کد خبر: ۱۳۳۸۵۶
زمان انتشار: ۱۱:۵۹     ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
«ادم الجندری» فعال عربستانی تاکید کرد که انقلاب حرمین در عربستان نزدیک است، اگرچه ممکن است بسیاری آن را امری دور از انتظار بدانند و در این راه هرچه ظلم و ستم حکومت سعودی افزایش یابد، وقوع آن را تسریع خواهد کرد.

«ادم الجندری»، فعال عربستانی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس به تبیین و تشریح آخرین وضعیت سیاسی و اجتماعی حاکم بر کشور عربستان سعودی پرداخت.

وی درباره اوضاع سیاسی جاری در عربستان گفت که حکومت سعودی کوچک‌ترین صدای مخالفی را در نطفه خفه می‌کند و خود را صاحب جان و مال مردم می‌داند.

درباره وضعیت حقوق بشر نیز الجندری تاکید کرد که حقوق بشر در عربستان سعودی در افراد خاندان حاکم و افراد نزدیک به این خاندان و همچنین اتباع آمریکایی و اروپایی مقیم عربستان خلاصه می‌شود و ماورای آن شهروندان سعودی از هیچ حق و حقوق شهروندی و یا بشری برخوردار نیستند.

این فعال عربستانی در ادامه به وضعیت تأسف‌بار حاکم بر زندان‌های رژیم سعودی اشاره کرد و اینکه در این زندان‌ها شهروندانی وجود دارند که سال‌های سال است، بدون محاکمه و توجیه اتهام عمر خود را سپری می‌کنند و تنها در دو حالت از زندان آزاد می‌شوند یا مرده باشند و با انواع بیماری‌های صعب العلاج مبتلا شده باشند.

الجندری دلیل سکوت آمریکا در برابر سرکوب‌گری‌های حکومت سعودی را در تامین منافع خود در این کشور و منطقه ملاحظه می‌کند و براین باور است، با وجود تمام حمایت‌های آمریکایی و غربی صورت گرفته از حکومت سعودی و افزایش و تشدید سرکوبگری‌های آن و تنگ کردن حلقه فشار بر مردم باز مردم عربستان به اعتراض‌های خود ادامه خواهند و انقلاب در این کشور نزدیک است، اگرچه ممکن است، بسیاری آن را دور از انتظار و امری غیر ممکن بدانند.

***آنچه در زیر می‌آید، مشروح این گفت‌وگو است***

فارس: وضعیت سیاسی عربستان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ 

الجندری: وضعیت سیاسی عربستان سعودی در شرایط نامناسبی قرار دارد، زیرا حکومت دیکتاتوری و سرکوبگر آل سعود همچنان با اندیشه مالکیت و حاکمیت مطلق و نظریه فرعون‌وار با مردم عربستان تعامل و بر آنها حکومت می‌کند. نظریه‌ای که براساس آن هیچ کس نباید جز آنچه من می‌بینم، چیزی را و آنچه به شما ارائه می‌کنم راه درست و صواب است و براین اساس هیچ توجهی به درخواست‌های مطرح شده درباره اصلاحات سیاسی و اجتماعی توجه نمی‌شود، زیرا حاکمان سعودی مانع هرگونه تغییر می‌شوند و در این راه تکیه بسیاری بر آمریکا دارند و تلاش دارند تا همواره در خدمت آنها باشند، اما خواست و اراده مردم ثابت کرد که حمایت‌ها و پشتیبانی‌های آمریکا پوچ و شکننده است و چه بسا طی روزهای آینده حکومت عربستان سعودی با غافلگیری‌های زیادی مواجه شود.

فارس: آیا امکان دارد که وضعیت حقوق بشر در عربستان سعودی را برای ما توصیف کنید؟

الجندری: حقوق بشر در عربستان سعودی تنها برای آل «سقوط» (اصطلاحی که این فعال عربستانی برای تسمیه آل سعود به کار برده است) معنا و مفهوم پیدا می‌کند و هر حق و حقوقی در این خصوص در عربستان مشاهده می‌شود، صرفا برای آل سقوط وضع شده است. حال در این بین هرچه فرد به خاندان حاکم دور باشد، از بهره مندی و استفاده از حقوق بشر نیز دور است و بیشتر در معرض تهدیدات و بازداشت‌ها قرار دارد و بالعکس هر قدر فرد به خاندان حاکم نزدیک‌تر باشد، در شرایط مصون‌تری قرار دارد و از حق و حقوق بشری بیشتری برخوردار است.

البته در این میان هم می‌توانید دارای تابعیت آمریکایی و یا اروپایی باشید تا از حقوق بشر یا حقوقی که حتی شهروندان عربستانی هم از آن بهره مند نیستند، بهره مند شود حقوقی همچون رفاه، حمایت از سوی حکومت و تمام خدمات مادی و انسانی. زیرا شهروندان عربستانی از نظر آنها ارزان‌ترین شی در جهان هستی به شمار می‌آیند و دارای هیچ حق و حقوقی نیستند. اما باید در تمام امور و مسائل تابع تام و بی‌چون و چرای حکومت باشند و وظایف خود را نسبت به حکومت ادا کنند،  به طوری‌که آبروی شهروندان عربستانی برای هیچ یک از اعضای خاندان حاکم اهمیتی ندارد و هیچ یک از شهروندان عربستانی نمی‌توانند از خود، خانواده و آبرویشان در برابر حکومت محافظت کنند.

اعضای خاندان حاکم می‌توانند بر زمین شهروندان عربستانی که آن را از آبا و اجدادشان به ارث برده‌اند و یا مالک آن هستند، تسلط پیدا کنند و به دور آن حصار بکشند، زیرا از هیچ حق و حقوق شهروندی برخوردار نیستند. بلکه بدتر از آن حکومت سرکوبگر سعودی اقدام به ربودن زنان عربستانی و بازداشت آنها پس از هتک حرمت و زیر پا گذاشتن کرامت آنها و تجاوز و تعدی به آنها می‌کند، تنها به این دلیل که آنها خواستار عدالت در قضاوت شده‌اند، یعنی موضوعی که در کشوری همچون عربستان سعودی اصلا معنا و مفهومی ندارد.

ما همچنین خواستار آزادی زندانیانی شدیم که سال‌های سال است که در زندا‌های حکومت سعودی تحت شکنجه بوده‌اند، بدون آنکه هرگونه اتهامی به آنها وارد شده باشد و یا اینکه برای محاکمه و تفهیم اتهام به دادگاه‌های سعودی معرفی شوند. اما به دلیل غرور و حماقت حکومت سعودی، این رژیم نه تنها حقوق بشر را نقض می‌کند، بلکه به وجود هیچ انسانی در مملکت آل سقوط اعتراف نمی‌‌کند، چون اگر غیر از این بود، هیچ‌گاه شهروندان خود را تنها به دلیل شک و شبهه سال‌های طولانی در زندان‌های خود نگه دارد.

سخن گفتن درباره نقض‌های حقوق بشر صورت گرفته در کشورم سال‌ها به طول می‌انجامد و چندین جلد کتاب را در برمی‌گیرد.

فارس: اعتراضاتی در عربستان سعودی وجود دارد، مقامات سعودی طی اظهاراتی گفته‌اند، افرادی که در این اعتراضات مشارکت دارند، تلاش می‌کنند تا کشور را به هرج و مرج بکشانند، شما تا چه اندازه این سخن و گفته مسئولان سعودی را تایید می‌کنید؟

الجندری: آنچه حکومت سعودی در رسانه‌ها از آن سخن می‌گوید، صرفا اکاذیب و دروغ است و همه می‌دانند که اگر هرج و مرجی در کشور وجود دارد و در جای جای کشور مشاهده می‌شود، به دلیل ظلم و ستم آل سقوط و حاکمیت و تسلط مطلق آنها بر حقوق و دارایی‌های شهروندان و همچنین ارائه نامناسب خدمات به مردم و مالیات‌های سنگینی است که از آنها گرفته می‌شود. زمانی که شهروندان عربستانی اقدام به دادخواهی می‌کنند، از نظر حکومت سعودی فتنه انگیزی و هرج و مرج طلب خوانده می‌شوند و حکومت باید آنها را مجازات کند و مجازات نیز توسط جلادان فاشیستی و سادیستی صورت می‌گیرد که در واقع همان حکومت آل سقوط است که به دست خود اقدام به آزار و اذیت و شکنجه شهروندان عربستانی می‌کنند.

فارس: درد و رنج افراد بازداشت شده در زندان‌های حکومت سعودی را چگونه توصیف می‌‌کنید؟

الجندری: شاید از آنچه درباره این خاندان و نظام سرکوب‌گر آنها برایتان گفتم، توانسته‌ باشید پاسخی به سوال خود درباره درد و رنج افراد بازداشت شده در زندان‌های کشور عربستان سعودی گرفته باشید که باید آن را کشور ظلم و ستم و طغیان و سرکشی خواند. در کشور عربستان سعودی خانواده‌ای را نمی‌توانی بیابی که یکی از نزدیکان و یا آشنایان آن در زندان‌های آل سعود نباشند.

خانواده‌های بسیاری در عربستان سعودی وجود دارند که پدر، مادر، همسر و فرزندان‌اشان در میان آنها نیستند، زیرا حکومت سعودی آنها را برای سال‌های طولانی بدون اتهام و محاکمه بازداشت کرده است.

زمانی که برخی از افراد به دلیل شرایط نامطلوب جسمانی آزاد می‌شوند، بار دیگر و مجددا توسط حکومت دستگیر می‌شوند، زیرا آنها شکنجه‌ها و آزار و اذیت‌ها و اهانت‌های صورت گرفته به ایشان و دیگر زندانیان در بند رژیم آل سعود را افشا می‌کنند.

شما درحالی از سوی دستگاه‌های امنیتی دستگیر می‌شوید که علت دستگیری خود را نمی‌دانید و سال‌های سال را بدون محاکمه و اتهام در زندان سپری می‌کنید. این موضوع مشکلات زیادی برای خانواده شما ایجاد می‌کند، زیرا آنها تمان تلاش خود را به کار می‌برند تا تنها دریابند که شما چرا دستگیر شده‌اید.

حکومت عربستان سعودی بر بحران جمعیت کشور از طریق ایجاد زندان‌های رو و زیر زمینی غلبه می‌کند و رنج‌ها و شکنجه های افراد بازداشت شده و نزدیکان آنها زمانی به پایان می‌رسد که شما پس از سال‌ها بدون هرگونه اتهامی درحالی از زندان آزاد می‌شوید که معلول یا دیوانه ویا به سرطان و نارسایی کلیه و ده‌ها بیماری غیرقابل درمان مبتلا شده‌اید.

در آخر هم باید شما وثیقه‌ای را امضا کنی که اظهار می‌کند، حکومت هیچ مسئولیتی در قبال این وضعیت و مبتلا شدن شما به انواع و اقسام بیماری‌ها و درد‌های ناعلاج را ندارد و شما نیز از این بابت خواستار پرداخت غرامتی از سوی حکومت نیستید.

همچنین متعهد می‌شوید که با هیچ رسانه‌ای گفت‌وگو یا مصاحبه‌ای نداشته باشید و در شبکه‌های اجتماعی همچون فیس بوک و یا توئیتر فعالیت نکنید و از حق هیچگونه شکایتی برخوردار نیستید، «صالح المهوس»، شهروند عربستانی که سال‌های سال را در زندان‌های حکومت سعودی سپری کرد و پس از ابتلا به انواع بیماری‌ها بی‌آنکه اتهامی متوجه وی باشد، بیمار و رنجور از زندان با گرتن تعهدات بی‌شمار آزاد شد.

همچنین شهروندانی در عربستان وجود دارند که پس از مرگ در زندان جنازه آنها از زندان خارج شده و حتی با آن حال هم برای تحویل گرفتن جنازه، نزدیکان آنها تعهد داده‌اند که درباره علت مرگ آنها سخنی نگویند و آن را فقط به سرنوشت و قضا و قدر ربط دهند.

فارس: به نظر شما آیا عربستان سعودی در کوتاه مدت یا بلند مدت انقلابی رخ خواهد داد؟

الجندری: بدون تردید تغییر وارد عربستان سعودی خواهد شد و چه بسا «انقلاب حرمین» (اصطلاحی که این فعال عربستانی برای انقلاب آینده در این کشور به کار برده است) پایان تمام ظلم و ستم‌های وارده بر مسلمانان در هر نقطه و هر مکانی باشد، حال هر قدر هم که طغیان و سرکشی آل سعود بیشتر شود و هر چقدر هم ما این انقلاب را محال و غیر ممکن بدانیم، اما این انقلاب بسیار نزدیک است.

فارس: در خصوص بیداری و آگاهی شهروندان عربستانی بفرمایید، به نظر شما آیا آنها از ماهیت واقعی سیاست‌های حکومت سعودی آگاه هستند و به تغییر و تحول در کشور چشم دارند؟

الجندری: بدون تردید شهروندان عربستانی در رنج‌ها و دردهای روزمره خود آرزوی از بین رفتن فساد، فاسدان و ریشه کنی این خاندان خبیث (آل سقوط) را دارد، زیرا آنها عامل تمام مصیبت و درد و رنج‌هایی هستند که کشور ما و شهروندان ما از آنها رنج می‌برند.

فارس: نقش رسانه‌های خارجی در تحت پوشش قرار دادن حوادث عربستان سعودی را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا آنها در این خصوص نقش مثبتی ایفا کرده‌اند یا منفی؟

الجندری: نقش رسانه‌های خارجی در پوشش حوادث عربستان سعودی همچنان محدود و ضعیف است و مطابق با سطح مورد انتظار نیست.

با این وجود هر آنچه را که رسانه‌های خارجی می‌توانند در پوشش حادثه‌ای مشخص منتقل کنند، برای ما امری مثبت تلقی می‌شود، حتی اگر این امر به طور منفی نیز انعکاس یابد، باز نشان می‌دهد که نظام سعودی با استفاده از نفوذ خود اقدام به تحریف حقایق و دست بردن در آنها کرده است.

فارس: گفته می‌شود که در این کشور نفت‌خیز، بیکاری وجود دارد، آیا این سخن درست است، آن را تایید می‌کنید؟ اموال هزینه شده توسط حکومت سعودی برای حمایت از حوادث و بحران‌های جاری در منطقه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

الجندری: درباره بیکاری در عربستان سال‌های سال است که سخن گفته می‌شد، اما کسی آن را باور نمی‌کرد، تا اینکه هم اکنون به یکی از واقعیت‌ها و حقیقت‌های حاکم بر عربستان سعودی تبدیل شده و حکومت نیز مجبور به اعتراف به آن شده است، ولی تا این لحظه حکومت سرکوبگر سعودی تلاش می‌کند تا آمار و ارقام بیکاری را پنهان نگه دارد.

در خصوص اموالی که حکومت سعودی به کشورهای مختلف منطقه پرداخت می‌کند، بدانید در راستای حمایت از حوادث و بحران‌های مخرب منطقه و نه حمایت از انقلاب‌های عربی است.

آنچه که در یمن، تونس و مصر رخ می‌دهد، مثال‌هایی از اقدامات حکومت سعودی و کمک‌های مالی آن علیه این کشورها است، حتی سوریة قربانی شده نیز از گزند و آسیب‌های حکومت سعودی در امان نمانده است، شما اگر زمانی تلاش کنید تا به مردم سوریه کمک کنید، از نظر حکومت سعودی مجرم و جنایتکار شناخته می‌شوید، به گونه‌ای که حتی شهروندانی که قصد جمع آوری پتو برای مردم سوریه را دارند، توسط حکومت سعودی دستگیر و پتوها مصادره می‌شوند و وزارت کشور سعودی آنها را در بازار حراج بن قاسم به فروش می‌رساند.

بلکه فراتر از آن کسانی‌که کمک‌های مادی را به اردوگاه‌های پناهندگان سوری در اردن و یا ترکیه می‌رسانند بازداشت و به تروریسم متهم می‌شوند. «عبدالله بن مرعب»، شهروند عربستانی نمونه بارز این امر است.

فارس:  گفته شده که مقامات سعودی در این اواخر به دستگیری‌های گسترده به خصوص در شهرهای ریاض و جده اقدام کرده‌اند، دلایل بازداشت‌های اخیر را چه می دانید؟

الجندری: بازداشت و دستگیر کردن شهروندان عربستانی از سوی حکومت سعودی امری دایمی و همیشگی و به انگیزه‌های مختلف از جمله انگیزه‌های امنیتی صورت می‌گیرد، این نکته‌ای که خود حکومت سرکوبگر سعودی نیز به آن اذعان و بارها اعلام کرده است، هر کس که از چارچوب‌‌های حکومتی سرپیچی کند، بازداشت خواهد شد و در این خصوص می‌توان به «دکتر سعود الهاشمی» و «قاضی سلیمان الرشودی» اشاره کرد.

فارس: بسیاری از زنان عربستانی در زندان‌های رژیم سعودی در بازداشت به سر می‌برند، تعامل و برخورد مقامات سعودی با این زنان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

الجندری: زن به طور کلی از دید حکومت سعودی و خاندان حاکم بر عربستان موجودی کاملا بی‌ارزش است، مگر آنکه از خاندان حاکم و نزدیک به این خاندان و یا دارای تابیعت آمریکایی و یا اروپایی باشد،‌ در غیر این صورت همان طور که گفته شد، از بی‌ارزش‌ترین موجوداتی است که در عربستان سعودی زندگی می‌کند و با زنان عربستانی بر اساس این دیدگاه تعامل می‌کنند و انواع و اقسام اهانت‌ها و تحقیرها را در حق زنان روا می‌دارند، چه رسد به زنانی که در زندان‌های حکومت سعودی در بازداشت به سرمی‌برند.

فارس: روشن است که آمریکا به طور کامل طرفدار حکومت سعودی است و در قبال اتفاقاتی که برای مردم عربستان روی می‌دهد، سکوت اختیار می‌کند، شما دلیل این سکوت را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

الجندری: آمریکا همیشه برای تامین منافع خود تلاش می‌کند و در جهان حکومت مزدوری بهتر از آل سقوط پیدا نمی‌کند که تمام امکانات مادی سرزمین حرمین و مقدسات دینی را در خدمت آمریکایی‌‌ها قرار داده است.

فارس: خط مشی‌ها و راهبردهایی که ممکن است، تغییر را در عربستان محقق سازند، کدام هستند؟

الجندری: تمام روش‌ها و خط مشی‌ها و راهبردهایی که بسیاری از فعالان سیاسی عربستانی به کار گرفته‌اند، می‌تواند، زمینه تغییر و تحول در کشور را فراهم کند و ما انتظار داریم که این خط مشی‌ها و راهبردها واقعا موجب تغییرات مثبت در کشور شوند که مهمترین آن ریشه کنی خاندان تروریست و جنایتکار آل سقوط در کشور عربستان و آزادی و رهایی تمام مسلمانان است و بدانید که انقلاب در راه است و گریزی از آن نیست.

فارس: خواسته و مطالبات مردم عربستان از مقامات سعودی چیست؟

الجندری: ملت عربستان تمامی خواسته‌ها و مطالبات مسالمت آمیز خود را به گوش مقامات سعودی رسانده است، اما در مقابل این مقامات فقط به رفاه خاندان حاکم آل سقوط و مناطقی که اتباع آمریکایی و اروپایی در آنها سکونت دارند، توجه می‌کنند.

بی‌تردید اگر در کشور عربستان اندکی عدالت هم وجود داشت، مردم هیچ خواسته‌ایی را مطرح نمی‌کردند.

فارس: شما تمایل دارید حکومت آینده در عربستان چگونه حکومتی باشد؟

الجندری: حکومتی که مردم عربستان خواهان آن هستند، حکومتی است که مهمترین وجه مشخصه آن سعودی نبودن است، یعنی خاندان آل سعود بر آن حاکم نباشد، حکومت عدل و داد و آزادی در سرزمین حرمین باشد و دارای قانونی اساسی باشد که مساوات و برابری را برای همه شهروندان تضمین کند و یار و یاور اسلام و مسلمانان باشد.

اما اکنون حکومت سعودی با اصلاحات و اصلاح طلبان مبارزه می‌کند و به پناهگاه افراد فاسدی همچون همچون «علی عبد الله صالح»، دیکتاتور مخلوع یمن و «زین العابدین بن علی»، دیکتاتور فراری تونس تبدیل شده و با شبکه‌های ماهواره‌ای فاسد و هواپیماهای بدون سرنشین خود به مبارزه با اسلام و مسلمانان می‌پردازد.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۲
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۸:۲۴ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
لعنت بر آل سقوط(سعود سابق)
پاسخ
ناشناس
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۹:۱۸ - ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
انشاء الله
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها