به گزارش 598 به نقل از ایسنا، علی زهتاب کارشناس تغذیه اظهار داشت: درخت
خرما یا نخل از گیاهان بسیار قدیمی و مقدس است که نامش در قرآن مجید ۴۲ بار
تکرار شده است و مسلمانان آن را از میوههای بهشتی می دانند.
وی
ادامه داد: این میوه سرشار از انواع ویتامین از جمله E-C-B-A است که
تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلیگرم ویتامین C موجود است. همچنین
دارای فلزات معدنی مثل فسفر، کلسیم، آهن، ید و منیزیم است که هر کدام از
این مواد در سلامتی انسان نقش بسزایی دارد.
زهتاب با بیان این که
خرما به خاطر داشتن منیزم ضد سرطان است، تصریح کرد: استفاده از این میوه در
ماه مبارک رمضان به دلیل ارزش غذایی آن توصیه شده است چرا که این میوه،
قند کاهش یافته در دوران روزه داری را جبران میکند و به علت دارا بودن
فیبر و خاصیت ملین بودن آن، سیستم گوارشی را که به دلیل روزه داری بی تحرک
شده است را به تحرک وا می دارد.
وی گفت: مصرف خرما در کنار
کربوهیدرات و محصولات آردی موجب می شود، در طول روزه داری، کربوهیدرات به
آرامی در بدن آزاد شده و انرژی لازم برای فعالیت روزانه بدن تامین و بدن
یکباره دچار افت قند نشود.
زهتاب ادامه داد: در ماه مبارک رمضان،
رژیم پرفیبر بسیار مناسبتر و سالمتر از رژیم غذایی کمفیبر است که با
توجه به این مهم ، کارشناسان صنایع غذایی طلوع سلامتی پس از انجام تحقیقات و
بررسی های لازم اقدام به طراحی محصول شیرینی خرمایی کردهاند که با دارا
بودن پتانسیلهای لازم نیاز تغذیهای مصرف کنندگان را در زمان روزه داری را
فراهم میکند.
وی گفت: بر همین اساس، بهترین رژیم غذایی در ماه
مبارک رمضان، رژیمی است که حاوی مایعات و قندهای ساده و قابل جذب سریع باشد
چرا که در زمان افطار قند خون در پایینترین حد خود قرار دارد که میتواند
یکی از علل سردردهای نزدیک افطار باشد و با داشتن رژیم غذایی حاوی خرما
میتوان از ضعف پیش از افطار جلوگیری کرد.
مدیرعامل شرکت طلوع
سلامتی ادامه داد: همچنین به منظور حفظ ارزش تغذیهای شیرینیهای خرمایی،
مواد طبیعی در این محصول به کار رفته و در آن از هیچ گونه مواد
نگهدارندهای استفاده نشده، تا با در نظر گرفتن نیاز روزانه هر فرد به غذای
سالم و حفظ مواد طبیعی موجود در آن، این محصول بتواند سهم بزرگی در جلب
رضایت و سلامت مصرف کنندگان ایفا کند.
لازم به ذکر است، کارشناسان
تغذیه توصیه می کنند، وعده افطاری با خرما، آب گرم، چای کمرنگ و شیر
شروع شود که با مصرف این مواد، نیاز شدید بدن به مواد قندی به سرعت برطرف
شده و بدن آمادگی بهتری برای استفاده از مواد غذایی دیگر را پیدا میکند.