ذخایر نفت آمریکا به پایین‌ترین میزان ۴ دهه اخیر سقوط کرد
ذخایر نفت آمریکا به پایین‌ترین میزان ۴ دهه اخیر سقوط کرد
ذخایر نفت خام در «ذخایر راهبردی نفت» آمریکا به پایین‌ترین سطح خود از اکتبر ۱۹۸۲ رسیده است؛ وضعیتی که در بحبوحه ادامه اختلالات بازار جهانی انرژی و آزادسازی گسترده نفت از ذخایر اضطراری آمریکا برای مهار تبعات بحران تنگه هرمز، نگرانی‌ها درباره کاهش حاشیه امن انرژی واشنگتن را افزایش داده است.

به گزارش پایگاه خبری ۵۹۸، ذخایر نفت خام در «ذخایر راهبردی نفت» آمریکا به پایین‌ترین سطح خود از اکتبر ۱۹۸۲ رسیده است؛ وضعیتی که در بحبوحه ادامه اختلالات بازار جهانی انرژی و آزادسازی گسترده نفت از ذخایر اضطراری آمریکا برای مهار تبعات بحران تنگه هرمز، نگرانی‌ها درباره کاهش حاشیه امن انرژی واشنگتن را افزایش داده است.

رویترز نوشت: ذخایر نفت خام در ذخایر راهبردی نفت آمریکا (SPR) در هفته منتهی به ۲۵ سپتامبر به ۲۸۳.۸ میلیون بشکه کاهش یافت که پایین‌ترین میزان از اکتبر ۱۹۸۲ تاکنون محسوب می‌شود. داده‌های رسمی اداره اطلاعات انرژی آمریکا رقم دقیق ذخایر را در پایان این هفته ۲۸۳.۷۶۷ میلیون بشکه اعلام کرده است.

این میزان در یک هفته حدود ۸۰۰ هزار بشکه کاهش یافته است. همچنین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، ذخایر راهبردی آمریکا حدود ۱۲۲.۹ میلیون بشکه، معادل ۳۰.۲ درصد، کاهش داشته است. کاهش ذخایر آمریکا بخشی از برنامه گسترده آزادسازی نفت برای مقابله با اختلالات عرضه در بازار جهانی است.

دولت آمریکا در ماه مارس با شروع جنگ متعهد شد در چارچوب برنامه هماهنگ آژانس بین‌المللی انرژی، در مجموع ۱۷۲ میلیون بشکه از ذخایر راهبردی خود را وارد بازار کند. از آغاز ماه مارس تاکنون حدود ۱۳۱.۶۴ میلیون بشکه از ذخایر راهبردی آمریکا آزاد شده است؛ با این حال، تمام این مقدار به معنای مصرف نهایی نفت نیست، زیرا بخشی از برنامه آمریکا به شکل وام نفتی و تبادل انجام می‌شود و شرکت‌های دریافت‌کننده متعهد شده‌اند نفت را همراه با مقداری اضافی به ذخایر بازگردانند. وزارت انرژی آمریکا در تازه‌ترین اقدام نیز پیشنهاد وام‌دهی تا ۴۰ میلیون بشکه نفت دیگر از ذخایر راهبردی را مطرح کرده است.

این اقدام، آخرین بخش از تعهد ۱۷۲ میلیون بشکه‌ای آمریکا در چارچوب برنامه هماهنگ آزادسازی ذخایر عنوان شده است. قانون آمریکا اجازه برداشت‌های معمول و محدود از ذخایر راهبردی را در صورت کاهش سطح آن به زیر ۲۵۲.۴ میلیون بشکه نمی‌دهد؛ هرچند در شرایط اضطراری گسترده، امکان آزادسازی نفت همچنان وجود خواهد داشت.

کاهش ذخایر آمریکا بخشی از یک برنامه بزرگ‌تر برای تزریق نفت به بازار جهانی است. آژانس بین‌المللی انرژی در ماه مارس اعلام کرده بود کشورهای عضو این نهاد، در مجموع ۴۰۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر اضطراری خود را برای مقابله با اختلالات بازار، آزاد خواهند کرد. تاکنون حدود ۳۲۵ میلیون بشکه، معادل بیش از ۸۰ درصد از این ۴۰۰ میلیون بشکه، آزاد شده است.