پایگاه 598 - محمد حسین رضایی/ به دنبال حمایت های همه جانبه انگلیس درترویج و گسترش قمه زنی در بین شیعیان و همچنین پخش مستندی در همین خصوص درBBC فارسی که با انتشار سخنان یوسف صانعی در حمایت از این امر به همراه بود حال شبکه صدای آمریکا به رسالت خود در این خصوص عمل نمود.
شب گذشته VOA در میزگردی خبری با موضوع آئین و سنت های عزاداری شیعیان تمام همت خود را برای گسترش بدعت قمه زنی در بین عزادارن به کار گرفت.
این میزگرد با حضور مهدی خلجی از چهره ای منورالفکر فراری از ایران و همچنین حجت الاسلام! محمد هدایتی (دبیرکل جمعیت روحانیون سنتی ایران معاصر) در شبکه صدای آمریکا به نام " تحریف عاشورا" برگزار گردید.
در ابتدا محمد هدایتی یکی از روحانیون ساکن واشنگتن و مدیر شبکه سلام که چندی است در پوشش ترویج عقاید شیعه به تفرقه افکنی بین مسلمانان و همچنین ترویج مسائل غلطی چون قمه زنی و برخی از بدعت های دیگر دینی فعالیت می نماید بیان داشت که : صدها کتاب و سخنرانی در خصوص اصالت عمل قمه زنی در عزاداری های ما دیده می شود و حکومت ایران با ممانعت از قمه زنی در اصل مقابل شیعه ایستاده است.
محمد هدایتی از کارشناسان دینی صدای آمریکا افزود: با نگاهی بر آیات قرآن می بینیم که ریشه قمه زنی در قرآن آمده است . این روحانی نما با تحریف آیاتی از کلام الله مجید تمام تلاش خود را برای تطبیق دادن موضوع قمه زنی با آیات قرآن به کار گرفت.
بیان این مسئله آنقدر سطحی بود که صدای کارشناس دیگر این برنامه را نیز درآورد. مهدی خلجی که با عنوان کارشناس امورد دینی در این برنامه حضور داشت نتوانست سکوت خود را در برابر سخنان بی مبنای روحانی واشنگتنی حفظ کند و بیان کرد: سخنان آقای هدایتی غلط می باشد و به نوعی تحریف قرآن است.
در ادامه این برنامه با معرفی قمه زنی به عنوان سنت قدیمی شیعیان، قمه زنی را عامل گسترش روحیه شجاعت و ایثار و فداکاری عنوان نمودند و اعلام داشتند که به همین منظور قمه زنی در آمریکا آزاد می باشد و شیعیان به راحتی می توانند در خیابان های آمریکا به عزاداری و قمه زنی بپردازند.
این سخنان در حالی است که چندی است که دولت آمریکا در حال سرکوب و دستگیری معترضان به سیاست های اقتصادی ایالات متحده در خیابان های آمریکا می باشد و همچنین محدودیت های فراوان آمریکا برای مسلمانان این کشور از هیچ کسی پوشیده نیست.
نکته قابل توجه برنامه های محرم امسال شبکه های ماهواره ای حمایت همه جانبه رسانه های انگلیسی و آمریکایی از قمه زنی می باشد که چرایی این حمایت توسط شبکه های ماهواره ای که در طول سال تمام تلاش خود را برای ترویج بهائیت و فرقه های انحرافی به کار می گیرند جای سوال دارد؟
همچنین چند روز پیش نیز بی بی سی فارسی با پخش مستندی در خصوص قمه زنی تمام همت خود را برای عمومی جلوه دادن قمه زنی در بین شیعیان ایران به کار گرفت.
این رسانه انگلیسی با بیان شیوه های گوناگون عزاداری در ماه محرم،جمهوری اسلامی ایران را به عنوان مخالف این سنت دیرینه! شیعیان معرفی نمود.
لازم به ذکر است که همه مراجع و علماي شيعه همواره بر پرهيز از هرگونه اقدامي كه موجب وهن شيعه ميشود تاكيد داشتهاند و يكي از مهمترين اين مسائل كه همواره بر نهي از آن تاكيد شده قمهزني است.
موج اول مبارزه با قمه زني براي نخستين بار توسط علامه سيد محسن امين(ره) شروع شد كه ايشان با انحرافات عملي در عزاداري به مبارزه پرداخت.
بعد از اين اقدام برخي از مردم در برابر نظرعلامه برخاسته و هياهو برپاساختند و ناآگاهان را به هيجان آوردند.
دراين هنگام آيتالله العظمي سيد ابوالحسن اصفهاني كه در آن زمان مقام رياست تامه و مرجعيت عامه را داشته به طرفداري از امين عاملي پرداخت و در فتوايي به صراحت اعلام كرد: «همانا استفاده از امثال شمشير، زنجير و... كه در دستهها و مواكب عزاداري عاشورا رايج شده، قطعا حرام و غير شرعي است.
طولي نكشيد كه اين فتوا هم موجب اختلافات و سر وصداي شديدي شد، اما هيچگاه آيتالله اصفهاني از فتوا و عقيده خود كوتاه نيامد.
موج دوم مبارزه توسط حضرت امام خميني(ره) شروع شد و امام به مقابله با قمه زني و امثال آن پرداخت و با صدور حكمي همگان را از قمهزني نهي كرد.
در پي اين حكم، علمايي چون آيتالله شهيد محمد باقر صدر و شهيد مطهري و جمعي از علما به حمايت از نظر اين اقدام پرداختند و اين اقدام و اعمال را محكوم كردند.
شهيد مطهري صراحتا در حمايت از اين حكم امام اعلام كرد: «تيغ، قمه و قفل زدن از افكار غلطي است كه هيچ ارتباطي با اهداف امام حسين(ع) ندارد».
موج سوم مخالفت با اين اقدام پس از حكم رهبر معظم انقلاب اسلامي در مورد قمه زني و حمايت مراجع عظام و علما از آن شروع شد.
مقام معظم رهبري در خرداد سال73 در جمع روحانيون استان كهگيلويه و بوير احمد قمه زني را جرياني انحرافي دانستند و خواستار زدودن اين حركات وهن آميز از ساحت مقدس عزاي حسيني شدند.
بعد از صدور اين حكم حتي عدهاي كه قبلا اين عمل را جايز دانسته بودند بر لازم الاتباع بودن حكم رهبري فتوا دادند كه از اين ميان ميتوان به آيتالله اراكي و آيتالله فاضل لنكراني اشاره كرد.