کد خبر: ۱۰۷۲۸۶
زمان انتشار: ۱۰:۰۱     ۲۸ دی ۱۳۹۱
رویگردانی کشورها و ملت‌های جهان از سیاست‌های جنگ‌طلبانه کاخ سفید و کابینه اول باراک اوباما که قرار بود «تغییر» را برای جهان به ارمغان بیاورد اما عملا منجر به ادامه سیاست‌های افراطی جرج بوش شد، سبب شده تا تئوریسین‌های ایالات متحده به دنبال ارائه یک برنامه جدید برای تطهیر چهره کابینه دوم اوباما باشند؛ موضوعی که در روزهای اخیر و با معرفی چهره‌های جدید و جنجالی برای برخی از وزارتخانه‌های دولت نمایان شده است.
به گزارش 598 به نقل از رجانیوز، «چاک هاگل» که گزینه پیشنهادی اوباما بود و رسما به عنوان وزیر دفاع جدید آمریکا معرفی شده است، یکی از همین افراد است که به دلیل اظهارات جنچالی خود درباره سیاست‌های خارجی دولت اول اوباما، مورد توجه رسانه‌های غربی قرار گرفته است. هاگل تجربه خوبی در زمینه امنیت ملی دارد. وی کهنه سربازی از دوره جنگ ویتنام است و در حوزه سیاست خارجی مذاکره حتی با دشمنان آمریکا را ضروری می‌شمارد و بر ضرورت «دیپلماسی» و صبر و شکیبایی به منظور رفع مشکلات تاکید دارد.
 
در اینجا 10 نقل قول از هاگل به نقل از مجله «فارین پالیسی» آمریکا آورده می‌شود تا دیدگاه‌های وی در مورد مسائل مختلف و تفاوت عقایدش با «لئون پانتا»، وزیر دفاع پیشین آمریکا مشخص شوند؛ تفاوت‌هایی که نشان می‌دهد تصمیم اوباما برای پوشاندن دستکش ابریشمی بر روی دست چدنی خود جدی است و قرار است یک نمایش گسترده از سوی کاخ سفید برای فریب افکار عمومی صورت بگیرد.
 
 
۱- پیروزی و یا شکستی در عراق برای آمریکا وجود نخواهد داشت
 
در سال ۲۰۰۶ چاک هاگل در مطلبی که در نشریه «واشنگتن پست» منتشر نمود اظهار داشت که آمریکا در جنگ با عراق نهایتا «برنده» میدان نخواهد بود. هاگل در آن زمان با افزایش اعزام نیروهای آمریکائی به عراق مخالفت نمود و عقب نشینی نظامیان آمریکائی از عراق را خواستار شد. وی در باره تصمیم خطای آمریکا نوشت «ما در مورد اهدافمان در عراق تصمیم گیری و دید غلطی داشتیم و دچار توهم خود بزرگ بینی‌ای شدیم که در مورد ویتنام نیز‌‌ همان را تکرار کرده بودیم.»
 
۲- بد‌ترین کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم منزوی کردن کشورهاست، این کار باعث گرفتاری کشور‌ها نمی‌شود بلکه قدرت‌های بزرگ را گرفتار می‌کند
 
در دسامبر سال ۲۰۰۸ میلادی در زمانی که آمریکا به قول خودش قصد داشت تا ایران و کره شمالی را به انزوا بکشاند، چاک هاگل در سخنرانی‌ای در «کنفرانس سیاستگذاری رژیم صهیونیستی» در نیویورک نسبت به افزایش حضور نظامی آمریکا در عراق و افغانستان هشدار داد.
 
۳- من به اوباما گفتم که بایدن انتخاب مناسبی است
 
در سال ۲۰۰۸، اوباما «جو بایدن» از حزب دموکرات را برای عهده گیری سمت معاونت خود برگزید. در آن زمان اوباما که خود سناتور جوانی بود و در عرصه سیاست خارجی کم تجربه، برای انتخاب گزینه‌هایی همچون «جان کری»، چاک هاگل «و» جو بایدن «را پیش روی خود داشت. بایدن سناتور دموکراتی بود که در شورای روابط خارجی سنا فعالیت کرده بود. هم اکنون اوباما هر سه نفر را در کنار خود دارد. بایدن را بعنوان مشاور، کری را بعنوان وزیر امور خارجه و هاگل را در منصب وزیر دفاع قرار داده است.
 
۴- جنگ باعث افتخار نیست تنها رنج را به همراه می‌آورد
 
هاگل و برادرش تام در جنگ ویتنام شرکت کرده بودند. هاگل همواره اظهار داشته که جنگ ویتنام» حماقتی «بوده که دولت آمریکا مرتکب آن شد و دائما بر مواضع خود در مورد حمایت از سیاست‌های غیر مداخله جویانه تاکید کرده است. هاگل در سال ۲۰۱۱ نیز بار دیگر بر لزوم خروج نیروهای آمریکائی از عراق و افغانستان تاکید و به آسیب‌های جسمی و روانی وارد بر آن‌ها در اثر جنگ اشاره کرد و گفت» ما همانگونه که در مورد واقعه ناگوار ویتنام درسهایی را آموختیم، جامعه‌مان بازهم بایستی از جنگ دوری کند. ما برای سالگرد جنگ ویتنام جشن برگزار نمی‌کنیم.»
 
۵- من نمی‌خواهم رئیس جمهور و یا سناتور باشم، من تنها می‌خواهم خودم باشم و زندگی کنم
 
اکثر سناتورهای آمریکائی همواره تاکید کرده‌اند که» هاگل «سناتوری» مستقل «بوده است و زمانی که به وی پیشنهاد شد که نامزد ریاست جمهوری شود اکثر سناتورهای آمریکائی اظهار داشتند که خودداری وی از نامزدی کار خوبی است زیرا آنان به وجود» صدای مستقلی چون صدای هاگل نیاز دارند.»
 
۶- آمریکا به رابطه و تعهدات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی پایبند است اما...
 
آمریکا به رابطه و تعهدات خود در دفاع از رژیم صهیونیستی پایبند است اما در این راه ضرورتی ندارد که ما از روابط خود با کشورهای مسلمان و عرب هزینه کنیم و ما نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم زیرا تصمیمی خطا، خطرناک و غیر مسئولانه خواهد بود.»
 
۷- ما بایستی از غرور بیجا و وسوسه‌هایی که ممکن است هر ابر قدرتی را دچار سازد دوری کنیم
 
در زمانی که آمریکا از جنگ علیه تروریسم سخن می‌گفت، هاگل با بیان مواضع ضد جنگ خود در فوریه ۲۰۰۳ از تصمیمات کابینه بوش در مورد حمله به عراق انتقاد کرد.
 
۸- ما تجربیات دوره جنگ ویتنام را فراموش کرده‌ایم و در حال تکرار تاریخ هستیم
 
در سال ۲۰۰۹، هاگل اظهار داشت که آمریکا در افغانستان پیروز میدان نخواهد بود و گفت «چه پیروزی‌ای؟». وی اظهار داشت «بایستی مشکلات را از طریق مسالمت آمیز حل کرد.» وی همچنین بر ضرورت همکاری میان کشور‌ها با یکدیگر تاکید کرد و گفت «آیا می‌توان تصور کرد که با بدون نقش آفرینی روسیه بتوانیم با ایران مذاکره کنیم.»
 
۹- معیار‌هایمان در سیاست خارجی اشتباه است
 
هاگل در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۰۷ با «شورای روابط خارجی» وی اظهار داشت «سیاست» یا با ما یا علیه ما «که از سوی دولت بوش اتخاذ شده بود سیاستی نادرست است»
 
۱۰- زمان مهم‌ترین کالایی است که در اختیار شماست، زمانی که زمان و فرصت‌ها را از دست دهید بایستی هزینه آن را بپردازید
 
هاگل در نشستی در شورای روابط خارجی در سال ۲۰۰۸ از سیاست‌های کابینه بوش انتقاد کرد و اظهار داشت که اوباما بایستی در مورد آینده حضور نیروهای آمریکائی در افغانستان و عراق تصمیم گیری کند زیرا تاکنون زمان زیادی هدر رفته است.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها