به گزارش 598 به نقل از خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، سردار مجید بکایی حانشین وزیر دفاع، در حاشیه همایش توانمندیهای تسلیحاتی هواپایه که صبح امروز در دانشگاه امام حسین(ع) برگزار شد، با اشاره به اتفاقات اخیر در حوزه بین المللی و روابط ایران و آمریکا گفت: فاصله لبخند تا اخم دشمن خیلی کوتاه است و ما نباید فریب این لبخندها را بخوریم چراکه اینها نظام ما را قبول ندارند و با آن در تعارض هستند و حتی اگر مسئله هستهای هم حل شود، موضوع دیگری را بهانه میکنند.
بکایی ادامه داد: اینها یک بازی سیاسی برای گرفتن امتیاز است و امیدواریم دولت در مسیری که در پیش گرفته، بتواند ماهیت پلید امریکا و نظام سلطه را به جهانیان نشان دهد.
جانشین وزیر دفاع، افزود: بدون تردید آنها به چیزهایی که میگویند پایبند نیستن و اقدامات آنها تنها یک ظاهرساری برای فریب ملت هاست و به نظر نمیرسد دشمن تغییری کرده باشد.
وی در ادامه در خصوص اظهارات آمریکاییها مبنی بر اینکه گزینه نظامی را در قبال ایران روی میز دارند، گفت: گزینه نظامی یک حرف است که در مورد ایران هیج وقت روی میز نبوده چون آنها از این موضوع می ترسند و توانمندیهای ایران را هم بخوبی می شناسند و میدانند که ما در شراط بحران، همه توانمندی های خود را بکار خواهیم گرفت.
بکایی تصریح کرد: گزینه نظامی برای فریب دادن است و به دلیل مراوداتی که آنها با رژیم صهیونیستی دارند.
جانشین وزیر دفاع با بیان اینکه توانایی های دفاعی ما سبب بازدارندگی دشمن شده، ادامه داد: آنها هیچگاه برای حمله به ایران مهیا نشدند و الان نیز بحث صلح نیست بلکه بحث گرفتن امتیاز است تا به دنیا بگویند که ما از ایران امتیاز گرفتیم.
وی خاطرنشان کرد: کافیست ما یک امتیاز بدهیم تا ببینیم که آنها چه درخواستهای دیگری خواهند داشت.
به گزارش فارس، سردار بکایی همچنین طی سخنانی در این مراسم گفت: برخی فکر میکردند چون توان هوایی دشمن بسیار بالاست ما نباید در این حوزه سرمایهگذاری کنیم و این باعث شد پیشرفتی که در سایر بخشها داریم در این حوزه نداشته باشیم.
وی افزود: به همین دلیل از وزارت دفاع انتظار میرود با روشهای مناسب این عقبماندگی را جبران کند و قطعا وزارت دفاع در این راه از دیگر سازمانها و متخصصان کمک خواهد گرفت.
بکایی ادامه داد: اولین گام در این مسیر این است که هدف را درست انتخاب کنیم و یک آینده پژوهی نسبت به حوزه هوافضا صورت گیرد.
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با بیان اینکه ما سه دسته چالش داریم، گفت: یکی چالش راهبردی است که تهدیدات با توجه به شرایط خاص به سرعت درحال تغییرند. چالش دیگر فضای فناوری است که این فضا به شدت در حال تغییر است و عمر فناوری امروز به یک سال و نیم رسیده که روز به روز کمتر میشود و چالش سوم مسائل اقتصادی و مالی است که گریبانگیر همه حوزههای تحقیقاتی میباشد.
بکایی با بیان اینکه در محیط راهبردی با تغییر رویکرد دشمن قسم خوردهمان آمریکا روبرو هستیم، گفت: آمریکا در جنگ سایبری و رسانهای خود توانمندیهایی را نشان میدهد که برخی از آنها صورت عملی ندارد. لذا ما نیز نیاز نیست که در همه موارد تسلیحاتی بسازیم بلکه باید نشان دهیم قدرت بالقوه آن حوزه در اختیار ما است.
وی با بیان اینکه ما باید تهدید را با تهدید پاسخ دهیم، تاکید کرد: که در این خصوص نقش همه باید مشخص شود و به عنوان مثال دانشگاهها هم باید نقش خود را در ایجاد قدرت کشور ایفا کنند.
جانشین وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح با اشاره به اینکه باید به تحولات فناورآنه توجه کنیم، بر ضرورت استفاده از سیستمهای اتوماتیک تاکید کرد و گفت: امروز تلاش میشود سامانهها بدون حضور انسان و با استفاده از سیستمهای هوش مصنوعی و اطلاعاتی بتوانند اهداف را در هر زمان که بوجود میآیند، منهدم کنند.
بکایی خاطر نشان کرد: رویکرد اصلی وزارت دفاع برای ساخت محصولات رویکرد هسته و شبکه است که این شبکه در داخل و خارج از کشور امتداد دارد.
وی با بیان اینکه 5 هسته در وزارت دفاع داریم، اظهار داشت: مرکز مطالعات و نوآوری، دفتر نوآوری دفاعی، دفتر طراحی، مرکز توسعه فناوری و مرکز پژوهش علوم فناوری، 5 هسته وزارت دفاع هستند اکنون تعداد زیادی دفاتر طراحی که وظیفه طراحی سامانه و سیستم سلاح را دارند در وزارت دفاع ایجاد شده و این نهاد جدید کار خود را آغاز کرده است. همچنین 200 مرکز پژوهش علوم و فناوری در دانشگاه مالک اشتر ایجاد کردهایم که وظیفه به کارگیری راهکار خلاقانه و مهندسی معکوس تجهیزات را به عهده دارند.
بکایی در پایان طرحی که مورد تأیید مقام معظم رهبری و ستاد کل نیروهای مسلح است در حال پیادهسازی در وزارت دفاع میباشد، این طرح ما را قادر خواهد کرد که بتوانیم در کوتاهترین زمان ممکن به آنچه که به عنوان هدف صحیح است، برسیم.