به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، برنامه آشپزی یک کانال تلویزیونی که طبق روال برای ارائه یک دستور غذایی جدید، میزبان یک آشپزخانه میشود، این بار میزبان «آشپزخانه فضایی کریس هدفیلد» شد.
به گفته «هدفیلد»، در روزهای نخست اکتشافات فضایی، فضانوردان اغلب از غذاهای فشره درون لوله استفاده می کردند، اما امروزه بسیاری از مواد خوراکی از جمله بستنی در فضا نیز یافت میشود و ساندویچ تنها غذای ممنوعه محسوب می شود.
فضانوردان به جای ساندویچ از ورقهای نان ترتیلا استفاده می کنند؛ نان های بسته بندی شده بمدت 18 ماه قابل استفاده هستند.
در قسمت نخست مجموعه آشپزی فضایی، «هدفیلد» دستور تهیه یک نان ترتیلا با کره بادام زمینی و عسل در فضا را آموزش داد؛ برای جلوگیری از روان شدن عسل در شرایط خلأ باید از یک نوار چسب مخصوص و برای بازکردن بسته بندی کره نیز از گیره ثابت کننده قیچی استفاده می شود.
تمیز کردن دست ها پس از هر وعده غذایی نیز از جمله مشکلات فضانوردان است که باید از طریق قطرات آب یا دستمال های مرطوب انجام شود.
ناسا به تازگی تصاویری از مجموعه غذاهای مورد استفاده فضانوردان را منتشر کرده است که شامل غذای مورد استفاده «یوری گاگارین» نخستین فضانورد جهان تا وعده های غذایی و خمیر دندان فضانوردان امروزی می شود.