کد خبر: ۱۷۳۳۹۳
زمان انتشار: ۲۰:۳۳     ۲۰ مهر ۱۳۹۲
روزنامه گاردین اعلام کرد کمیسیون حفاظت داده‌های لوکزامبورگ در حال تحقیق درباره احتمال همکاری اسکایپ با آژانس امنیت ملی آمریکا و فروش مکالمات کاربران به این سازمان است. در صورت اثبات این اتهام، برای اسکایپ حکم صادر خواهد شد.
به گزارش ایسنا،‌ به نقل از شبکه خبری دویچه وله، اسکایپ که در عمر10 ساله‌ی خود توانسته بود با شهرت یافتن در حفظ امنیت مکالمات صوتی و گفتگوهای ویدیویی اعتباری در این زمینه کسب کند حالا از سوی کمیسیون حفاظت از داده‌ها در لوکزامبورگ متهم به همکاری با آژانس امنیت ملی آمریکا و فروش اطلاعات به این سازمان شده است.

بنا بر گزارشی که روزنامه گاردین منتشر کرد، کمیسیون حفاظت از داده‌ها در لوکزامبورگ در حال بررسی پرونده اسکایپ است.

اسکایپ متعلق به مایکروسافت است و دفتر مرکزی آن در لوکزامبورگ مستقر است. در صورت اثبات اشتراک‌گذاری اطلاعات کاربران با آژانس امنیت ملی آمریکا از سوی اسکایپ ٬ می‌تواند تبعات مختلفی از جمله پرداخت جریمه‌ای سنگین شود.

کمیسیون ملی حفاظت از داده‌ها در لوکزامبورگ از این قدرت برخوردار است که اسکایپ را از دادن اطلاعات به آژانس امنیت ملی آمریکا منع کند. اما این احتمال نیز وجود دارد که اسکایپ اقدام خود را با ارجاع به توافق‌نامه‌هایی درباره انتقال اطلاعات یا دیگر مواردی که به نوعی حمایت‌قانونی ‌از اقدام اسکایپ به وجود می‌آورد و هنوز بر کمیسیون پوشیده است توجیه کند.

قانون اساسی لوکزامبورگ حق حریم شخصی افراد را محترم شمرده و محرمانه بودن مکاتبات را غیرقابل نقض می‌خواند مگر اینکه دستوری قانونی درباره آن صادر شده باشد. بر اساس قوانین لوکزامبورگ، شنود یا نظارت بر ارتباطات تنها با حکم قضایی یا اجازه رسمی دادگاهی امکان‌پذیر است که اعضای آن منتخب نخست‌وزیر باشند.

اختلاف مالیات در لوکزامبورگ و دیگر کشورهای اروپایی باعث شده که بسیاری از کمپانی‌ها نظیر آمازون٬ اسکایپ٬ نت‌فلیکس در این کشور مستقر شوند.

مدیران اسکایپ و کمیسیون حفاظت از داده‌ها هر دو تقاضای خبرنگار گاردین برای اظهارنظر در این باره را رد کردند.

اسکایپ که امروز بیش از ۶۵۰ میلیون کاربر ثبت شده در سراسر جهان دارد و همواره مدعی شده که «از حریم خصوصی کاربران و محرمانه بودن داده‌های خصوصی آن‌ها حفاظت می‌کند و محتوای ارتباطات و ترافیک داده‌ها را در اختیار هیچ شخص یا نهاد دیگری قرار نمی‌دهد.»

شهرت اسکایپ در امنیت مکالمات باعث شد که تعداد کاربران آن که در ۲۰۰۴ در حدود ۹/ ۱۲ میلیون نفر بود در سال ۲۰۱۱ به ۶۰۰ میلیون نفر برسد. همچنین بسیاری از روزنامه‌نگاران و فعالان کشورهای مختلف نیز به آن روی آوردند.

اسکایپ که در ابتدا به گونه‌ای افسانه‌ای ظاهر شده بود، کار را برای دولت‌هایی دشوار کرد که تا پیش از آن به راحتی تماس تلفنی شهروندان را تحت کنترل داشتند و شنود می‌کردند.

اما افسانه اسکایپ به سرعت دستخوش تغییر شد. تغییرات اسکایپ از آن زمان شروع شد که این کمپانی در سال ۲۰۰۵ از سوی eBay به قیمت ۶/ ۲ میلیارد دلار خریداری شد و در همان سال در پروژه‌ای مشترک با یک کمپانی اینترنتی در هنگ‌کنگ نسخه چینی اسکایپ را راه‌اندازی کرد که تله‌های امنیتی داشت و قابل کنترل از سوی نهادهای نظارتی بود.

مایکروسافت در سال ۲۰۱۱ اسکایپ را به قیمت هشت و نیم میلیارد دلار خریداری کرد و ظاهرا در فوریه همین سال پس از دریافت دستور، به آژانس امنیت ملی آمریکا اجازه داد سیستم رمزگذاری اسکایپ را دور بزند و به اطلاعات خصوصی شهروندان دست پیدا کند.

این اسناد همچون مدارک تکان‌دهنده دیگری که گاردین اخیرا درباره فعالیت‌های پنهان آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده توسط ادوارد اسنودن، متخصص ۲۹ ساله امنیت دیجیتال و همکار پیشین این سازمان افشا شده است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها