کد خبر: ۱۳۰۱۵۵
زمان انتشار: ۱۹:۵۵     ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۲
آسوشيتدپرس: هاشمی از ادامه مسیر دیرینه مقامات ایران درباره اسرائیل خودداری می‌کند/ هاآرتص: احتمال تغییر دیدگاه ایران درباره اسرائیل وجود دارد!
AP همچنین در گزارش دیگری نوشته است: در ايران، رئيس جمهور سابق و بانفوذ اين کشور ظاهرا در تلاش براي کاهش تنش‌ها با اسرائيل گفت کشورش درحال جنگ با اين دولت يهودي نيست. اين جديدترين اقدام يک سياستمدار برجسته ايراني به خودداري از ادامه مسير ديرينه مقامات بلندپايه ايران عليه اسرائيل است.
اظهارات منفعلانه هاشمی رفسنجانی درباره رژیم صهیونیستی با استقبال گسترده رسانه‌های صهیونیستی و غربی مواجه شده است، بطوريکه از نگاه  برخی از این رسانه‌ها سخنان رفسنجاني دوري از موضع پرجنجال ضد اسراييلي بسياري از مقامات ارشد ايراني است که از جانب يک سياستمدار مطرح کشورمان توصيف شده است.

به گزارش "رجانیوز" هاشمی رفسنجانی در دیدار اخیر خود در جمع برخی از هوادرانش با اشاره به موضوع فلسطین گفت: « ايران با اسرائيل در حال جنگ نيست. ايران آغازگر جنگ با اسرائيل نخواهد بود ولي اگر کشورهاي عرب با آن وارد جنگ شوند ، ايران کمک خواهد کرد.»

خبرگزاری آمریکایی آسوشيتد پرس با اشاره به این بخش از اظهارات اکبر هاشمي رفسنجاني نوشت: رئيس جمهور سابق ايران طي اظهاراتي کاملا متناقض با سخنان ضد اسرائيلي محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران، در قبال تل اويو دشمن ديرينه جمهوري اسلامي، مواضعي به مراتب ملايم تر اتخاذ کرده است.  اين خبرگزاري با استناد به چند روزنامه چاپ تهران از جمله روزنامه اصلاح طلب شرق در شماره روز دوشنبه که اين اظهارات را  انعکاس داده اند، نوشت: اين اظهارات در قالب بخشي از تلاش هاي فزاينده سياستمداران مطرح ايراني از جمله برخي از نامزدهاي بالقوه انتخابات رياست جمهوري ، به منظور بهبود وجهه مخدوش شده ايران در خارج محسوب مي شود .

اين خبرگزاري در ادامه با بيان اينکه اظهارات احمدي نژاد در سال 2005 مبني بر لزوم محو اسرائيل از نقشه جهان، واکنش هاي شديد بين المللي را در پي داشت، افزود: هفته گذشته نيز محمد باقر قاليباف شهردار تهران و از نامزدهاي مطرح در انتخابات رياست جمهوري ماه ژوئن، گفته بود اظهارات ضد يهودي رئيس جمهور به وجهه ايران لطمه زده است.

اين خبرگزاري همچنین در گزارش دیگری نوشته است : در ايران، رئيس جمهور سابق و بانفوذ اين کشور ظاهرا در تلاش براي کاهش تنش ها با اسرائيل گفت کشورش درحال جنگ با اين دولت يهودي نيست. اين جديدترين اقدام يک سياستمدار برجسته ايراني به خودداري از ادامه مسير ديرينه مقامات بلندپايه ايران عليه اسرائيل است .

این خبرگزاری ادامه داده است : هفته گذشته نيز محمد باقر قاليباف شهردار تهران و از نامزدهاي مطرح در انتخابات رياست جمهوري ماه ژوئن ، گفته بود اظهارات ضد يهودي رئيس جمهور به وجهه ايران لطمه زده است .

پايگاه اينترنتي روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز در تحليلي به قلم زوي بارل نوشت : نامزدهاي احتمالي که کمتر از دو هفته ديگر براي انتخابات پانزدهم ژوئن ثبت نام مي کنند ، نه تنها سرشان با « شيطان کوچک» که کشور را تهديد مي کند گرم است بلکه از اقدامات محمود احمدي نژاد رئيس جمهور ايران در انکار هولوکاست انتفاد مي کنند.

محمد باقر قاليباف شهردار تهران - نامزد ثابت انتخابات رياست جمهوري -هفته گذشته ادعا کرد ايران و انقلاب از سخنان احمدي نژاد درباره هولوکاست آسيب ديده است. این روزنامه صهیونیستی ادامه داده است: مسئله شايد مهم تر از اين موضوع باشد که انکار هولوکاست در عرصه سياست ايران از لحاظ سياسي  غلط محسوب شود. ممکن است ديدگاه ايران در خصوص اسرائيل نيز تغيير کند.

در ادامه این روند روزنامه سوييسي 'بليك ' نیز نوشت : هفت هفته مانده به برگزاري انتخابات رياست جمهوري در ايران - هاشمي رفسنجاني رييس جمهور اسبق اين كشور به محمود احمدي نژاد رييس جمهور فعلي شديدا انتقاد كرد. اين روزنامه افزود: وي گفته كه ' قطعنامه هاي سازمان ملل را كاغذ پاره خواندن واكنش هاي زيادي براي كشور داشته و هزينه سياسي آن براي كشور بسيار بالا بوده است، رفسنجاني همچنين گفته كه ما خواهان جنك با اسرائيل هم نيستيم  'رفسنجاني در اين زمينه - منظورش اظهارات نفرت برانگيز ضد اسرائيلي احمدي نژاد بود كه تا كنون بارها از سوي جامعه بين المللي محكوم شده است

به نظر نمي رسد كه هاشمي مدعي تاريخ نگاري و همراهي حضرت امام (ره) رويكرد ايشان نسبت به رژيم جعلي اسرائيل را از خاطر برده باشد چنانكه امام امت در قبال اين رژيم فرمودند: «اسرائيل بايد از صحنه روزگار محو شود.» با اين حال شايد هم با طرفداري اصحاب «نه غزه نه لبنان» از هاشمي در فتنه 88 اين اظهار نظر از جانب وي چندان هم دور از انتظار نبود.

البته این اظهارات هاشمی و دیگر "تکنوکرات های مسلمان" شاید برای آنها قابل توجیه باشد چه آنکه يكي از نتايج ورود رويكرد تكنوكرات مآبانه در فضاي سياست خارجي را بايد تن دادن به رفتار سازشكارانه در تعاملات بين المللي دانست. اين رويكرد كه با نتيجه عملي عقب نشيني از مواضع انقلاب و روي آوردن به تنش زدايي در سياست خارجي مواجه است.

افكار عمومي نماد اين رويكرد در ديپلماسي را هاشمي رفسنجاني مي داند، كما اينكه چندي قبل نيز حسين مرعشي رييس دفتر هاشمي در دوران سازندگي، در گفتگويي تاكيد كرد  اين مشي در سياست خارجي نخستين بار در دولت سازندگي بنيان گذاشته شد و بعد از آن محمد خاتمي بود كه آن را ادامه داد.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:۳
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
ارسال نظرات
وهاب
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۰۰:۵۶ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
بابا ایها الناس.
کسی که با رهبری نیست خوب معلومه با کیه دیگه .حالا چ خواسته چ ناخواسته.
به هر حال آب به آسیاب دشمن میریزه
پاسخ
مجید
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۰:۲۷ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
خدا لعنتشان کند
هنوز هم دست از خراب کردن این انقلاب برنمیدارند
با این همه ادعای سیاسی ببین چطور سخن میگویند که آنها چقدر جرات پیدا کرده اند که اینطور خوشحالی میکنند؟
پاسخ
تقي
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
۱۷:۰۱ - ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۲
۰
۰
هاشمي براي بدست آوردن چند راي با شعار نه غزه نه لبنان هم آوا شده و شعار ما سر جنگ با اسرائيل را نداريم .
هاشمي اگر كانديد شود بيش از 4 ميليون راي نخواهد آورد و بعد از به رحمت ايزدي مي پيوندد.
پاسخ
جدیدترین اخبار پربازدید ها