قربانی شکستن آتش‌بس جنگ، ترامپ خواهد بود یا نتانیاهو؟
قربانی شکستن آتش‌بس جنگ، ترامپ خواهد بود یا نتانیاهو؟
به نظر می‌رسد دونالد ترامپ بی‌چون‌وچرا قربانی این تنش خواهد بود؛ زیرا نقش آمریکا در این شرایط همانند شاه‌ستون خیمه صهیونیست‌هاست که اگر سقوط کند، یا اینکه ترمز ماشین جنگی ترامپ توسط مجلس سنا نیز همانند مجلس نمایندگان آمریکا کشیده شود، خودبه‌خود قربانی دوگانه ترامپ ـ نتانیاهو شکل خواهد گرفت.

سرویس سیاسی پایگاه خبری ۵۹۸-رضا احمدزاده/ بالاخره آتش‌بس شکننده ایران و دشمنان آمریکایی و صهیونیستی، به ظاهر شکسته شده است و احتمال گسترش آن به خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس نیز وجود دارد. دلایل این ادعا را می‌توان این‌گونه بازخوانی کرد:

۱/ به نظر راقم، آمریکا و به تبع آن صهیونیست‌ها هنوز از فاجعه شکست جنگ رمضان، شکست در برابر موشک‌های ایرانی و کاهش شدید ذخایر نظامی، کمر راست نکرده‌اند و در صورت فرسایشی شدن این جنگ، این بار دیگر باید شاهد فروپاشی کامل رژیم صهیونیستی و پایان امپراتوری وحشت و کشتار آمریکا در غرب آسیا بود.

۲/ ترامپ در طی ساعات گذشته اعلام کرده که خواستار این جنگ نبوده و دستور داده تا نتانیاهو اقدامی در پاسخ دادن به ایران نکند. این ادعا نشان‌دهنده سه موضوع بسیار مهم است:

اگر سخن ترامپ درست باشد، باید گفت که سگ هارش افسار بریده و هاری‌اش چنان شدت یافته که دیگر دستورات ارباب را اطاعت نمی‌کند و نمود آن در میدان، همین حمله موشکی به برخی نقاط در ایران است. در نتیجه، آمریکا باید خود رأساً برای کنترل او وارد شود که این احتمال به نظر ضعیف است.

دومین دلیل می‌تواند این باشد که در اوضاع وخیم جایگاه سیاسی ترامپ و نتانیاهو در میان افکار عمومی مردم آمریکا و صهیونیست‌ها، ایشان نیاز به یک حرکت نظامی برای اثبات توانایی رسانه‌ای ـ تبلیغی خود دارند تا هم در تقارن بازی‌های جام جهانی و هم انتخابات مجلسین آمریکا و کنست صهیونیست‌ها، مردم را تحت تأثیر خود قرار دهند و بدنه آرای اجتماعی خود را بهبود بخشند که این امر هم امکانش کم خواهد بود؛ زیرا ایران به‌خوبی توان پاسخ دادن و سرکوب همزمان هر دو کشور را دارد و ممکن است اوضاع را وخیم‌تر هم بکند.

لذا تکرار تکیه‌کلام «من بودم و من نبودم» ترامپ در این معادله، بازی دوسره در زمینی است تا بتواند خود را نجات دهد. از طرف دیگر، با ائتلاف مخالفان نتانیاهو برای انتخابات کنست، احتمال شکست وی و به جریان افتادن پرونده جنایت‌ها و اختلاس‌های او بالا خواهد بود و او هم برای فرار از این شرایط، نیاز به این تنش برای افکار عمومی خود دارد.

در سومین دلیل می‌توان به‌خوبی ادعا کرد که ترامپ نیاز به یک توافق دارد؛ با هر سطحی از امتیاز دادن و امتیاز گرفتن که باشد. لذا اگر ایران موفق به اخذ امتیازات مورد نظرش شود، موضوعی دور از انتظار نیست.

۳/ با در نظر گرفتن موضوعات یادشده، به نظر می‌رسد دونالد ترامپ بی‌چون‌وچرا قربانی این تنش خواهد بود؛ زیرا نقش آمریکا در این شرایط همانند شاه‌ستون خیمه صهیونیست‌هاست که اگر سقوط کند، یا اینکه ترمز ماشین جنگی ترامپ توسط مجلس سنا نیز همانند مجلس نمایندگان آمریکا کشیده شود، خودبه‌خود قربانی دوگانه ترامپ ـ نتانیاهو شکل خواهد گرفت.

در مجموع، به نظر می‌رسد در بازی شطرنج سیاست و نظامی‌گری غرب آسیا، این محور مقاومت است که کیش و مات آخر را به حریف خواهد داد؛ زیرا هم در زمین خود بازی می‌کند و هم اینکه تجربه شناخت نقاط کور و ضعف دشمنانش را به‌خوبی شناخته است و بر همین پایه، مهره‌هایش را حرکت خواهد داد.