کد خبر: ۱۲۷۱۷۴
زمان انتشار: ۱۳:۱۰     ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۲
با وجود امضای توافقنامه «جده» بین سعودی‌ها و رژیم سابق یمن که با کوتاه آمدن یمن در مقابل بسیاری از اراضی تاریخی خود همراه بود، سعودی‌ها همچنان به خاک یمن چشم طمع دارند.

به گزارش 598، خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه خبری شبکه «العالم»، منابع رسانه‌ای تأکید کردند تلویزیون عربستان سعودی اخیرا نقشه‌ای را منتشر کرده که در آن مناطق اشغال شده یمن به عنوان بخشی از خاک عربستان ترسیم شده است.

پس از گذشت چندین سال از امضای پیمان «جده»، دولت عربستان سعودی که اخیرا دست به اخراج شمار قابل توجهی از کارگران یمنی زده، همچنان به توسعه‌طلبی خود در یمن ادامه می‌دهد.

درحالیکه رؤسا و مسئولان سابق یمنی به دلیل مخالفت مردم همواره از امضای این توافقنامه خودداری کرده بودند؛ «عبدالله صالح» دیکتاتور مخلوع به همراه «شیخ الاحمر» از رؤسای قبایل این توافقنامه را امضا کرده و ساعاتی پس از این اقدام هوادارانشان را برای تأیید این موضوع راهی خیابانها کردند.

اکنون پس از مدتها به نظر می‌آید که عربستان خواستار الحاق بخشی از خاک یمن بدون دادن هیچ امتیازی در مقابل آن است. این امر باعث درگیری‌های دولت یمن با برخی از سران قبایل آن کشور شده است؛ چرا که آنها در سایه سکوت تردیدبرانگیز دولت «عبدربه منصور هادی» مخالف تجاوز و توسعه‌طلبی ریاض هستند.

طمع ورزی‌های عربستان به خاک یمن از زمان تشکیل دولت عربستان داستانی طولانی دارد. دولت عربستان علاوه بر اشغال بخش‌های گسترده ای از یمن، اقدام به مقابله با انقلاب یمنی‌ها و به خدمت گرفتن برخی قبایل یمنی و مراکز نفوذ و دخالت آشکار در امور داخلی این کشور کرد. علاوه بر این، عربستان سعودی قبایل همپیمانش را در یمن جنوبی مورد حمایت مادی و تسلیحاتی قرار داد و برخی گروه‌ها را به جنگ و درگیری با ساکنان شمال یمن تحریک کرد.

عربستان حتی پس از امضای پیمان مرزی به طمع ورزی خود در یمن ادامه داد. به ویژه اینکه ادعای ارضی خود را درباره مناطق بیابانی که احتمال وجود ذخایر نفتی در آنها می رفت، مطرح کرد.

«سلطان بن عبدالعزیز» ولیعهد پیشین عربستان یکی از بزرگترین حامیان لشکرکشی به بیابان‌های یمن به ویژه در مناطق نزدیک به مرزهای الجوف، مأرب، شبوه و حضرموت در مقابل واگذاری مناطق کوهستانی جنوب غرب عربستان به یمن، بود. چرا که براساس گزارش‌های امریکا، این مناطق دارای ذخایر بزرگ نفتی است.

با مقایسه نقشه‌های قدیم و جدید یمن پیشروی عربستان در این مناطق مشاهده می شود. این در حالی است که پیمان مرزی میان دو کشور، ارتش عربستان را وادار به عقب نشینی از خاک یمن می کرد، اما نیروهای سعودی از بخش های فاقد اهمیت خارج شدند و مناطق دارای اهمیت را همچنان در کنترل خود نگه داشتند. به همین دلیل امروز شاهد آن هستیم که عربستان به این مناطق تا عمق استان‌های شبوه، الجوف، مأرب و بخش‌هایی از غرب استان حضرموت چشم طمع دوخته است و با وجود اینکه یکی از بندهای پیمان مرزی جده، درباره مرزها بود، اما نقشه جدید هنوز از سوی عربستان تأیید و منتشر نشده است.

مشکل دیگر، طمع‌ورزیهای عربستان در زمینه دستیابی به گذرگاه دریایی از حضرموت تا مکلا است. آل سعود، در اواسط قرن گذشته درباره یک گذرگاه دریایی ادعای مالکیت داشت. امروزه نیز به دنبال کشیدن خط لوله نفت به جنوب است چرا که این امر سود نفتی فراوانی برای نظام عربستان به همراه خواهد داشت. زیرا مسیر کشتی‌های تجاری برای دسترسی به نفت این کشور بسیار کوتاه تر خواهد شد و نفتکش‌ها دیگر مجبور نخواهند بود برای بارگیری شبه جزیره عربستان را دور بزنند و وارد خلیج فارس شوند.

اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها