به گزارش سرویس سیاسی پایگاه 598، در 26 مرداد ماه 95 ، جعفری دولت آبادی خبر از دستگیری و بازداشت یک متهم ایرانی دوتابعیتی و ارتباط وی با سرویس های جاسوسی خبر داد. پس ازاعلام این خبر مشخص شد فرد دستگیر شده عبدالرسول دری اصفهانی یکی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان می باشد.
پس از انتشار این خبر موجی از تاییدیه ها و تکذیبیه ها در این خصوص به راه افتاد. برخی از نمایندگان مجلس همچون آقایان کریمی قدوسی و حاجی دلیگانی جزئیات بیشتری از دستگیری این فرد ارائه دادند و مقامات دولتی در موضع گیری های پی در پی این ادعا ها را کذب و بی اساس می دانستند.
ابتدا سخنگوی وزارت خارجه دستگیری دری اصفهانی در هیئت همراه وزیر امور خارجه هنگام سفر به ترکیه را کذب محض دانست و پس از آن نیز دری اصفهانی در مصاحبه ای اخبار حاشیه ای علیه خود را مضحک دانست و مدعی بازداشت نشدن خود شد.
دفتر ریاست جمهوری نیز با صدور اطلاعیه ای سخنان جواد کریمی قدوسی(نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی) در خصوص جاسوسی برخی از اعضای تیم مذاکره کننده هسته ای را مایه شرمساری و وهن جایگاه نمایندگی دانست! به دنبال این موضوع روزنامه های زنجیره ای نیز در حرکتی هماهنگ حملات شدیدی را علیه نماینده مشهد صورت دادند.
موج تکذیب و مقامات دولتی در خصوص ماجرای جاسوسی به حمید بعیدی نژاد ، رئیس تیم کارشناسی مذاکره کننده هسته ای رسید. بعیدی نژاد جاسوس خواندن دری اصفهانی را توهین به دستگاه های امنیتی دانست و منکر تابعیت انگلیسی وی شد. ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی نیز دری اصفهانی را فردی صالح خواند!
اما پازل حمایت همه جانبه مقامات دولتی از عبد الرسول دری اصفهانی با اعلام نظر وزیر اطلاعات کامل شد. سید محمود علوی با ارائه یادداشتی به مسعود پزشکیان در حاشیه یکی از جلسات علنی مجلس شورای اسلامی مدعی شد که بر اساس نظر کارشناسان وزارت اطلاعات، دری اصفهانی جاسوسی نکرده است!
بهزاد مهرکش -روزنانه نگار- از سخنگوي وزارت امور خارجه درباره جاسوس تيم
مذاكره كننده هسته اي گفتگوی کوتاهی انحام داد، محورهاي اصلي پاسخ آقاي
قاسمي درباره دري اصفهاني بدون قضاوت و تفسير به اين شرح است:
-وظيفه وزارت خارجه، تحقيق و تفحص از روابط پنهان افراد نيست و اين به ساير نهادها مربوط مي شود.
-دري اصفهاني عضو وزارت خارجه نيست.
-او از سوي يك نهاد دولتي براي مشاوره به وزارت خارجه معرفي شد.
-در برخي از حوزه ها اقدامات مثبتي داشته.
-مي گويند آزاد شدن ١.٧ ميليارد دلار از تلاش هاي دري اصفهاني محسوب مي شود.
-اطلاعي ندارم كه زير مجموعه آقاي بعيدي نژاد فعاليت مي كرده يا خير.
-به آن نحو كه شما مد نظر داريد عضو ستاد برجام نبوده است.
علی قلهکی دبیر سیاسی روزنامه افکار نیز چند روز پیش با انتشار پستی در توئیتر از فشار وزارت اطلاعات بر خبرنگاران برای عدم انتشار خبر در خصوص این موضوع طی یکسال گذشته خبر داد. توجه کنید که در کنار تمامی تعریف و تمجید ها از دری اصفهانی و تکذیب اتهامات علیه وی، دریافت نشان درجه سه خدمت از دستان رئیس جمهور را نباید به فراموشی سپرد!
اما روز چهارشنبه ،13 مهرماه 96 و با گذشت بیش از یک سال از این پرونده پر حرف و حدیث و جنجالی، دادگاه تجدید نظر محکومیت دری اصفهانی را تایید نمود. محسن اژه ای نیز اتهام جاسوسی و ارائه اطلاعات به بیگانگان را تایید نمود و حتی از پرونده فساد مالی این شخص نیز خبر داد تا رو سیاهی بر چهره مقامات دولتی که چنین اتهاماتی را کذب محض و بی اساس می دانستند بماند.
کماکان سوالات و ابهامات زیادی در خصوص نتایج و نحوه حضور این فرد در مذاکرات هسته ای باقی مانده است همانگونه که بسیاری عدم حل مشکلات بانکی در پسا برجام را حضور همین فرد در مذاکرات هسته ای می دانند اما به نظر می رسد جریان دولتی همواره قصد دارد با ایجاد فضایی ملتهب، کذب خواندن مسائل و حمله به شخصیت های مختلف صورت مسئله را پاک و خود را از اتهامات مبرا کند.
شاید آخرین نمونه از این تاکتیک در روزهای گذشته و توسط اسحاق جهانگیری به کار گرفته شد که وی تلویحا دستگیری برادرش در روزهای گذشته را تسویه حساب سیاسی دانست.
اما دولتمردان باید بدانند که گذشت زمان حقایق را روشن خواهد کرد و پس از آن بایست به قول حسن روحانی آب و صابون آورد تا چهره برخی ها را شُست!