به گزارش سرویس نقد رسانه پایگاه 598، از روز گذشته حجت الله ایوبی رسماً با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر صندلی جواد شمقدری تکیه زد و سکان پر تلاطم سینمای کشور را به دست گرفت و در اولین اظهار نظرش بیان داشت: من فکر میکنم سینمای
ایران امروز بیش از همه بخشهای دیگر نیاز به تدبیر دارد تا بتوانیم همراه
با هم تصمیمات عاقلانه بگیریم تا سینمای ایران به جایگاه واقعی خودش برسد.
لذا خبرنگار پایگاه 598 در گفتگو با فرج الله سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون و منتقد جدی وضع فعلی سینمای کشور به بررسی نسبت وضعیت سینمای کشور و انتصاب آقای ایوبی پرداخته است که متن این گفتگو در ادامه می آید.
فرج الله سلحشور در خصوص همخوانی مشکلات و معضلات موجود سینمای ایران با انتصاب آقای ایوبی اظهار داشتند: آقای حجتالله ایوبی که به تازگی به عنوان رئیس سازمان سینمایی کشورمنصوب شدند انسان بی اطلاعی از سینما و فیلم و سریال سازی نیست و امیدوارم که بتواند کاری برای وضعیت نابسامان سینما انجام دهد. اما اینکه آقای ایوبی موفق خواهد شد یا نه، من احساس میکنم که آقای ایوبی از دیگر مسئولین سینمایی این مملکت اگر نگوییم پائین تر، بالاتر هم نیست یک نیرویی است همانند بسیاری از مسئولین قبلی.
کارگردان و فیلمساز سینما و تلویزیون بیان نمود: ما در مدیریت سینمای کشور آدم های مدیر و مدبر و فرهیخته و فرهنگی چندی داشتیم اما هیچکدام موفق نشدند برای سینما کاری انجام دهند. من سینمای دهه 60 را مثال میزنم در دهه 60 تقریبا حتی آنهایی که انقلابی هم نبودند و خیلی معتقد به انقلاب و اسلام هم نبودند آثاری که ارائه کردند می شود گفت که تا حدودی مثبت بوده است ولی در حال حاضر تقریبا همه آثاری که عرضه می شود حتی آثاری که توسط بچه مسلمان ها و آنهایی که به اسلام و انقلاب معتقدند آثار آنها خالی از ضعف و اشکال و بدآموزی نیست.
وی افزود: در سال از صد فیلمی که ساخته می شود به ندرت سه تا اثر و یا دو تا اثر قابل قبول می شود و بقیه آثاری هستند که یا ابتذال دامنگیرشان شده است یا فساد دامنگیرشان شده است یا خودفروختگی به غرب و پس رفت و این یعنی سقوط این یعنی هر مدیری که تا امروز آمده است نتوانسته کاری انجام دهد و یک گام سینما را عقب تر برده نه اینکه جلوتر ببرد.
کارگردان مجموعه یوسف پیامبر(ع) با بیان خاطره ای از تذکر وی به مسئولین فرهنگی دولت نهم اشاره نمود و گفت: بنده در خاطرم هست که در اویل دولت آقای احمدی نژاد هم یکی از بستگانشان به من زنگ زده بود به ایشان گفتم که میبینم که آقای احمدی نژاد از پست ریاست جمهوری تشریف می برند در حالی که وضعیت فرهنگی بدتر از گذشته است و البته در همه دولت های گذشته هم همین بوده است که باید ببینیم علت چیست؟
سلحشور در ادامه بیان داشت: یکی از علت ها این است که مدیری که برای یک پست فرهنگی قرار می گیرد برای اصلاح وضعیت موجود طرح ندارد یعنی نمی داند چه کاری باید انجام بدهد تا این وضعیت را سامان بدهد و درمان سینما صرفا فقط با جا به جا کردن چند مدیر و احیاناً دادن چند امکانات به سینماگر و بودجه تزریق کردن به سینما نیست. سینما یک مقوله فرهنگی است و همین طور تلویزیون و در حال حاضر این سینما و تلویزیون نبض اعتقادات، فرهنگ و زندگی مذهبی و مکتبی و الهی مردم را در دست گرفته است و متاسفانه این سینما و به عنوان یک سنگر و به عنوان یک تریبون نمی تواند جامعه را هدایت کند و نمی تواند اصلاح کند باید فکر کرد که چطور می شود این سینما در خدمت اسلام و انقلاب در بیاید.
ایشان افزودند: اگر آقای ایوبی طرح داشته باشد می تواند کاری انجام دهد و اگر طرح نداشته باشد یک راه دیگر می ماند و این است که بگردد و ببیند که آیا کسانی هستند که دارای راه حلی باشند. آقای ایوبی باید از آنهایی که صرفا صنفی نگاه میکنند پرهیز کند. سینما فقط یک گروه نیستند که فقط ما منافع گروهی آن ها را در نظر بگیریم سینما و تلویزیون فیلم و سریال سازی یک مجموعه تبلیغی است که وظیفه اش ارشاد و هدایت جامعه و اصلاح نارسایی ها و بداخلاقی ها در جامعه است و لذا به اشخاص مربوط نیست که من فیلمساز فکر کنم فقط باید صنف خودم را حفظ و حمایت کنم، نخیر صنف ما یک منافعی دارد که این اصلا ربطی به کلیت وظیفه ما ندارد آن وظیفه خیلی بالاتر از حفظ سینما است.
فیلمساز مطرح کشور بیان نمود: کسانی که دنبال صنف هستند یعنی از سینما نان می خواهند از سینما شهرت و محبوبیت می خواهند و این آدم ها نمی توانند به مملکت خدمت کنند. باید دید چه کسانی آمده اند که نه پول نه ثروت و نه شهرت می خواهند بلکه آمده اند خودشان را فدا کنند برای اینکه این ملت پا بگیرد و این انقلاب دوام پیدا کند و این اسلام ترویج شود. باید دید آن ها چه کسانی هستند؟ آن کسی که به دنبال منافع صنفی خودش است معلوم است که اصلا نفهمیده است که صنفش یک مقوله فرهنگی و یک تریبون اعتقادی است مدیری که به فکر افراد صنفش است که البته آن را تعمیم دهد که جای خود دارد اما این نگاه یک دید بسیار حقیرانه و ضعیف است.
ایشان در ادامه با اشاره به قرار گرفتن سکان وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست آقای علی جنتی افزودند: بعضی از سخنان آقای وزیر در این که ما مورد تهاجم فرهنگی قرار گرفته ایم شکی نیست و یا جملاتی از این قبیل که ما اسلامی بودن و جملاتی از این دست که مذهبی بودن را اصل می دانیم این جملات امیدوار کننده است و جای امیدواری هم دارد. اما گاهی یک جمله هایی مثلا شنیده می شود که آقا اختلاط چه اشکالی دارد یا مثلا شنیده می شود که زن ها هم به استدادیوم ها بیایند و یا اینقدر به هنرمندان سخت نگیرید با انها باز تر برخورد کنید این جملات و کلمات معنی دیگری می دهد و معلوم است که گوینده این نوع کلمات جملات هنوز نفهمیده که اختلاط بین زن و مرد در دنیا همانطور که امام رضوان الله تعالی علیه فرمودند که من با این اختلاط مخالفم و نباید باشد و اسلام هم مخالف است. این اختلاط یعنی فساد.
سلحضور در خاتمه بیان داشت: کسی فکر کند از اختلاط زن و مرد خیر از آن درآید در اشتباه است و این خود یک انحراف است. این بی ایمانی را می رساند این اعتقاد نداشتن به دستورات دین را می رساند و لذا بعضی جاها بعضی کلمات را می شنود امیدوار کننده است و بعضی جاها مایوس کننده است و باید دید در آینده کدام یک از این دو گروه فرمایشات به منصه ظهور و اجرا می رسد.