تورم نقطه‌ای صنعت به ۱۴۷ درصد رسید
تورم نقطه‌ای صنعت به ۱۴۷ درصد رسید
تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در تابستان ۱۴۰۵ با افزایش ۳۸.۳ واحد درصدی نسبت به فصل قبل، به ۱۴۷.۳ درصد رسید؛ همچنین تورم سالانه این بخش با رشد ۲۶.۴ واحد درصدی، ۹۷.۳ درصد ثبت شد.

به گزارش پایگاه خبری ۵۹۸، بر اساس آمارهای منتشرشده، تورم فصلی شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در تابستان ۱۴۰۵ به ۲۸ درصد رسید که در مقایسه با فصل قبل، ۸.۲ واحد درصد کاهش داشته است.

به این ترتیب، میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان محصولات صنعتی در داخل کشور طی تابستان ۱۴۰۵ نسبت به فصل بهار ۲۸ درصد افزایش یافته است.

در این فصل، گروه «ساخت کک و فرآورده‌های حاصل از پالایش نفت» با تورم فصلی ۸۰.۲ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را ثبت کرد. در مقابل، گروه «ساخت انواع آشامیدنی‌ها» با ۱۰.۸ درصد، کمترین تورم فصلی را به خود اختصاص داد.

افزایش ۳۸.۳ واحد درصدی تورم نقطه‌به‌نقطه

در تابستان ۱۴۰۵، تورم نقطه‌به‌نقطه شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت به ۱۴۷.۳ درصد رسید که نسبت به فصل قبل ۳۸.۳ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد. به بیان دیگر، میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان محصولات صنعتی در داخل کشور نسبت به تابستان سال گذشته ۱۴۷.۳ درصد افزایش یافته است.

در این میان، گروه «ساخت فرآورده‌های توتون و تنباکو» با تورم نقطه‌به‌نقطه ۲۱۶.۸ درصدی، بیشترین افزایش قیمت را داشت و گروه «ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی» با ۸۴ درصد، کمترین میزان تورم را ثبت کرد.

تورم سالانه صنعت به ۹۷.۳ درصد رسید

همچنین تورم سالانه شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در چهار فصل منتهی به تابستان ۱۴۰۵ به ۹۷.۳ درصد رسید که در مقایسه با رقم ۷۰.۹ درصدی فصل قبل، ۲۶.۴ واحد درصد افزایش داشته است.

بر این اساس، میانگین قیمت دریافتی تولیدکنندگان محصولات صنعتی در داخل کشور طی چهار فصل منتهی به تابستان ۱۴۰۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل، ۹۷.۳ درصد افزایش یافته است.

بیشترین تورم سالانه با ۱۲۶ درصد به گروه «ساخت فرآورده‌های توتون و تنباکو» اختصاص داشت و گروه «ساخت سایر محصولات کانی غیرفلزی» با تورم ۶۳.۸ درصدی، کمترین میزان افزایش قیمت را تجربه کرد.