به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از خبرگزاری رویترز، این در حالی است که پیش از سحرگاه روز چهارشنبه، افراد مسلح یک تاسیسات استخراج گاز طبیعی و محل اسکان کارگران این تاسیسات را در صحرای "الجزایر" مورد حمله قرار داده و تعدادی را به گروگان گرفتهاند، اما با گذشت حدود 24 ساعت از این حادثه، به جز ادعای گروهی به نام "گردان خون" که مسوولیت این حادثه و گروگان گرفتن 41 تبعه خارجی را بر عهده گرفته، هنوز مشخص نیست که چه اتفاقی قرار است بیفتد. گروگانهای این گروه، شامل تبعههای آمریکایی، ژاپنی و اروپایی میشوند.
ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس تاکید کرد که در جریان حمله روز چهارشنبه، یک انگلیسی کشته شده و تعدادی دیگر نیز به گروگان گرفته شدهاند.
وی عنوان داشت که این اظهارنظر که کشتن این گروگان به منزله انتقام در زمینه دخالت فرانسه در مالی بوده است تنها یک توجیه است.
هیگ به این ترتیب رسما کشته شدن گروگان انگلیسی را تایید کرد.
رسانههای الجزایر نیز گزارش دادند که در این حمله یک الجزایری کشته شده است.
بر طبق یک گزارش محلی دیگر نیز علاوه بر آن یک فرانسوی طی این حملات، جان خود را از دست داده است.
ویلیام هیگ در شهر سیدنی استرالیا امروز (پنجشنبه) به خبرنگاران گفت: وضعیت، وضعیتی خطرناک و به سرعت در حال گسترش است.
وی افزود که دیوید کامرون، نخستوزیر انگلیس با عبدالعزیز بوتفلیقه، رییسجمهوری الجزایر گفتوگو کرده است.
وی تاکید کرد: ما یک تیم استقرار فوری را از سوی وزارت امور خارجه به الجزایر فرستادیم تا به تقویت کارکنان سفارت و کنسولگری خود بپردازیم، چرا که امنیت این افراد و همکاران آنها، اولویت اول ماست و ما برای حل این بحران، 24 ساعته تلاش میکنیم.
همچنین یوشیهیده سوگا، دبیر کابینه دولت ژاپن در یک کنفرانس خبری پس از نشست اضطراری کابینه دولت، اظهار داشت: ژاپن تلاش خواهد کرد تا آزادی شهروندان ژاپنی را در سریعترین زمان ممکن و در همکاری نزدیک با دیگر کشورهای دخیل در این بحران حاصل کند.
همچنین شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن که به ویتنام سفر کرده، به خبرنگاران گفت: ژاپن هرگز چنین اقداماتی را تحمل نخواهد کرد.
یک بازرگان فرانسوی که همراه با کارکنانش در محل حمله حضور داشت، گفت که خارجیهای گروگان گرفته شده تحت کنترل شدید قرار دارند، اما کارکنان محلی که تعداد آنها به 150 تن و یا بیشتر میرسد، جدا از آنها نگاه داشته شده و از آزادی بیشتری برخوردارند.
گروه "گردان خون" به رهبری یک شبه نظامی کهنهکار الجزایری که در جنگ با شوروی در افغانستان حضور داشت، تقاضا کرد: فرانسه مداخله نظامی خود را در کشور مالی پایان دهد.
این گروه مرتبط با القاعده در کشورهای مغرب اسلامی ربودن دهها گروگان غربی را در جنوب شرق الجزایر بر عهده گرفت.
یکی از ربایندگان در تماس تلفنی با شبکه الجزیره اعلام کرد که ربایندگان آماده مذاکره با دولتهای گروگانها به محض توقف عملیات ارتش الجزایر هستند.
وی که خود را ابو البراء معرفی کرد، گفت: این عملیات حامل چند پیام بود که انتقاد از سیاست دولت الجزایر در قبال اسلامگراهای این کشور از جمله این پیامهاست البته ما پیامهایی مشابه نیز به کشورهای همجوار داشتیم و خواهان تبادل اسیرانمان با این گروگانها هستیم.
فرانسوا اولاند، رییسجمهوری فرانسه هنوز در قبال بحران به وجود آمده در الجزایر اظهارنظر چندانی نکرده است.
وی در خصوص مداخله نظامی در مالی نسبت به یک نبرد طولانی مدت و سخت، هشدار داد. فرانسه اکنون با خطر حملات به اهداف فرانسوی و غربی در آفریقا و دیگر نقاط روبروست.
دولت الجزایر مساله مذاکره با شبه نظامیان را رد کرده و آمریکا و دیگر کشورهای غربی حمله تروریستی به تاسیساتی که 10 درصد از گاز الجزایر را تولید کرده و اغلب گاز خود را به اروپا میفرستد، محکوم کردهاند.
شبه نظامیان که با ایجاد ارتباطاتی با رسانههای موریتانیا پیامهای خود را میرسانند، اظهار داشتند که دهها نیرو را در پایگاهی در نزدیکی شهر "عین امناس" در نزدیکی مرز لیبی در اختیار دارند و نیروهای آنها مسلح به خمپاره و موشکهای ضد هوایی هستند.
آنها گفتند که روز چهارشنبه، حمله نیروهای الجزایری را دفع کردهاند.
هنوز اظهارنظری از سوی دولت الجزایر ارائه نشده و مقامات این کشور پیشتر گفته بودند که حدود 20 فرد مسلح در حادثه حمله به تاسیسات استخراجی گاز دخیل بودهاند.
شبه نظامیان تهدید مستقیمی نکردهاند، به جز آنکه اظهار داشتند: زندگی گروگانهای تحت اختیار آنها در خطر است.
در یک بیانیه آنها که از سوی رسانههای موریتانیا منتشر شد، آمده است: ما دولت الجزایر و دولت فرانسه و کشورهای متبوع گروگانها را در صورتی که تقاضاهای ما برآورده نشود، کاملا مسوول دانسته و این به عهده آنهاست که جلوی حمله بیرحمانه علیه افراد ما را در کشور مالی بگیرند.
این گروه همچنین اعلام کرد: شبه نظامیان آن در اطراف تاسیسات استخراج گاز، بمب کار گذاشتهاند و هر گونه تلاش برای آزاد کردن گروگانها، منجر به پایانی تاسفبار خواهد شد.
تعداد زیاد افراد مسلح در این بحران و همینطور گروگانها، مشکلات جدی را برای اجرای هر گونه عملیات نجات به وجود آورده است.
وزیر کشور الجزایر اعلام کرد که این حمله از سوی مختار بلمختار، شبه نظامی کهنهکاری که در دهه 1980 با نیروهای شوروی در افغانستان جنگیده، انجام شده است.
وی اخیرا پس از اختلاف نظر با دیگر رهبران القاعده، گروه مربوط به خود را در منطقه "صحرا" تشکیل داده است.
مقامات اطلاعاتی فرانسه به این شبه نظامی لقب "دست نیافتنی" را دادهاند.
هنوز روابط بلمختار با شبه نظامیانی که شهرهای شمال مالی را به تصرف خود درآوردند، مشخص نشده است.
رسانههای فرانسوی گزارش دادند که شبه نظامیان همچنین خواستهاند دولت الجزایر دهها زندانی را از زندانهای خود آزاد کند.
شبه نظامیان اعلام کردند که در میان 41 گروگان خارجی، هفت آمریکایی حضور دارند، در حالی که مقامات آمریکایی گفتهاند که هنوز نمیتوانند این رقم را تایید کنند.
ربایندگان اعلام کردند که در صورت توقف عملیات ارتش الجزایر آماده مذاکره با کشورهای گروگانها هستند.
شرکت نروژی "استات اویل" که همراه با شرکت انگلیسی "بریتیش پترولیوم" و یک شرکت دولتی الجزایر مسوولیت عملیات در میدان گازی در الجزایر را بر عهده داشته، اعلام کرد که 9 تن از کارکنان نروژی آن و سه تن از کارکنان الجزایری آن به گروگان گرفته شدهاند.
همچنین شرکت مهندسی ژاپنی JGC Corp در بیانیهای گفت که در حال همکاری با دولت است، اما نمیتواند در خصوص تعداد کارکنان گروگان گرفته شده خود و محل حادثه اظهارنظر کند.
رسانههای ژاپن گزارش دادند که پنج تن از کارکنان این شرکت، در میان گروگانها هستند.
همچنین برخی منابع خبری گزارش دادند که یک تبعه فرانسوی، یک اتریشی، یک ایرلندی و چند انگلیسی ربوده شدهاند.
این درحالی است که ارتش الجزایر، تاسیسات گاز شهر 'عین امناس'، در شرق این کشور را به محاصره خود در آورده است.