کد خبر: ۱۵۴۲۱۵
زمان انتشار: ۱۴:۳۲     ۱۲ مرداد ۱۳۹۲
کتاب «جنگ ایران و عراق؛ شورای عالی دفاع به روایت مطبوعات» که بخش عمده آن به تبیین نقش مقام معظم رهبری در دوران دفاع‌مقدس پرداخته است، منتشر شد.

به گزارش گروه حماسه و مقاومت فارس(باشگاه توانا)، کتاب «جنگ ایران و عراق؛ شورای عالی دفاع به روایت مطبوعات» به همت مرکز اسناد و تحقیقات دفاع‌مقدس در قطع رقعی و 464 صفحه، با شمارگان 2 هزار نسخه و بهای 14 هزار تومان توسط انتشارات صفحه جدید به چاپ رسید.

بخش عمده این کتاب به تبیین نقش مقام معظم رهبری، رئیس این شورا در دوران دفاع‌مقدس پرداخته است؛ مجموعه جلسات، تصمیم‌گیری‌ها و مصوبات این شورا از آغاز تا پایان جنگ‌تحمیلی، به همت «منصور کمالی» در 9 فصل تنظیم شده و در ابتدای هر فصل، چکیده‌ای از اهم مباحث و تصمیمات شورا در هر سال آمده است.

مقدمه کتاب «جنگ ایران و عراق؛ شورای عالی دفاع به روایت مطبوعات» به معرفی سیر تأسیس تا تکوین این شورا اختصاص دارد؛ که این گونه آمده است: «فصل سیزدهم قانون اساسی و اصل 176، مصوب سال 1358 به شرح وظایف شورای عالی امنیت ملی مبنی بر تأمین منافع ملی و پاسداری از انقلاب اسلامی و تمامیت ارضی و حاکمیت ملی اختصاص دارد. مطابق این اصل، وظایف این شورا که رییس‌جمهور آن را برعهده دارد، عبارتند از: تعیین سیاست‌های دفاعی – امنیتی کشور در محدوده سیاست‌های کلی تعیین‌شده از طرف مقام رهبری، تعیین فعالیت‌ها سیاسی، اطلاعاتی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی با تدابیر کلی دفاعی ـ امنیتی و بهره‌گیری از امکانات مادی و معنوی کشور برای مقابله با تهدیدهای داخلی و خارجی. اعضای شورای مذکور عبارتند از؛ رؤسای قوای سه‌گانه، رییس ستاد فرماندهی کل نیروهای مسلح، مسئول امور برنامه و بودجه، دو نماینده به انتخاب مقام رهبری، وزرای امور خارجه، کشور و عالی‌ترین مقام سپاه و ارتش».

«جنگ ایران و عراق؛ شورای عالی دفاع به روایت مطبوعات» اولین کتاب درباره نقش شورای عالی دفاع در جنگ ‌تحمیلی بوده و ظرفیت کافی برای آگاهی از سرفصل‌های مذاکرات و تصمیمات این شورا و ابعاد نقش آن در روند جنگ را دارا است.

در بخش دیگر این کتاب می‌خوانیم:

روزنامه کیهان در تاریخ بیست‌وششم مرداد سال 1367، این‌گونه گزارش داده است: «آیت‌الله خامنه‌ای رییس شورای عالی دفاع در جریان بازدید از مواضع و استحکامات رزمندگان در مناطق عملیاتی جنوب، صبح دیروز اعلام کردند: ما قطعنامه 598 شورای امنیت را به طور کامل پذیرفته‌ایم و هیچ تجزیه و تفکیکی را در این قطعنامه نمی‌پذیریم. رییس‌جمهور یادآور شدند: دشمن ممکن است با اتکای به نیروی نظامی، عقب‌نشینی نیروها، تثبیت مرزها، کمیته تشخیص متجاوز و دیگر بندهای قطعنامه را بخواهد عقب بیندازد و در اجرای قطعنامه کارشکنی داشته باشد. ما مشت دشمن را باید با مشت محکم‌تری پاسخ گوییم. وی همچنین با اشاره به اجرای کامل بندهای قطعنامه گفتند: ‌ما به ویژه در مورد تشکیل کمیته تشخیص متجاوز اصرار داریم، زیرا با متجاوز کارهای بسیاری داریم».

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها