دانیال صمدیزاده امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قزوین در خصوص سرقت خودرو و راههای پیشگیری از آن اظهار کرد: تحقیقات پلیس نشان میدهد که در نیمی از جرایم مالی، مالباختگان افرادی هستند که خود زمینه تحریک، ترغیب و یا تسهیل در ارتکاب جرم را برای مجرمان فراهم کردهاند.
وی با بیان اینکه از میان جرایم علیه اموال، «سرقت خودرو» و «سرقت لوازم خودرو» دارای اهمیتی فراوان است، افزود: آمارها حاکی از آن است که سرقت لوازم اتومبیل در مقایسه با سرقت خود اتومبیل به مراتب بیشتر رخ میدهد.
مسئول مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان قزوین سارقان خودرو را به دو دسته حرفهای و غیرحرفهای تقسیم کرد و گفت: سارقان غیرحرفهای، با استفاده از فرصت بهدست آمده وسایل نقلیهای را که فاقد لوازم و تجهیزات ایمنی مناسب بوده و در مکان خلوت پارک باشند یا سوئیچ بر روی آنها باقیمانده باشد را به سرقت میبرند.
صمدیزاده ادامه داد: اینگونه وسایل نقلیه معمولاً به منظور اوراق شدن و استفاده از قطعات و لوازم آنها و یا برای انجام اعمال مجرمانه، مورد سرقت قرار میگیرند و معمولاً درصد بالایی از این خودروهای مسروقه از سوی پلیس کشف میشود.
این مسئول با بیان اینکه نباید تردید کرد که با تمام این اوصاف حتی حرفهایترین سارقان خودرو نیز به دنبال سرقتهای کم دردسر هستند، بیان کرد: بالا بودن ضریب ایمنی خودروها و یا نصب لوازم ایمنی تأخیری و بازدارنده بر روی آنها، تا حد زیادی موجب میشود تا سارقان از سرقت این نوع وسایل نقلیه چشمپوشی کنند.
مسئول مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان قزوین انجام اقدامات پیشگیرانه را از سوی افراد جامعه اصلیترین گام برای مبارزه با وقوع سرقت خودرو دانست و تصریح کرد: بیشتر خودروهایی سرقتی تولید کارخانجات داخلی است.
صمدیزاده اضافه کرد: با این وجود نیروی انتظامی همواره در راستای رفع نواقص ایمنی خودروهای تولید داخل تلاش کرده است؛ بهطوری که در راستای رفع این نواقص، بارها جلساتی را با حضور صاحبان کارخانههای سازندهی خودرو و سارقان حرفهای برگزار کرده که در آن مجرمان شگردهای به کار گرفته شده در سرقتهای ارتکابی را عنوان کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: با این وجود این تلاشها زمانی مفید است که مالکان خودروها نیز توصیههای پیشگیرانه پلیس را کاملاً جدی بگیرند.
مسئول مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان قزوین با بیان اینکه وقوع سرقت لوازم خودرو با خرید اموال مسروقه لوازم داخلی خودرو کاملاً در ارتباط است، عنوان کرد: آنچه که ادامه فعالیت مجرمانه سارقان لوازم خودرو را تضمین میکند، خرید اموال مسروقه از سوی افراد جامعه است.
صمدیزاده گرمی بازار مالخرها را از وجود خریداران لوازم دست دومی دانست که نمیدانند مالی که میخرند، دزدی است و ادامه داد: گرچه در برخی مواقع نیز وجود و ارائه تجهیزات لوکس و گرانقیمت خودروها در این بازار با قیمتهای باورنکردنی و اندک موجب میشود خریداران، چشمانشان را بر حقیقت ببندند.
وی متذکر شد: به همین دلیل است که پلیس همواره در برخورد با خریداران و فروشندگان اموال مسروقه شدت به خرج میدهد.
مسئول مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان قزوین با اشاره به استفاده سارقان از فرصتها یادآور شد: آشنایی شهروندان با فرصتهای مختلفی که سارقان حرفهای و غیرحرفهای برای انجام عمل مجرمانه خود مترصد بهدست آوردن آنها هستند، نقش مهم و اساسی در کاهش این جرم دارد.
صمدیزاده عنوان کرد: پارک شدن خودرو در محیطهای خلوت و تاریک و یا در یک نقطه به مدت طولانی که زمینه را برای ارتکاب عمل مجرمانه از طریق باز کردن قفلها، بریدن زنجیر، قطع دزدگیر و خنثی کردن سایر تجهیزات ایمنی فراهم میکند از فرصتهای است که سارقان برای سرقت از خودرو و لوازم و قطعات آن استفاده میکنند.
این مسئول رها شدن خودرو با در باز یا شیشههای پایین و بعضاً قرار داشتن سوئیچ بر روی آن، بیتوجهی مالکان خودروها نسبت به قفل کردن درِ خودرو و استفاده از تجهیزات بازدارنده در پارکینگ منزل و وجود اشیا لوکس و اسناد و مدارک در داخل خودرو را از عوامل سرقت سارقان از خودرو و لوازم و قطعات آن عنوان کرد.
مسئول مرکز اطلاعرسانی فرماندهی انتظامی استان قزوین اعتماد بیجای افراد در واگذاری سوئیچ به افراد ناشناس برای امتحان کردن، تشخیص نقص فنی و مانند اینها؛ اعتماد بیجای افراد در قبول خوراکیها و آشامیدنیهای مسموم و آغشته به مواد بیهوشی و خوابآور، اعتماد رانندگان به زنان سارق و پوششهای خانوادگی و طمع رانندگان برای دریافت کرایه بیشتر و قبول پیشنهاد برای تردد در مسیرهای خلوت و دورافتاده از دیگر فرصتهای سارقان برای سرقت از خودرو است.
صمدیزاده ادامه داد: عدم توجه یا کمتوجهی خریداران خودرو نسبت به انجام استعلام از کارشناسان، حضور فروشنده به تنهایی در محلهای ناشناخته برای تنظیم قولنامه، توقف خودرو در محلهای پرت و خلوت به دلایل مختلف و بیتوجهی نسبت به ثبت شماره اموال لوازم داخل خودرو از دیگر فرصتهای وقوع سرقت خودرو است.
وی بیتوجهی افراد نسبت به خاموش کردن موتور، برداشتن سوئیچ و قفل کردن درهای خودرو هنگام باز و بسته کردن درِ پارکینگ، در اختیار قراردادن سوئیچ به آشنایان و تعمیرکاران فاقد صلاحیت؛ بیتوجهی افراد نسبت به صحنهسازیها و ایجاد نزاعهای ساختگی که با هدف سرقت خودروی آنها صورت میگیرد را از دیگر عوامل وقوع سرقت خودرو و قطعات و لوازم آن عنوان کرد.