صدها هزار نفر از اهالی غزه در خطر «تشنگی شدید» قرار گرفتند
صدها هزار نفر از اهالی غزه در خطر «تشنگی شدید» قرار گرفتند
شهرداری‌های شمال نوار غزه با هشدار درباره تشدید بحران آب، اعلام کردند این منطقه در سایه محاصره و جلوگیری از ورود تجهیزات و سوخت، وارد مرحله «تشنگی شدید» شده است.

به گزارش پایگاه خبری ۵۹۸، شهرداری‌های شمال نوار غزه درباره پیامدهای خطرناک انسانی و بهداشتی ناشی از تشدید بحران آب هشدار داده و اعلام کردند که این منطقه در سایه ادامه محاصره و جلوگیری از ورود تجهیزات، قطعات یدکی و سوخت مورد نیاز برای فعالیت تأسیسات آب و فاضلاب، وارد مرحله «تشنگی شدید» شده است.
مازن نجار، رئیس شهرداری جبالیا النزله، در یک نشست خبری به نمایندگی از شهرداران شمال غزه گفت: نسل‌کشی اسرائیل چهره مناطق گسترده‌ای از نوار غزه را از بین برده و بسیاری از شهرها و محله‌ها دیگر وضعیت سابق خود را ندارند. او تأکید کرد که بحران آب اکنون به یکی از خطرناک‌ترین چالش‌های پیش روی ساکنان شمال نوار غزه تبدیل شده است.
نجار افزود حدود ۶۰ درصد از ژنراتورهای شهرداری‌ها از کار افتاده‌اند و همین مسئله توانایی فعال نگه داشتن چاه‌های آب و شبکه‌های فاضلاب را کاهش داده است. در همین حال، کمبود تجهیزات و قطعات یدکی به مانعی اساسی در مسیر ادامه ارائه خدمات حیاتی تبدیل شده است.
شهرداری‌های شمال غزه اعلام کردند جلوگیری از ورود ماشین‌آلات و تجهیزات مورد نیاز برای بازگشایی راه‌ها، انتقال آوار و جمع‌آوری زباله، وضعیت بهداشتی در این مناطق را وخیم‌تر کرده و به گسترش بیماری‌ها، جوندگان و حشرات منجر شده است؛ مسئله‌ای که خطرات بیشتری را برای ساکنان به همراه دارد.
این شهرداری‌ها همچنین اعلام کردند جلوگیری از ورود پمپ‌های فاضلاب باعث انباشت حجم زیادی از پساب و شکل‌گیری مرداب‌ها در مناطق مسکونی شده است. از سوی دیگر، کمبود ژنراتورها و قطعات یدکی آنها، فعالیت چاه‌های آب‌رسانی را مختل کرده است.
به گفته شهرداری‌ها، جلوگیری از ورود تأسیسات آب‌شیرین‌کن نیز بحران آب آشامیدنی را تشدید کرده و خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی را افزایش داده است. کمبود روغن نیز موجب از کار افتادن کامیون‌های خدماتی و همچنین خرابی و سوختن ژنراتورها و ماشین‌آلات شده است.
شهرداری‌های شمال غزه تأکید کردند جلوگیری از ورود لوله‌ها، دریچه‌های فاضلاب و سیمان، امکان انجام عملیات تعمیر و نگهداری شبکه‌های آب و فاضلاب را از بین برده و احتمال آسیب‌دیدگی و فروپاشی بخش‌هایی از این شبکه‌ها را افزایش داده است.
در همین راستا، شهرداری‌های شمال غزه حمله نیروهای اسرائیلی به یک ایستگاه آب‌شیرین‌کن در محله شیخ رضوان در شمال‌غرب شهر غزه را محکوم کردند. این تأسیسات در حمله هوایی اسرائیل تخریب شده است؛ این در حالی است که ساکنان و آوارگان این منطقه برای تأمین آب آشامیدنی به امکانات محدود موجود وابسته‌اند.
شهرداری‌ها اعلام کردند هدف قرار دادن زیرساخت‌های حیاتی، همزمان با جلوگیری از ورود تجهیزات مورد نیاز برای بهره‌برداری و تعمیر آنها، رنج فلسطینیان را چند برابر کرده و زندگی و نیازهای اولیه صدها هزار نفر از ساکنان شمال نوار غزه را در معرض تهدید قرار داده است.
آنها در پایان از جامعه جهانی و نهادهای مسئول خواستند به مسئولیت‌های خود عمل کنند و برای تضمین ورود ماشین‌آلات، تجهیزات، قطعات یدکی، سوخت، روغن، پمپ‌ها و مواد مورد نیاز برای تعمیر و نگهداری تأسیسات آب و فاضلاب به رژیم اشغالگر فشار وارد کنند تا این تأسیسات دوباره فعال شده و از پیامدهای انسانی و بهداشتی ادامه بحران جلوگیری شود.