن و مشخص نيست. در مصر، مراکش و الجزاير هم علاقه‌مندان به فوتبال زياد هستند ما بايد سعي کنيم تا راه حل مناسبي پيدا شود و با وضع قوانين مناسب شرايط حضور خانم‌ها را در استاديوم مهيا کنيم. اين را به خانم ابتکار هم گفتم و با آقاي لاريجاني هم چنين بحثي را مطرح کردم و ايشان قول داد که اين طرح را به مجلس برده و در خصوص آن صحبت شود. من به عنوان مدافع فوتبال زنان در کشورهاي اسلامي حمايت مي‌کنم. فيفا نمي‌تواند قوانين کشورها را عوض کند اما مصرانه روي اين پيشنهاد خود هستيم.

در ادامه نشست خبري بلاتر، خبرنگاري از او نظرش را در خصوص شانس موفقيت ايران در جام جهاني 2014 برزيل جويا شد که رئيس فيفا در پاسخ گفت: اين براي اولين بار نيست که فوتبال ايران به جام جهاني صعود کرده، به خاطر دارم که اين تيم در جام جهاني 78 و پس از آن جام جهاني 98 راه يافت و در آن مسابقات در يک بازي به ياد ماندني در ليون فرانسه به مصاف آمريکا رفت و به پيروزي رسيد.

وي اظهار داشت: در اين مدت فوتبال ايران پيشرفت زيادي کرده و به جام جهاني 2014 راه يافته است. صعود از گروهي که ايران در آن حضور داشت کار آساني نبود. اين صعود علاوه بر اينکه نتيجه کار و تلاش کارلوس کي‌روش و بازيکنانش است حاصل تلاش فدراسيون فوتبال ايران نيز بوده است. با راهيابي تيم ملي ايران به جام جهاني شما سال آينده سفرايي را به نمايندگي ايران در برزيل خواهيد داشت. براي ايران آرزوي موفقيت مي‌کنم همانطور که براي ديگر کشورها آرزوي موفقيت دارم.

رئيس فدراسيون جهاني فوتبالدر پاسخ به سوال خبرنگار تسنيم مبني بر اينکه آيا امکان دارد سهميه قاره‌هاي آسيا و آفريقا در جام‌هاي جهاني بعدي افزايش پيدا کند، گفت: بايد بگويم همانطور که مي‌دانيد جام جهاني با 32 تيم برگزار مي‌شود اما اين را مي‌دانيم اگر تيم‌هاي جام جهاني بيشتر شود کيفيت و ارزش جام جهاني پائين مي‌آيد. پس افزايش تيم‌ها راه حل نخواهد بود.

بلاتر تصريح کرد: براي توضيح بهتر سهميه بين قاره‌ها بايد تصميم‌گيري شود. الان اروپا 13 نماينده دارد و آمريکا 5،6 نماينده اين يعني 19 سهميه به دو قاره مي‌رسد و همين مسئله کار را براي ديگر قاره‌ها سخت مي‌کند اما ما بايد در سايه همبستگي و دموکراسي توزيع عادلانه‌اي براي سهميه جام جهاني داشته باشيم. شما اجازه بدهيد جام جهاني 2014 برگزار شود تا ببينيم نتايج چطور خواهد شد. بعد از آن در آرامش کامل مي‌توانيم تصميم‌گيري کنيم. شايد نگاه دوباره‌اي به تعداد تيم‌ها در جام جهاني داشته باشيم. شايد با 40 يا 64 و حتي 128 تيم، جام جهاني را مانند مسابقات گرنداسلم تنيس برگزار کنيم!

وي در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينکه برنامه شما براي تلطيف کردن قوانين پوششي براي بانوان چيست؟ گفت: دقيقا کدام قوانين منظور شماست که خبرنگار توضيح بيشتري داد و گفت که مواردي مانند اينکه مي‌گفتند حجاب در فوتبال ممکن است خطرساز شود و به عنوان مثال بستن روسري مشکلاتي را ايجاد کند. بلاتر در اين باره گفت: مسئله روسري و حجاب در جلسه 28 فوريه مطرح مي‌شود. بحث محدوديت مطرح نيست، بحث تاييد برد بين‌المللي است.

رئيس فيفا اضافه کرد: اساسنامه فدراسيون جهاني فوتبال مستقل از IOC است ولي وقتي صحبت از المپيک مي‌شود تمام قوانين با کميته بين‌المللي المپيک همخواني پيدا مي‌کند اما فدراسيون جهاني فوتبال استقلال کامل دارد و قوانين آن کاملا قطعي است. در جلسه‌اي که با خانم ابتکار داشتم گفتيم که فوتبال بايد استقلال داشته باشد اما نمي‌توان بدون ارتباط با قوانين داخلي هر کشوري باشد.

خبرنگاري در ادامه نشست ضمن تاکيد بر اينکه بلاتر رئيس مقتدر براي فيفا نيست به نيکي از اقدامات او در جهت توسعه و برگزاي مسابقات ياد کرد اما به انتقاد از ناپاکي‌هاي موجود در فضاي فوتبال، زنداني شدن برخي بازيکنان فوتبال در بحرين، برگزاري ليگي با نام جعلي خليج ع.ر.ب.ي و... پرداخت و از رئيس فيفا برنامه‌اش را براي برطرف کردن اين مشکلات و اينکه در آينده باز هم براي تصدي اين پست کانديدا خواهد شد، پرسيد.

پس از طرح اين پرسش از سوي خبرنگار ياد شده اميرحسين حسيني مدير روابط عمومي فدراسيون فوتبال واکنش نشان داد و به او يادآور شد در اين جلسه خبرنگاران مي‌بايست به طرح سوال در خصوص فوتبال مي‌پرداختند. در ادامه مترجم سپ‌بلاتر تاکيد کرد آن بخش از سوال اين خبرنگار که امکان طرح آن در نشست خبري وجود دارد را مطرح خواهد کرد.

بلاتر در پاسخ به طرح اين موضوع گفت: در مورد ناپاکي‌ها و آلودگي‌ها در فوتبال بايد بگويم اين مسئله‌اي که شما مطرح مي‌کنيد تنها مربوط به فوتبال نيست و ديگر رشته‌هاي ورزشي نيز به نوعي درگير ناپاکي‌ها و آلودگي‌ها هستند اما چون اين بحث‌ها از فوتبال شروع شده و بيشتر مورد توجه قرار گرفته شايد اين باور به وجود آمده است که چنين مشکلاتي فقط در فوتبال وجود دارد.

وي افزود: شايد باور نکنيد در ديگر رشته‌هاي ورزشي همچون تنيس، کريکت و... نيز چنين مشکلاتي وجود دارد. چند روز پيش در اين زمينه نشستي با مسئولان کميته بين‌المللي المپيک داشتيم که در اين جلسه به اين نتيجه رسيديم که بايد از کمک‌هاي نهادهاي امنيتي و پليس براي ريشه‌کن کردن آلودگي‌ها استفاده کنيم.

رئيس فدراسيون جهاني فوتبال عنوان کرد: آنچه مسلم است بايد نظم و احترام سرلوحه کار مربيان، بازيکنان و داوران قرار گيرد و آنها نبايد به پيشنهادات اغوا کننده پاسخ مثبت بدهند که اگر اينچنين نکنند کل فوتبال با تهديد مواجه خواهد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها