کد خبر: ۱۷۷۷۸۹
زمان انتشار: ۱۰:۱۶     ۰۹ آبان ۱۳۹۲
رئیس سابق سازمان جاسوسی اسرائیل «موساد» با اعتراف به مهارت رهبران ایران در برخورد با بحران‌ها، از لزوم تاکید بر گزینه نظامی علیه آن، سخن گفت.
به گزارش 598 به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس از قدس اشغالی، روزنامه «هاآرتص» به نقل از «مائیر داگان»، رئیس سابق موساد، نظام حاکم در ایران را کاملا منطقی و متفاوت با غرب دانست و نوشت: مسئولان ایران به طور جدی در حال بررسی اوضاع و چاره‌اندیشی هستند بنابراین باید گزینه نظامی علیه آن همچنان مورد تاکید باقی بماند.

داگان در نشستی که موسسه تحقیقات امنیت ملی اخیرا در دانشگاه «تل آویو» برگزار کرد، گفت: «مهم این است که در صورت شکست گزینه‌ها در برخورد با ایران، اسرائیل همچنان به تهدید نظامی علیه آن ادامه دهد».

وی در عین حال ماه مارس گذشته در گفت‌وگو با شبکه «سی.بی.اس» آمریکا تصریح کرد: «حمله نظامی به ایران، آتش جنگ منطقه‌ای را شعله‌ور می‌کند بنابراین باید در نظر داشت که گرچه می‌توان چگونگی آغاز جنگ را حدس زد اما پایان آن نامعلوم است».

داگان تاکید کرد که حمله نظامی علیه ایران، زندگی روزمره اسرائیلی‌ها را تحت تاثیر قرار می‌دهد و آن را برای مدت‌ها در شرایط سختی گرفتار می‌کند.

از سوی دیگر، روزنامه «یدیعوت آحارانوت» اسرائیل به نقل از «افرایم هلیفی» رئیس پیشین موساد نوشت: نگاه جهانیان به ویژه اسرائیلی‌ها به گفت‌وگو بین ایران و 5+1 در مورد پرونده اتمی ایران، دوخته شده است و بیش از اینکه دستور کار مذاکرات مورد توجه قرار بگیرد، فضای حاکم بر این مذاکرات و علائمی که در چهره مذاکره‌کنندگان ظاهر می‌شود، محور توجه قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه «نقطه آغاز مذاکرات با ایران باید مبتنی بر قطعنامه‌های شورای امنیت باشد، ادعا کرد که از سال 2006 تا 2010 از تهران خواسته شد که غنی‌سازی اورانیوم را متوقف کند اما تهران در پس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این کار را ادامه می‌داد.

هلیفی یادآور شد که در سال 2006 ایران یکصد و 64 دستگاه گریز از مرکز برای غنی‌سازی در اختیار داشت اما در سال 2010 این تعداد به دو هزار دستگاه رسید و اکنون تعداد آن به 18 هزار دستگاه افزایش پیدا کرده است.

وی با ادعای اینکه تهران همه این اقدامات را با نقض تعهدات بین‌المللی انجام داد، افزود: «در مذاکرات ژنو، قطعنامه‌های شورای امنیت نادیده گرفته شد تا جایی که شرکت‌کنندگان در این مذاکرات به دنبال راهکاری هستند که به ایران اجازه دهد، در مقابل توقف بخشی ناچیزی از فعالیت‌های اتمی، قدرت اتمی خود را حفظ کند.

هلیفی در ادامه اظهارات تحریک‌آمیز خود تصریح کرد: «افزون بر این، اگر این بار به ایرانی‌ها اجازه داده شود که تاسیسات اتمی خود را حفظ کنند، علاوه بر تهدید علیه اسرائیل، نظام جهانی در معرض تهدید قرار می‌گیرد و در این صورت ثابت خواهد شد که قطعنامه‌های شورای امنیت و معاهده منع گسترش سلاح اتمی هنوز قابل اجرا نیست و به این ترتیب شورای امنیت به روزهای پایانی خود نزدیک‌ می‌شود و پایان آن به معنی پایان سازمان ملل خواهد بود».
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها