کد خبر: ۱۳۳۰۱۳
زمان انتشار: ۲۱:۰۳     ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۲
نمایندگان ادیان الهی در نشست دین و رسانه مطرح كردند:
نمایندگان ادیان الهی روز یكشنبه در نشست ' دین و رسانه ' به طور مشترك اعلام كردند كه عده ای به دنبال القاء وجود تفاوت میان ادیان الهی بوده در حالی كه تمامی این ادیان از خداوند سرچشمه گرفته اند.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، نشست دین و رسانه امروز با حضور «اسفندیار رحیم مشایی» رییس مركز ملی مطالعات جهانی شدن، جمعی از نمایندگان ادیان زرتشتی و مسیحی داخلی و خارجی، « مجید امیدی شهركی» مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی، حجت‌الاسلام « محمدمهدی تسخیری» مدیرعامل خبرگزاری تقریب و حجت اسلام « بهمن شریف زاده » مدیر مطالعات دینی مركز ملی جهانی شدن برگزار شد.
حجت الاسلام شریف زاده در این نشست كه با دعوت خبرگزاری جمهوری اسلامی از نمایندگان ادیان مختلف داخلی و خارجی برپا شد، هدف از برگزاری این نشست را رسیدن به نقطه نظرات مشترك برای تحقق آرمان های رفیع انسانی عنوان كرد و گفت: همه معتقدند كه ادیان ظرفیت های بسیار بالایی برای رشد و تعالی انسان دارند.
وی ادامه داد: اما ادیان مختلف در طول تاریخ به دلایل گوناگون و برای بهره مندی از منافع شخصی از یكدیگر دور نگه داشته شدند و در حال حاضر نیز سعی كرده اند فاصله و تفرقه میان مذاهب را بیشتر نشان دهند،یعنی به گونه ای جلوه دادند كه مذاهب با یكدیگر تفاوت دارند.
شریف زاده افزود: اما برای ابطال این گونه ترفندها می توان با دست گذاشتن بر اشتراكات بسیار بالا میان ادیان این پتانسیل را به فعلیت تبدیل و آرمان های انسانی را در جهان به واقعیت نزدیك كرد و اینكه گفت وگوی ادیان شكل بگیرد چرا كه ما به این نتیجه رسیده ایم كه اشتراكات میان ادیان به مراتب بیشتر از آن چیزی است كه دشمنان از آن به عنوان تفرقه یاد می كنند.
وی با اشاره به اینكه به این نتیجه رسیده ایم كه چه اقداماتی باعث جدایی میان ادیان در جهان شده است، خاطرنشان كرد:به همین دلیل از دوستان هم فكر دعوت كردیم تا گفت و گوهایی را در این راستا مبنی بر اینكه ادیان می توانند در تحقق آرمان های الهی و بشری نقش مهم تر از دیگر سازمان ها داشته باشد ، را برگزار كنیم.

*** اشتراكات میان ادیان الهی ما را به تححق آرمان های بشریت نزدیك می كند

مدیرعامل خبرگزاری تقریب نیز در این نشست با اشاره به اینكه اشتراكات بسیاری میان ادیان وجود دارد گفت: ما همه انسان هستیم و از یك سرشت آفریده شدیم؛ خداوند وقتی ما را آفرید خود به این خلقت آفرین گفت پس ما در انسانیت نیز مشترك هستیم، همه ما اعتقاداتی داریم، اصولی كه در ادیان آمده همان اصولی است كه در دین اسلام نیز به آن اشاره شده است.
حجت‌الاسلام محمدمهدی تسخیری افزود: ما باید برای كسب رضای خدا تلاش كنیم و با توجه به اشتراكات زیادی كه در ادیان وجود دارد از جمله اخلاق خوب، دفاع از حقوق بشر، حفظ كرامت انسانی، گفتار نیك، كردار نیك، آزادی اندیشه و فكر، همه در میان ادیان الهی وجود دارد بر این اساس این اشتراكات ما را برای رسیدن به تحقق آرمان جامعه بشریت نزدیك تر می كند.

*** محبت سرچشمه اشتراكات ادیان الهی

كشیش گریگوری نرسیسیان نماینده ارامنه در تهران نیز در این نشست به اشتراكات پیرامون ادیان اشاره كرد و گفت: وجود محبت همانطور كه در تمامی ادیان به آن اشاره شده باعث می شود ناپاكی ها از بین برود، فانی به عرفانی تبدیل شود و ما باید نسبت به همه انسان ها رفتاری محبت آمیز با یكدیگر رفتار داشته باشیم.
وی اظهارداشت: محبت نه تنها اساس دین مسیحیت است بلكه اساس سایر ادیان الهی نیز به شمار می رود؛ امروزه در جهان ادیان های مختلفی وجود دارد اما اگر ادیان یك تفكر واحد داشته باشند یكدلی و یكرنگی ایجاد می شود و در سایه تواضع، صبر و تامل صلح برقرار می شود.
وی با اشاره به رسالت های حضرت مسیح(ع) كه توانسته دیوار دشمنی را در آن زمان از میان مسلمانان بردارد،گفت: حضرت مسیح توانست براساس محبت رابطه دوستانه ای را میان تمام خواهران و برادران ایجاد كند،كمااینكه این اعتقادات همچنان پابرجا مانده است.

***عده ای به دنبال اختلاف افكنی در بین ادیان الهی هستند

اردشیر خورشیدیان رییس انجمن زرتشتیان موبدان در تهران نیز در ادامه این نشست با بیان اینكه همه انسان ها حق دارند به حقوق اولیه خود یكی منافع و دیگری مصالح دست یابند، اظهارداشت: زمانی این دو حقوق برای انسان لحاظ می شود كه منافع منجر به نادیده گرفتن مصالح نشود و یا با در نظر گرفتن مصالح منافع زیرپا گذاشته نشود.
وی با اشاره به بنیاد تفكر زردتشت مبنی بر گفتار نیك، كردار نیك و پندار نیك، گفت: این گفته پیامبر زردشت درباره نیك چیزی نیست جز سود و خیرخواهی برای تمام آحاد مردم و نیك چیزی نیست كه همه در پی آن متضرر شوند و همه انسان نیز حق دارند براین اساس حقوق اولیه آن ها رعایت شود.
وی با اشاره به گفته دیگر پیامبر زردتشت مبنی براینكه راه دین راه راستی است، گفت: راه راستی راهی است كه علم و دانش آن را به ما نشان می دهد، در این مسیر هر كسی ممكن است عقیده ای داشته باشد.
رییس انجمن زردتشتان موبدان افزود:اما وقتی علمی و اخلاقی فكر كنیم و براساس آن علم را به جلو ببریم و وقتی یاد گرفتیم قوانین حاكم بر طبیعت و حقوق دیگران را رعایت كردیم آن گاه پیشرفت حاصل خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه به رغم وجود اشتراكات فراوان میان ادیان ، دنیای ما دنیای مبهمی است افزود:چرا كه همه سعی می كنند با وجود اشتراكات فراوان و نادیده گرفتن حقوق اولیه انسان ها در راستای كسب منافع خود به دنبال اختلاف افكنی میان ادیان باشند؛ دین یعنی آنچه پیغمبر بر اساس اصول انسانیت و اخلاقیات به شكل ها و زبان های مختلف آنرا به میان مردم آورده است، اما عده ای به دنبال آن هستند كه بگویند ادیان با هم متفاوت هستند.

وی با اشاره به اینكه دنیای را باید بر سه پایه درنظر گرفت گفت: پایه اول علم و دانش، پایه دوم اصول انسانی است كه این دو پایه كشف كردنی است.
نماینده زردتشیان در ادامه اضافه كرد: قانون پایه سوم است كه این كشف كردنی نیست بلكه یك اختراع است بنابراین اگر این سه پایه به طور یكسان تراز باشد شاهد این مشكلات نخواهیم شد و تازمانی كه این پایه ها همتراز نباشند با دنیای مبهمی مواجه خواهد بود.

*** هیچ كجا مانند ایران به ادیان الهی احترام نمی گذارد

رستم خسروانیان رییس انجمن زردتشتیان تهران نیز با اشاره به یكی از بیانات امام راحل مبنی براینكه هركدام از ادیان از نگاه اسلام قابل احترام است، گفت: ما خوشحال هستیم در كشوری زندگی می كنیم كه همه ادیان الهی تحت لوای یك قانون اساسی به طور مسالمت آمیز زندگی می كنند؛ ما در هیچ كجای دنیا مثل ایران ندیدیم كه ادیان مختلف با صلح در كنار یكدیگر زندگی كنند در حالی كه در اقصا نقاط جهان شاهد صلح نیستیم.

***سرشت انسان نجات دادن است

فادی مسلم الانطونی كشیش لبنانی نیز در ادامه این نشست با اشاره به اینكه من در كشوری زندگی می كنم كه جنگ های مختلفی این كشور را از پا درآورد و یك چهارم جمعیت آن در اثر این جنگ ها از بین رفتند، كشوری كه به آن سوئیس شرق می گفتند، گفت: خلقت انسان یكی از موضوعات بسیار مهمی است باید به آن توجه شود چرا كه میزان انسان از یك بعد جسمانی و از یك بعد معنوی برخوردار است.
وی در ادامه به تعامل با دیگران اشاره كرد و گفت: همه ما شخصیت های ناقصی هستیم و ما باید براساس تعامل دین داری خود را به دیگران ثابت كنیم؛ دین داری و تعامل با دیگران است كه دین و ایمان انسان را نشان می دهد.
وی گفت: ما می خواهیم با یكدیگر زندگی كنیم و برای دیگران و با دیگران به منظور رسیدن به خدا آفریده شده ایم بنابراین سرشت انسان نجات دادن است از این منظر انسان با سایر موجودات تفاوت بسیاری دارد.
وی با اشاره به محبت و نقش آن در ادیان مختلف گفت: مسیحیت و اسلام دو دین جدای از یكدیگر هستند در عین حال كه مشتركات بسیار زیادی دارند و مهمترین اصل مشترك این دو، احترام گذاشتن به یكدیگر است.

***همه ادیان از خداوند ریشه گرفتند

فادی اسماعیل بودیه روزنامه نگار لبنانی نیز در این نشست در حضور اسفندیار رحیم مشایی با بیان اینكه با اندیشه های وی آشنایی كاملی دارد، گفت: اگر دیدگاه های وی درباره انسانیت اجرا شود باید به عنوان رییس جمهور بشریت انتخاب شود.
وی با اشاره به اینكه كلام پنجره ای است كه می توان با گفت و گو كنیم، گفت: كلام پنجره ای است كه به ماهیت انسان ها دست یافت؛ گفت و گو پنجره ای است كه پیامبران از آن با بشریت صحبت كردند براین اساس گفت وگوی ادیان نیز با هدف تبیین محبت انسانی باید تقویت كرد و همانطور كه گفته شده آیا دین جز عشق ورزیدن نیست؟ بنابراین مشكل در جوهر گفت و گو بین ادیان نیست چون همه ادیان از خداوند ریشه گرفتند بنابراین اشكال اساسی در منافع شخصی انسان هاست.
وی ادامه داد: گفت و گو امروز به گفت و گو فقط برای گفت وگو ایجاد شده است و باید سعی كنیم از طریق آن گفت و گو اختلافات بین ادیان را حل كنیم و آن را به گفت و گوی بین انسان ها تبدیل كنیم و باید سعی كنیم از بزرگنمایی اختلافات میان ادیان جلوگیری كنیم و بین اقلیت و اكثریت وحدت ایجاد كنیم.

***طول تاریخ بین ادیان تنشی وجود نداشته است

یوسف مرتضی نویسنده لبنانی نیز در این نشست با بیان اینكه در طول تاریخ بین ادیان تنشی وجود نداشته گفت: تنش بین پیروان ادیان بوده،نه خود ادیان ،ازاین منظر باید گفت و گو به منظور تعامل با یكدیگر را در میان فرهنگ های مختلف تقویت كنیم.
وی ادامه داد: این ضعف باعث شد تا پس از سقوط كمونیسم بلوك غرب به سركردگی آمریكا سعی كرد تا اسلام را به عنوان دشمن اصلی معرفی كند و از آن زمان تنش میان تمدن ها شدت پیدا كند و در واقع غربی هاو دستگاه های امنیتی آنان بودند كه گروه تكفیری را برای ایجاد جنگ و آشوب در جهان تاسیس كردند كه نمونه آن را در افغانستان و عراق شاهد بودیم.
وی تصریح كرد: غربی ها براین اساس این اتفاقات را به اسلام و مسلمانان نسبت دادند درحالی كه آن ها به دنبال آن بودند كه فرهنگ تك قطبی را در جهان حاكم كنند اما ما باید تنوع چند قطبی را حفظ كنیم تا بتوانیم به یك جهان عادلانه دست یابیم.
این نویسنده لبنانی افزود:گفت و گویی مبتنی بر قرآن و گفت و گویی همه جانبه نه تنها مختص روحانیون نبوده بلكه باید در این گفت و گو ها همه اقشار و تفكرات بتوانند دیدگاه های خود را برای دست یافتن به یك جامعه ایده آل بیان كنند.
وی ادامه داد: در كنار روحانیون وقتی قشرهای دیگر حضور پیدا كنند می توانند با آموزش اصل احترام به یكدیگر را در جوامع تقویت كنند بنابراین باید در این راستا با توجه به فرهنگ های مختلف ادیان بتوانیم دلها را به یكدیگر نزدیك كنیم.
اسفندیار رحیم مشایی رییس مركز ملی مطالعات جهانی شدن ضمن تشكر از حضور نمایندگان ادیان مختلف شركت كننده دراین نشست به موضوعاتی پیرامون نقش ادیان الهی و ظرفیت های موجود آن در همبستگی اسلامی و هدایت بشریت پرداخت.
همایش دین و رسانه فردا (دوشنبه) به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی با حضور نمایندگان ادیان مختلف داخلی و خارجی برگزار خواهد شد.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها
پر طرفدار ترین ها