أمیرالمؤمنین علی علیه السلام: اِعلَموا أنَّ الأمَلَ یُسهی العَقلَ و یُنسی الذِّکرَ ***بدانید که آرزو خرد را دچار غفلت می سازد و یاد خدا را به فراموشی می سپارد. ***

امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام: منْ أَحَدَّ سِنَانَ الْغَضَبِ لِلَّهِ، قَوِيَ عَلَى قَتْلِ أَشِدَّاءِ الْبَاطِلِ. *** هر كه سر نيزه خشم خود را بخاطر خدا تيز كند، در نابود كردن سخت ترين باطلها توانا بود.

      
کد خبر: ۴۱۴۴۰۸
زمان انتشار: ۱۲:۱۶     ۰۷ اسفند ۱۳۹۵
رئیس انجمن نجوم آماتور ایران گفت: فردا آخرین پدیده نجومی سال که خورشیدگی گرفتگی حلقوی است رخ می دهد.
به گزارش پایگاه 598 به نقل از میزان، مسعود عتیقی با اشاره به وقوع آخرین پدیده نجومی سال اظهار داشت: روز یکشنبه هشتم اسفند خورشیدگرفتگی حلقوی آخرین پدیده نجومی امسال خواهد بود که از ساعت 15:40 به وقت ایران آغاز و به صورت جزئی ادامه می یابد و ساعت 16:45 گرفتگی کامل خورشید به شکل حلقوی شروع و در ساعت 18:28 به حداکثر گرفتگی می رسد

وی ادامه داد:ساعت 21 گرفتگی حلقوی به پایان رسیده و نهایت در ساعت 21:15 گرفتگی جزئی مرحله دوم نیز تمام می شود.

به گفته رئیس انجمن نجوم آماتور ایران با توجه به اینکه سایه کوچک ماه روی زمین، این گرفتگی تنها در نقاط محدودی از جمله اقیانوس های منجمد جنوبی، آرام، اطلس و اقیانوس هند رخ داده و تنها ساکنان مناطق آمریکای جنوبی، غرب و جنوب آفریقا این گرفتگی را می توانند مشاهده کنند.

عتیقی با بیان اینکه متاسفانه هیچ کدام از مراحل گرفتگی در کشورمان قابل رویت نیست،تصریح کرد: این خورشیدگرفتگی از ساروس 140 بوده و بیست و نهمین گرفتگی از هفتادو یکمین گرفتگی مهر تابان در این ساروس است.

وی با بیان اینکه رصد پدیده خورشیدگرفتگی باید زیر نظر کارشناسان مجرب و با استفاده از عینک های استاندارد انجام شود گفت: برای رصد خورشید با تلسکوپ و تجهیزات نجومی حتما باید از فیلترهای مخصوص استفاده شود.

وی با اشاره به اینکه 4 گروه  خورشیدگرفتگی جزئی، کلی، حلقوی و کلی-حلقوی داریم، تاکید کرد: با توجه به فاصله ماه از زمین و شرایط قرار گیری آن در مدار شاهد یکی از این نوع خورشیدگرفتگی ها هستیم.

عتیقی با اعلام جزئیات خورشیدگرفتگی حلقوی گفت: با توجه به دور بودن ماه از زمین آخرین پدیده نجومی سال خورشیدگرفتگی حلقوی است چرا که ماه نمی تواند تمام خورشید را بپوشاند و در هنگام گرفتگی کامل، حلقه ای از آتش خورشید در اطراف تیرگی ریسک ماه قابل مشاهده است و به این دلیل تاج خورشیدی و سایر بخش ها در گرفتگی حلقوی قابل مشاهده نخواهد بود.
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
انتشاریافته:
در انتظار بررسی: ۰
* نظر:
جدیدترین اخبار پربازدید ها