به گزارش 598 به نقل از تسنیم، حضرت آیتالله خامنهای روز گذشته در برابر دهها خبرنگار داخلی و خارجی هنگام انداختن رأیشان به نامزدهای شورای شهر تهران چنین فرمودند:"من به 31 نفر برای شورای شهر رأی دادم، البته بعضی از این حضرات را از نزدیک میشناختم و بعضی را هم نمیشناختم، لکن به همین فهرستهایی که پیشنهاد میدهند اعتماد کردم؛ یکی از آنها را گرفتیم و بهاعتماد آنها بقیه را نوشتم. امیدواریم خداوند انشاءالله برکت دهد و این افراد بتوانند در تهران به وظایفشان عمل کنند و در همه شهرها و روستاها عناصر مؤمن و علاقمند به کار و کاری انتخاب شوند".
اعتماد،کلیدواژهای مؤکد!
بیانات رهبر فرزانه انقلاب، درخصوص انتخاب اعضای شوراهای شهر و روستا، فارغ از هرگونه تفسیر و تحلیلهای عمومی یک شاخص بسیار بسیار مهم داشت وآن طرح کلید واژه"اعتماد" بود.
در تحلیل جملات کوتاه ولی پرنغز ایشان، به چند شاخص، راهکار و راهبرد عملی و اجرایی برمیخوریم:
1 ــ ایشان بهتبع اعتماد و شناختی که از چند نفر از نامزدها داشتند، به بقیه نامزدها نیز این اعتماد را تسرّی دادند.
2 ــ ایشان عملاً و علناً، با اعتمادشان کارهای جمعی و تشکیلاتی را تأیید نمودند.
3 ــ تعدادی از نامزدها را از نزدیک میشناختند و آنهایی که در مسیر این شناخت قرار دارند و خودشان هم میدانند، بایستی بیش از گذشته مراقب باشند، چراکه اگر رفتاری غیرعقلانی و خلاف منافع نظام اسلامی و مردم از آنها سربزند قطعاً اعتماد رهبری از آنها سلب خواهد شد.
4 ــ توصیه مؤکد ایشان، عمل به وظیفه از سوی منتخبین و انتخاب نامزدهای مؤمن و فعال از سوی مردم بوده است.
شروط"آقا" برای معتمدین در شوراها چیست؟
رهبر انقلاب مکرراً در سخنانشان از نقش شوراها در زندگی مردم و از چگونگی عمل نمودن اعضای شوراها برای تأمین منافع مردم سخن گفتهاند. اینکه چهکسانی میتوانند از اعتماد ایشان برخوردار شوند و وظیفه سنگین معتمد ایشان را بهعهده بگیرند در بیانات قبلیشان روشن و مشخص است. ایشان در تبیین شرایط و ویژگیهای معتمدین مردم در شوراها در تاریخ 1381/12/6 فرمودهاند: ((اکنون عرض مىکنم: اعضایى را انتخاب کنید که در درجه اوّل باایمان، کاردان، لایق، باعرضه و امانتدار باشند. این مسئولیت امانتى است که به دست آنها سپرده مىشود؛ امانتِ رأى شماست. قوام نظام جمهورى اسلامى به اعتمادهاى مردم نسبت به کسانى است که براى تصدّى مراکز قدرت انتخاب مىکنند. باید به خواستههاى مردم عمل و به اعتماد آنها پاسخ داده شود. آن طرف قضیه باید امانت شما را رعایت کند و به اعتماد شما پاسخ دهد؛ این طرف قضیه هم، که شما هستید، باید چشم خود را باز کنید و متوجّه باشید که به چهکسى رأى مىدهید و چهکسى را انتخاب مىکنید. بعضى از جناحها و گروهها و باندها طورى عمل کردند که مردم دیگر به معرفى آنها اعتماد نمىکنند. اینکه مردم به معرفى افراد و جناحها و گروهها اعتماد نکنند، ضایعه است. در این انتخابات سعى کنید در درجه اوّل انسانهاى مؤمن و باایمان را انتخاب کنید. تبلیغات دشمنان و پیروان آنها در راستاى کمرنگ کردن ایمان در جامعه است. مىگویند: ایمان چیست؟! پاسخ این است که اگر ایمان نباشد، لیاقت و کارآیى هم بهکار نخواهد آمد. فردى که لایقتر است اگر ایمان نداشت، بیشتر دزدى مىکند و لطمه مىزند. اگر ایمان داشت، لیاقت و عرضه و کاردانىاش براى مردم مفید خواهد بود. بنابراین مردمان باایمان، بالیاقت، کاردان و امین را انتخاب کنید و مراقب عملکرد آنها باشید!)).
آنچه در بالا آمد بخشی از شروط رهبر فرزانه انقلاب اسلامی بود، که باید در نامزدهای شوراها "متعیّن" باشد. فرمایشات رهبری درمقابل دهها خبرنگار در خصوص اعضای شوراها و چگونگی عملکرد آنها، وظیفه دینی و اجتماعی نامزدها را دوصدچندان میکند و نامزدهای برگزیده مردم که نامشان طی چند روز آینده
بهعنوان وکلای شهروندان در پارلمانهای محلی اعلام میشود، بایستی این فرمایشات و سایر دیدگاههای ایشان را در خصوص شوراها، نقش شوراها در عمران و آبادانی شهرها و روستاها، مبارزه با فساد و تعامل با شهرداریها و... بهدقت مورد بازنگری و واکاوی قرار دهند تا بتوانند اعتماد رهبری را به خود جلب نمایند.