کد خبر: ۱۰۰۳۷
زمان انتشار: ۰۹:۴۳     ۱۲ اسفند ۱۳۸۹
شفافیت لایحه بودجه 1390 آنقدر بارز و محکم است که مرکز پژوهش‌های مجلس به عنوان مهمترین نهاد منتقد نحوه بودجه‌ریزی دولت ناگزیر به اعتراف به آن شده است.

به گزارش 598 به نقل از شبکه ایران مرکز پژوهش‌های مجلس با تأکید بر اینکه لایحه بودجه سال 1390 در مقایسه با بودجه سال گذشته از شفافیت بیشتری برخوردار است، اعلام کرد: همسویی لایحه بودجه 90 با احکام برنامه پنجم از نقاط قوت این لایحه است.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، این مرکز وضعیت اعتبارات حوزه رفاه و تأمین اجتماعی را بررسی کرد.

دفتر مطالعات اجتماعی این مرکز با بیان این مطلب که فصل رفاه و تأمین اجتماعی در بر گیرنده اعتباراتی است که اهداف سیاست اجتماعی و رویکرد عدالت‌خواهانه نظام جمهوری اسلامی را تحقق می‌بخشد، افزود: مجموع اعتبارات حوزه رفاه و تأمین اجتماعی در لایحه بودجه سال 90 با احتساب اعتبارات مندرج در ردیف‌های متفرقه حدود 262 هزار میلیارد ریال است که حدود 5/61 درصد آن به حقوق و مزایای بازنشستگان و حق بیمه‌های بازنشستگی، 14 درصد به امور حمایتی ایثارگران، 8/12 درصد به امور حمایتی و توانمندسازی و 11 درصد به بیمه‌های درمانی اختصاص یافته است. سایر برنامه‌ها از جمله امداد و نجات و امور مدیریتی رفاه و تأمین اجتماعی‌، کمتر از یک درصد را تشکیل می‌دهد.

این گزارش می‌افزاید: بررسی اعتبارات فصل رفاه و تأمین اجتماعی در لایحه بودجه سال 1390 بیانگر افزایشی حدود 8/16 درصد نسبت به بودجه مصوب سال 1389 است. این افزایش‌ها بیشتر ناشی از رشد اعتبارات "حقوق و مزایای بازنشستگان " (108 درصد)، بیمه‌های اجتماعی (5/82 درصد)، بیمه درمان روستاییان و عشایر (39 درصد) است. البته بخش عمده این افزایش‌ها صوری بوده و ناشی از کسری بودجه سال گذشته است.

مرکز پژوهش‌ها با بیان این مطلب که لایحه بودجه سال 1390 در مقایسه با بودجه سال گذشته از شفافیت بیشتری برخوردار است، اضافه کرد: مهمترین نقاط قوت آن همسویی با احکام برنامه پنجم توسعه به خصوص در زمینه‌های تعمیم بیمه پایه سلامت به همه افراد جامعه، گسترش پوشش بیمه‌های اجتماعی، ارتقای سطح حمایت‌های اجتماعی، تقویت امور حمایتی ایثارگران و توجه بیشتر به روستاییان و عشایر (در زمینه بیمه درمان)، بیماران خاص، زنان خودسرپرست، افراد بی‌سرپرست و معلولان و نیازمندان است.

این مرکز تأکید کرد: مهمترین نقاط ضعف آن نیز کاهش اعتبارات بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر، کاهش بودجه اشتغال و کارآفرینی و کافی نبودن اعتبارات پیش‌بینی شده برای پرداخت بدهی‌های دولت به صندوق‌های تأمین اجتماعی و بازنشستگی است. هر چند که در مقایسه با سال گذشته، به این موضوع اهمیت بیشتری داده شده است.
اخبار ویژه
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها