به گزارش پایگاه 598، کمتر از دو هفته دیگر به روز اربعین حسینی(ع) مانده است و با توجه به سفر
زمینی و پیادهروی چند روزه علیالخصوص طی کردن جاده 80 کیلومتری نجف به
کربلا؛ اکبر خزایى مربى و داور بین المللى فدراسیون جهانى بدنسازی در
توصیههای به زائران حسینی به تسنیم گفت: براى تامین کالرى مورد نیاز و یک
انرژى یکنواخت که به سادگى تحلیل نرود زائران میبایست دو ساعت قبل از شروع
پیاده روی از کربوهیدراتهای مرکب مانند برن، نان ، ماکارانی یا سیب زمینی
استفاده کنند زیرا قند این مواد بهصورت تدریجى وارد خون میشود و
بهدنبال آن انسولین را تحریک نمیکند و یک انرژى یکنواخت و طولانى مدتى را
در طی مسیر پیاده روى در اختیار زائران میگذارد.
این مربی
بینالمللی و داور ایرانی فدراسیون جهانی IFBB با اشاره به مسافتهاى
طولانى که زائران حسینى باید بهصورت پیاده روى طى کنند، افزود: در کنار
این کربوهیدرات نیز باید مقداری مواد پروتئینی مانند انواع گوشتها مورد
استفاده قرار گیرد.
خزایی در ادامه بیان داشت: به همراه داشتن مکمل
ویتامین ث و استفاده در طول مسیر نجف - کربلا به همراه آب علاوه بر دفع
بهتر اسید لاکتیک و دیرتر خسته شدن باعث تقویت سیستم ایمنى بدن و تا حد
قابل چشمگیرى از انتقال بیماریهاى ویروسى و میکروبى جلوگیرى میکند.
وی
افزود: معمولاً دیده میشود افرد با کوله پشتى سنگین پیاده روى میکنند و
در طول مسیر به حالت فلکشن ستون فقرات حرکت میکنند که در دراز مدت
میتواند باعث آسیب و التهاب دیسکهاى کمر شود که بهتر است در وهله اول تا
حد امکان از بردن وسایل سنگین اضافه خوددارى کنند و اینکه در مسیر هر از
گاهى کوله خود را درآورده و چند ثانیه اى حالت اکستنشن یا همان صاف شدن کمر
را انجام دهند.
این مربی بینالمللی و داور ایرانی فدراسیون جهانی
IFBB در خاتمه خاطرنشان کرد: همچنین در طول مسیر نجف - کربلا در ایام
اربعین حرکات کششی عضلات تنه و پا قبل از شروع پیاده روى و بعد از اتمام آن
مفید است.