کد خبر: ۱۱۰۷۵
زمان انتشار: ۱۲:۰۲     ۲۵ فروردين ۱۳۹۰
بولتن نیوز: در ارتباط با ملاقات هفته گذشته رابرت گیتس با ملک عبدالله دولت عربستان سعودی قصد دارد که قدرت دریایی خود را با تجهیز ناوگان دریایی به کشتی های جنگی اندازه متوسط و همچنین موشک های سطح به سطح افزایش دهد.
 
 

بهره گیری از کیفیت جنگنده های اف-15 به دلیل استفاده از سیستم هیدرومکانیکی رایج یا سیستم تقویت کنترل در پرواز هواپیما به عنوان یک امر برتر یاد شده است ؛ با این حال اف-15 تا پاییز سال 1974 با اصلاحات وتغییرات زیادی تحت عنوان پروژه ی الهای تغییر مهندسی و بیش از39 توصیه و پیشنهاد روبرو گردید که از ازمان آنها 26 مورد در هواپیما اعمال شد و13 مورد از پیشنهادات نیز اصلا مورد توجه قرار نگرفت و رد گردید.

 

 یکی از جنبه های جالب برنامه ی آزمایش پرواز جنگنده ی اف-15 ساخت و پرواز یک مدل رادیو کنترل از اف-15 بود که توسط یک هواپیمای بی-52 مرکز تحقیقات پروازی سازمان ملی هوانوردی وفضانوردی ایالات متحده در ارتفاع 45000پایی (13700متری)انجام شد و هواپیمای رادیویی از راه دور کنترل گردید.مدل رادیویی اف-15 از آلومینیوم وفایبرگلاس ودر مقیاس8/3ساخته شد و طول بال آن 16فوت(91/4متر)، طول بدنه 23 فوت (28/7متر) و وزن آن حدود 2000پوند(907کیلوگرم)بوده است. کلیه ی عملیات هدایت هواپیما با استفاده از یک سیستم رادیو کنترل از روی زمین صورت می گرفت واف-15 رادیویی پس از انجام آزمایشات پروازی با استفاده از چتر و یک فروند هلی کوپتر در میان هوا بازیافت می شد.



 

این برنامه كه کلیدی ترین خرید تسلیحاتی از امریکا است به "برنامه دوم توسعه دریایی" معروف است كه ارزش آن 23 میلیارد دلار برآورد شده و در مدت ده سال به اجرا درمی آید. اين معامله را مي توان دومین خرید بزرگ عربستان پس از جنگ دوم خلیج فارس و اشغال کویت توسط عراق دانشت.
.

نیروی دریایی امریکا امروز فاش نمود که وزارت دفاع و هوانوردی عربستان سعودی خواهان خریداری ناوهای جنگی دریایی که قابلیت دفاع موشکی و زمینی را داشته باشد و همچنین خریداری هلی کوپترهای جنگی و ناوچه های گشت زنی و ساختن زیرساخت های دریایی و مراکز فرماندهی دریایی و آموزش و تجهیز بخشهای اموزشی  است.

نیروی دریای امریکا می گوید که پیشنهاد دقیق مالی این درخواست ها را در ماه آینده میلادی به طرف سعودی اعلام خواهد کرد .

اگرچه سعودی ها تاکنون نوع ناوهای جنگی را مشخص نکرده اند اما براساس سوابق بنظر می رسد که آنها به ناوهای "لیتورال" علاقمند هستند که نوع جنگی "کوروت" آنرا از امریکا خریداری نمایند.

اما سعودی ها قصد دارند که این ناوهای جنگی را با سیستم دفاع هوایی "ایگس" تولید کمپانی "لاکهید مارتین" مجهز نمایند.

اکنون امریکا بر دو نوع "ناو جنگی لیتورال" برای مقابله با سیستم تهاجمی در منطقه که دارای سرعت کافی و دقت باشند و با تجهیزات دریایی منطقه بتوانند مقابله نمایند تمرکز کرده است.

این ناوهای جنگی قابلیت حمل دو فروند هلی کوپتر "سی هاوگ اس-اچ-60" و همچنین توپ های 57 میلیمتری ضد هوایی "ام-کا-110" را دارد که با سرعت 47 گره دریایی می توانند حرکت کنند.
 
 
سامانه ضد زير دريايي كشتي "ليتورال" عبارت است از:
سيستم شكار مين كنترل از راه دور AN/WD-1 ، مجموعه دستگاه سونار رديابي مين از نوع AN/AQS=20A ، سيستم مين‌روبي سطحي از نوع هوابرد (محمول هليكوپتر)، سيستم مين يابي ليزري هوابرد و سيستم هوابرد خنثي‌سازي مين‌.
سامانه ضد زير دريايي در برگيرنده سيستم پيشرفته آرايش نظامي (ADS) ساخت يكي از شركت هاي "لاكهيد مارتين" است.
ADS يك سيستم شناسايي پژواك شناختي سريع آرايش سطحي محسوب مي‌شود. سامانه ضد زير دريايي LCS همچنين شامل يك سيستم چند منظوره سطحي قابل كشش به وسيله شناور در آب و يك سيستم كنترل از راه دور قابل كشش در آب بوسيله هليكوپتر MH-60R يا شناورهاي سطحي بدون سرنشين است.
سامانه ضد سطحي كشتي "ليتورال" شامل يك توپ 30 ميليمتري و يك سيستم موشك انداز است‌.
بدنه سه قسمتي "جنرال ديناميكز"
بدنه و بخش سه قسمتي خدمه بوسيله تيم طراحي شركت "جنرال ديناميكز" پيشنهاد شد.
طول‌بدنه‌ 8/127متر، عرض آن4/28 متر و ظرفيت جابجايي شناور 2 هزار و 637تن است‌. بدنه مذكور براساس طرح شركت "آستال" براي قايق‌هاي مسافري فري "بنچيجيگوااكسپرس پسنجرز" ساخته خواهد شد.
سيستم ديده‌باني دريايي مادون قرمز بر روي پل فرماندهي كشتي تعبيه شده و توپ اصلي 57 ميليمتري "بوفورز" برروي آن قرار دارد. همچنين پرتاب كننده موشك‌هاي گردان هوايي يا (RAM) بر روي جايگاه ويژه پشت آشيانه هليكوپتر نصب شده و تيربارهاي كاليبر50 در سمت چپ و راست كشتي و در دو طرف آشيانه هليكوپتر قرار دارند.
سيستم‌هاي فريب دهنده رادار دشمن شامل سه پرتاب كننده RBOCـ SUPER و دو پرتاب كننده "نولكا ديكوي" است‌.
سيستم ضد عمل الكترونيك كشتي هم در بر گيرنده رادار تاكتيكي پشتيباني عمل الكترونيك (ESM) از نوع ES3601 ساخت گروه صنعتي EDO است.
سونار و قريب دهنده كششي نيز از قسمت پشتي كشتي به آب انداخته مي‌شوند. "نورت روپ گرومن الكترونيك سيستمز" سامانه يكپارچه اداره نبرد (ICMS) و شركت‌هاي "بي اي ايي‌" سيستم كنترل خودكار كشتي را تهيه خواهند كرد. دكل اصلي كشتي نيز حامل سيستم‌هاي ارتباطي Link16 ـ Link1 ـ CEC و رادار دريايي جيراف ساخت شركت "اريكسون" خواهد بود.

 


کمپانی "لاکهید مارتین" نوع مستقل این ناوهای جنگی را دارد. اگر چه ناوهای کلاس آزاد معروف هستند توسط کمپانی "جنرال داینامیک" امریکا ساخته می شوند
.

انتظار می رود که عربستان سعودی 12 فروند از این نوع کشتی ها را که با سیستم موشکی "ایگس" مجهز می باشند را خریداری نماید و برای آنها کشتی ها با این قابلیت طراحی و ساخته خواهد شد.

تنها ناو جنگی که با سیستم موشکی "ایگس" تجهیز شده ناو 5200 تنی "نانسن" نروز و همچنین ناو 6200 تنی "بازن" برزیل می باشد اگرچه این ناوها برای دریاهای عمیق ساخته شده است اما سعودی ها می خواهند که این ناوها بنحوی طراحی شوند که در دریای کم عمق خلیج فارس هم بتوانند از این ناوها استفاده کنند.

همچنین در این معامله تسلیحاتی که انتظار می رود رقم آن به 67 میلیارد دلار افزایش یابد و تجهیزات در مدت 15 تا 20 سال ارسال شود شامل فروش 84 فروند هواپیمای جنگنده شکاری "بوئینگ اف-15 اس" و همچنین به روز کردن 70 فروند هواپیماهای موجود اف-15اس موجود نیروی هوایی عربستان سعودی می باشد.

همچنین فروش تانک های "ابراماس" مدل ام یک ای-2 ساخت کمپانی جنرال داینامیک و بیش از 120 فروند هلی کوپتر می باشد.

در بزرگترین معامله تسلیحاتی تاریخ امریکا انتظار می رود از مدل هلی کوپترهایی استفاده گردد که کشتیهای گشتی دریایی عربستان سعودی را بتوانند حمایت کنند مورد خریداری قرار خواهند گرفت.

نیروی دریایی عربستان سعودی با 13500 نفر خدمه دارای دو ناوگان است که یکی از آنها از دیگری بزرگتر است و در ساحل شرقی عربستان در بندر "جبیل" در خلیج فارس قرار دارد و ناوگان دیگر سعودی در دریای سرخ به مرکزیت فرماندهی شهر ریاض مستقر شده است.

نیروی دریایی سلطنتی سعودی دارای سه ناو جنگی بزرگ که با سیستم موشکی "اگزوسه" مدل "ام -ام-40" و همچنین چهار فروند ناو چه جنگی "لافیهات" مدل اف-3000 مجهز است که بوسیله کمپانی فرانسوی "دی-سی-ان" در بندر لورینت ساخته شده اند .

لازم بذکر است عربستان سعودی در مقطعی قصد خریداری 6 تا 8 فروند زیردریایی به ارزش 4 تا 6 میلیارد دلار را داشته که از خریداری زیردریایی منصرف شده است.

گفتني است بعد از حوادث به وجود آمده در خاورميانه و قيام‌هاي مردمي در مصر و ساير كشورها، ايالات متحده و اسرائيل قصد دارند تا از عربستان به عنوان حافظ منافع اسرائيل در منطقه به جاي مصر استفاده كرده و آل سعود، نقش حسني مبارك، ديكتاتور مصر را بازي كند.

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها