کد خبر: ۱۳۰۶۱۱
زمان انتشار: ۰۲:۰۶     ۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۲
گزارشی از متن و حاشیه روز چهارم نمایشگاه کتاب تهران
چهارمین روز نمایشگاه کتاب تهران در حالی سپری شد که مهم‌ترین اتفاق این روز بازدید رهبر انقلاب از این رویداد فرهنگی بود.

خبرگزاری فارس- گروه کتاب وادبیات: چهارمین روز نمایشگاه کتاب تهران در حالی سپری شد که مهم‌ترین اتفاق این روز بازدید رهبر انقلاب از این رویداد فرهنگی بود.

 

 

* حضور رهبر انقلاب و یک خرید ویژه

 

رهبر معظم انقلاب صبح روز شنبه با حضور در مصلی امام خمینی به بازدید از کتاب‌ها پرداختند و برخلاف دو سال قبل که به سالن یاس می‌رفتند این بار در شبستان اصلی با ناشران دیدار کردند. امری که به نظر به خواست رهبر انقلاب صورت گرفته بود و البته باعث رضایت ناشران و غرفه‌داران شد چرا که فرصتی بی نظیر و بی‌واسطه برای صحبت با رهبری را پیدا می‌کردند.

 

 

 

ایشان در این دیدار همچنین کتاب شعر یکی از شعرای جوان را خریداری کردند که انعکاس این خبر باعث شد مشتاقان شعر و شاعری برای خرید این کتاب علاقه‌مندتر شوند. (اینجا و اینجا را ببینید)

 

 

* سرشار و جریان توصیه مخملباف به وی

 

در روز چهارم نمایشگاه کتاب محمدرضا سرشار نویسنده و منتقد ادبی برای رونمایی کتاب جدیدش به نمایشگاه کتاب آمد که البته با سخنان جنجالی وی همراه بود.

 

«کار اصلی من داستان‌نویسی است اما از نیمه‌های دهه 60 بنابه ضرورت‌هایی به توصیه بعضی از دوستانی مثل مخملباف - که البته دوستان امروز به کلی از حیطه ادبیات، انقلاب، اسلام و کلاً دین خارج شده‌اند،- وارد کار نقد شدم

 

نگاه ما به دشمنان‌مان نباید صرفاً در جهت کشف عیب‌ها و در میان دوستان نشاندن آنها باشد. من به آل‌احمد هم از این زاویه نگاه کرده‌ام او نماد تعهد و شجاعت است و به خصوص به خاطر نامه‌ایی که به امام خمینی داد یا نظر رهبر انقلاب درباره او باعث شده که بعضی‌ها فکر کنند آل‌احمد عیب محض است در صورتی که او نوشته‌هایی چون سفر به سرزمین عزرائیل یا سنگی بر گوری هم دارد که در این نوشته‌ها گفت مشخصاً‌ مواردی را بیان می‌کنم که کاملاً مخالف با شرع و دین ما است. من علت صراحت و شجاعت او را در این مقاله بیان کرده‌ام یا در مورد دیگر نویسندگان چون سیمین دانشور یا نادر ابراهیمی هم سعی کرده‌ام معایب را در کنار محاسن ببینم.

 

مثلاً درباره نادر ابراهیمی امروز احساس خاصی وجود دارد اما ما وقتی درباره او صحبت می‌کنیم کنکاش در مسائل خصوصی او نیست بلکه صحبت از نوشته‌ها و اظهارنظرهای رسمی او است. نادر ابراهیمی در اواسط دهه 60 به اقرار خودش کافر مطلق بوده و حتی اهانت به دین اسلام، زنان مسلمان و خداوند را در آثارش می‌توان دید من مقاله نقد نادر ابراهیمی را در زمان حیات خودش چاپ کرده‌ام و خیلی هم از انتشار این مطلب ناراحت شد. به هر حال نادر ابراهیمی با وجود این حرف‌ها کتابی 10 جلدی را به رهبر انقلاب تقدیم کرد یا کتاب سه جلدی «سه دیدار با مردی که از فراسوی باور ما می‌آمد» را درباره امام نوشت. با این وجود تفکر ابراهیمی تا آنجا پیش رفت که گفت: تحمل جهان با باور خداوند بهتر از جهانی است که به خداوند اعتقاد نداشته باشیم صرف‌نظر از اینکه بتوان خدا را اثبات کرد یا نه. «متن کامل سخنان سرشار را اینجا بخوانید»

 

 

* ضدفتنه هم به نمایشگاه کتاب رسید

 

بعد از انتشار خبری مبنی بر عدم تخصیص غرفه به موسسه رسول آفتاب خبر رسید که با مساعد مسئولان نمایشگاه کتاب غرفه ای به این موسسه که در حوزه فتنه 88 بسیار فعال عمل کرد تعلق گرفته است. غرفه این موسسه در سالن 14 شبستان امام خمینی (ره) 31 دایر شده است و نخستین کتابی که این موسسه در معرض دید عموم بازدیدکنندگان قرار داده است، کتاب شهید مصطفی احمدی روشن با عنوان «من مادر مصطفی» است.

 (اینجا)

 

 

* داد بین‌الملل از گرمای چادرها! ارز مبادله‌ای تازه مد شده

 

 

در چهارمین روز نمایشگاه کتاب همچنان بخش بین الملل کمترین مراجعه را دارد که افزون بر آن گرمای بیش از حدی است که بر سر چادرهای می‌تابد و حضور در آن را سخت می کند. اما نکته قابل ذکر اینکه این بخش مراجعان خاص و کمتری دارد و از رونق سال‌های گذشته‌اش نیز کاسته شده است دلیل این ماجرا شاید آن باشد که بازار ارز و دلار که ماه‌هاست بر همه چیز تاثیر گذاشته است و ارز مبادله‌ای به بازدید‌کننده و خریدار اختصاص نیافته است اما از سوی دیگر نبود تهویه و گرما مراجعان را نه تنها کلافه است بلکه دوری بخش بین‌الملل در آن سوی خیابان بهشتی شاید از آمار بازدید‌کنندگان خاص این نمایشگاه کمتر کرده است بیشتر مراجعان برای خرید سؤالات فراوانی پیرامون ارز مبادله‌ای آزاد دارند، نکته آن است که همه چیز حتی ارز در این بخش آزاد است.

 

محمد‌رضا وصفی مدیر این بخش درباره سرنوشت ارز مبادله‌ای می گوید: ما در سال‌های گذشته واژه‌ای به نام ارز مبادله‌ای نداشتیم و این واژه تنها در طول 9 ماه گذشته استفاده شده است.

در سال‌های گذشته یارانه بخش بین الملل صرفا اعتباری بوده و باید خریدار برای خرید پول پرداخت می‌کرد اما امسال اعتباری نیست بلکه کارت است؛ دلار سه هزار و 600 تومانی مربوط به کتاب‌های جدیدی است که در دنیا به عنوان کتاب سال 2013 منتشر شده است و هنوز هم در خیلی از کشورهای دنیا عرضه نشده بنابر این گرانی آنها طبیعی است. (اینجا)

 

 

* حافظ یک‌میلیون تومانی!

 

خبر رسید در نمایشگاه کتاب تهران دیوان نفیسی از حافظ شیرازی به قیمت یک میلیون تومان عرضه شده است. در شرایطی که بسیاری از بازدیدکنندگان از گران یکتاب می‌نالند و بسیاری از آنان همان‌طور که سبک و بی‌کتاب به نمایشگاه کتاب می‌آیند و باز هم سبک می‌روند این سئوال مطرح می‌شود که اگر مرحوم حافظ نیز در این دوران زندگی می‌کرد آیا حاضر بود برای دیوان خودش یک میلیون تومان پول بدهد؟ (اینجا را بخوانید)

 

 

* یک کاندیدای دیگر در نمایشگاه کتاب

 

 

مهدی چمران رئیس شورای اسلامی شهر تهران امروز به نمایشگاه کتاب آمد و از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران بازدید کرد. چمران در پاسخ به این سوال فارس که کتاب هم از نمایشگاه می خرید، گفت: نمی دانم اگر ارزان باشد حتما می خرم. (اینجا)

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها